Beşiktaş’ın paşaları Kasımpaşa’yı yıktı, derbiyi beklemeye başladı

Kasımpaşa deplasmanda Vincent Aboubakar, Cenk Tosun ve Gedson Fernandes yıldızlaştı. Siyah beyazlılar 5-2 kazanırken ikincilik için Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden çıkan sonuca odaklandı.

Spor 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Kasımpaşa'yı yenerek galibiyet serisini 7'ye çıkardı.

Son haftaların forma takımı Kasımpaşa deplasmanına giderken Beşiktaş’ta soru işaretleri vardı. Savunmanın iki 11 oyuncusu Romain Saiss ve cezalı Omar Colley’in yoktu. Onların yerine Welinton Souza ve Necip Uysal oynayacaktı. Sakatlanan başka bir isim Şenol Güneş yönetiminde ikinci yarıda harikalar yaratan Nathan Redmond’du. Şenol Güneş onun yokluğunda 12 hafta sonra 11’de Jackson Muleka’ya forma verdi. Gaziantep FK’dan gelen Alexandru Maxim ise teknik direktör tercihiyle kadroda yoktu.

Beşiktaş’ın paşaları yine iş başında

Ama maç Şenol Güneş’in korktuğu gibi geçmedi. Geçtiğimiz hafta Adana Demirspor karşılaşmasında alınan 4-1’lik galibiyette payı bulunan Gedson Fernandes, Cenk Tosun ve Aboubakar üçlüsü Kasımpaşa’yı da boş geçmedi.

Beşiktaş rahat bir oyunla 3 puanı aldı.

Cenk Tosun 15. golünü attı

Kasımpaşa’nın rahat olması ve açık bir futbol sergilemesi siyah beyazlıların işine geldi. 20’nci dakikada Cenk Tosun’un pasıyla savunma arkasına sarkan Aboubakar, kaleci Erdem Canpolat’ı geçmek istedi. Kalecinin müdahalesiyle ortada kalan topu Gedson Fernandes boş ağlara gönderdi. 30’da sahneye Cenk Tosun çıktı. Welinton’un uzun pasında topla buluşan Aboubakar, savunma arkasına sarkan Cenk’i gördü. Cenk Tosun, akıllı bir vuruşla bu sezon 15. golünü atarken farkı ikiye çıkardı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarının hemen başında harika bir takım oyunuyla Vincent Aboubakar’ın ayağından üçüncü golü bulan Beşiktaş iyice rahatladı. Çok iyi paslaşmalarla kendine gelen topu Cenk Tosun harika bir topuk pasıyla Kamerunlu golcü ile buluşturdu. Aboubakar da bu ikramı geri çevirmedi: 0-3

Redmond: Fenerbahçe maçından sonra misafirperverlik arttıRedmond: Fenerbahçe maçından sonra misafirperverlik arttı

Tayfur Bingöl Beşiktaş’ta siftah yaptı

62’de Kasımpaşa farkı 2’ye düşürdü. Eysseric’in arka direğe ortasında Aytaç Kara yaptığı kafa vuruşuyla kaleci Mert Günok’u avladı. 79’da maçın yıldızlarından Gedson harika bir pasla Tayfur Bingöl’ü kaleci Erdem ile karşı karşıya bıraktı. Tayfur da Beşiktaş formasıyla ilk golünü Kasımpaşa ağlarına gönderdi.

Masuaku cezalı duruma düştü

Beşiktaş’ın Demokratik Kongolu sol beki Arthur Masuaku, 82. dakikada orta alanda rakibine faul yaptıktan sonra sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Futbolcu, Konyaspor maçında oynayamayacak. 86’da bir güzel gol de Kasımpaşa’dan geldi. Ev sahibi takımın kaptanı Dont ceza alanı dışından harika bir vuruşla Mert Günok’u avladı.

Atiba, maç sonunda taraftarlara üçlü çektirdi.

Maç bittikten sonra penaltı, Atiba’ya jest

Maçın son anları futbol sahalarında ender görülen bir olay yaşandı. Soldan yerden çevrilen topta Cenk Tosun tutularak düşürüldü. Hakem Volkan Bayarslan, oyunu devam ettirdi ve daha sonra bitiş düdüğünü çaldı. VAR’dan gelen müdahaleyle ekrana giden Bayarslan, penaltı noktasını gösterdi. Siyah beyazlılar, son dakikada ojest olarak oyuna giren Beşiktaş’ın emektarı 40 yaşındaki Atiba Hutchinson’un penaltıyı kullanmasını istedi. O da bu değerlendirerek maçın skorunu ilan etti: 2-5

Süper Lig'de kapanışı Beşiktaş yapacakSüper Lig’de kapanışı Beşiktaş yapacak

Galibiyet serisi 7 maça çıktı

Siyah-beyazlı ekip, Kasımpaşa galibiyetiyle birlikte galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Trabzonspor’la golsüz sona eren maçın ardından 2’si hükmen olmak üzere 7 maçtan da galibiyetle ayrıldığı bu süreçte Atakaş Hatayspor (Hükmen), Ümraniyespor, Galatasaray, Antalyaspor, Gaziantep FK (Hükmen), Adana Demirspor ve Kasımpaşa’yı mağlup etti. Kasımpaşa karşısında taraftarlarına 3 gol sevinci yaşatan Beşiktaş, ligde oynadığı son 4 karşılaşmada 12 puan toplarken rakiplerine en az 3 gol attı. Beşiktaş’ın 2-0 üstünlüğü ile sona eren Ümraniyespor maçından sonra oynadığı 4 maçta Galatasaray ve Antalyaspor’u 3-1, Adana Demirspor’u 4-1, Kasımpaşa’yı da 5-2 mağlup etti.

Şenol Güneş, TFF yönetimi hakkında imalı sözler söyledi.

Şenol Güneş: Havuza kir attık

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş 5-2 kazandıkları Kasımpaşa maçından sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine üstü kapalı eleştirilerde bulunarak “Havuza kir attık” dedi. Güneş şöyle konuştu: “Kamuoyunda takdirler, eleştiriler, aşırı övgüler var. TFF’de Genel Kurul üyesiyim ve Beşiktaş’ın teknik direktörüyüm. Ne kadar fikrimi söyleyebileceğimi bilmiyorum, onlardan öğreneceğim. Anladığım kadarıyla havuza kir attık! Neleri konuşacağımı bilmiyorum! TFF’de kongre olacak. Ayrıldıktan sonra konuşma hakkınız da olmuyor. Şimdi konuşma hakkım da doğdu! Şimdi susmayı ve düşünerek konuşmayı daha doğru buluyorum.”

Galatasaray'ın şampiyonluğu Simge Sağın'a yaradıGalatasaray’ın şampiyonluğu Simge Sağın’a yaradı

Sivasspor, Fatih Karagümrük ve Antalyaspor maçlarında puan kaybı yaşamasalardı farklı bir konumda olabileceklerinin altını çizen Şenol Güneş, “Başarılı sonuçlar hedefe ulaşamadığınız zaman anlam teşkil etmiyor. Asıl hedef şampiyonluk ise ayrı. Kazandığımı her maç sonunda hala üçüncüysek bir şey kazanamadık demektir. Uzun zamandır kazanmamıza rağmen 3’ten yukarı çıkamadık. Avrupa garantimiz var” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.