FIFA 2034’ü Arabistan’a verdi, petrol buldu!

2034 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hak kazandı Suudi Arabistan'ın petrol firması Aramco, FIFA ile dev bir sponsorluk anlaşmasına imza atacak.

Spor 19 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Suudi Arabistan, spora son yıllarda büyük yatırım yapıyor.

2034 Dünya Kupası’an ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan, FIFA ile eşi benzeri görülmemiş bir sponsorluğa imza atacak. The Times’da yer alan habere göre, Suudi Arabistan’ın petrol şirketi Aramco, sponsorluk için FIFA’ya 2034 yılına dek yıllık yaklaşık 96 milyon euro verecek.

Visa ve Coca-Cola’nın eski küresel sponsorluk başkanı ve Sport by Fort Consulting’in kurucusu Ricardo Fort, Aramco’nun sponsorluğunu yorumladı. Fort, “Aramco’nun katılımı olmadan Suudi Arabistan’da bir Dünya Kupası hayal etmek zor. Gelir açısından dünyanın en büyük şirketlerinden biri oldukları için bu işin içinde olmaları doğal” dedi.

TFF Süper Kupa formatını değiştiriyor: Dört takım, Suudi Arabistan...TFF Süper Kupa formatını değiştiriyor: Dört takım, Suudi Arabistan…

Spora Suudi Arabistan damgası

Yazın futbola yaptığı yatırımlarla gündemden düşmeyen Suudi Arabistan, dünya genelindeki spor organizasyonlarına yaptığı yatırım ve sponsorluklarla dikkatleri çekiyor. Danimarka merkezli Play The Game organizasyonunun hazırladığı rapora göre Suudi Arabistan şirketlerinin, 100’den fazlası uluslararası olan toplamda 314 ayrı spor sponsorluğu var.

Avustralya çekildi, 2034 Dünya Kupası Suudi Arabistan'daAvustralya çekildi, 2034 Dünya Kupası Suudi Arabistan’da

Dünyanın en kârlı şirketlerinden olan Aramco, Formula 1 dahil birçok spor organizasyonunun destekçisi. Şirketin halihazırda Kriket Dünya Kupası, Uluslararası Kriket Konseyi, kriket Hindistan Premier Lig’i ve Kadınlar Golfü için sponsorlukları bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.