Şampiyonlar Ligi finali için yapılan etkinlikler artıyor. Portekizli efsane Luis Figo, İstanbul'a gelerek sorulara yanıt verdi.

Şampiyonlar Ligi finali için heyecan her geçen gün artıyor. Finale ev sahipliği yapacak İstanbul’da futbolla ilgili etkinlikler her geçen gün artıyor.  Bu etkinliklerden birine de Portekizli efsane futbolcu Luis Figo da katıldı. Figo’yu Türkiye’ye getiren Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdür Avşar Gürdal Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı hafta sonunda taraftarların 75 milyon euro’luk harcama gerçekleştireceğini tahmin ettiklerini söyledi. Yapılan hesaplamalar ve araştırmalar sonucunda hafta sonunda İstanbul’a gelen veya burada bulunan taraftarların kişi başı 855 Euro harcaması öngörülüyor.

Inter mutlu… Lautaro Martinez ilk kupayı getirdi

Figo’dan takım sorusuna politik yanıt

Etkinlilkte soruları yanıtlayan efsane Figo ise oynadığı en iyi oyuncuların Zinedine Zidane ve Brezilyalı Ronaldo olduğunu belirtti. Figo, Türkiye’de hangi takımda oynamak isteyebileceği sorulduğunda politik bir cevap vermek zorunda olduğunu vurguladı. Portekizli, “Burada büyük kulüpler arasındaki rekabetin Portekiz’deki gibi olduğunu biliyorum. Yaşadığım yerde Türk futbolunu takip etme fırsatı bulamıyorum. Ancak Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’u tanıyorum, kendisi iyi bir arkadaşım. Jesus, Türkiye’de ilk yılında harika iş çıkardı. Galatasaray’dan Portekizli Sergio Oliveira’yı da tanıyorum. Türkiye’de çok sayıda Portekizli oyuncunun başarılı olduğunu biliyorum” dedi.

Fenerbahçe finale, Yiğido evine

Şampiyonlar Ligi finallerinin unutulmaz olduğunu vurgulayan Figo, 2005’teki finali hatırlatarak, “Eminim ki İstanbul’da harika bir atmosfer olacak. Milan ile Liverpool arasında İstanbul’da oynanan heyecan verici finalden sonra insanlar bu seneki finali merakla beklemeye başladı” şeklinde konuştu.

“Inter’i destekleyeceğim”

Figo, finalde eski takımı Inter destekleyeceğini vurgulayarak şunları söyledi: “Manchester City’de birçok arkadaşım var. Herkes Manchester City’nin kazanmak için favori olduğunu düşünüyor. Yoğun, heyecanlı ve rekabet dolu bir maç izleyeceğimize inanıyorum. Inter’de forma giydim. Bu yüzden tabii ki Inter’i destekleyeceğim. Umarım kazanabilirler.”

Katar’ın harika bir Dünya Kupası’na ev sahipliği yaptığını vurgulayan Figo, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun Al-Nassr’a transferinin kişisel bir tercih olduğunu belirterek “Kariyer sonunda futbolcuların aldığı bu tip kararlar tamamen kişisel ve buna saygı duymak durumundayız” dedi.

Manchester City ve Inter’i karşı karşıya getirecek olan final mücadelesi 10 Haziran akşamı 22.00’de oynanacak.

Inter taraftarı Haaland için ağ attı!