Filede şampiyonlar şampiyonu Fenerbahçe

Bir önceki sezonun Sultanlar Ligi şampiyonu Fenerbahçe ile Kupa Voley finalisti Eczacıbaşı Kadınlar Şampiyonlar Kupası'nda karşı karşıya geldi. Rakibini 25-23, 22-25, 25-17 ve 25-18 setlerle 3-1 yenen Fenerbahçe sezonun ilk kupasını müzesine götürdü.

Spor 16 Ekim 2024
Şampiyonlar Kupası’nda zafer beşinci kez Fenerbahçe’nin.

Kadın voleybolunda sezonun ilk kupa maçı Fenerbahçe ve Eczacıbaşı arasında oynandı. Bir önceki sezonun Sultanlar Ligi şampiyonu olan sarı-lacivertliler, Kupa Voley finalisti Eczacıbaşı’yla Bulhan Felek Spor Salonu’nda karşılaştı. Fenerbahçe maça Aslı Kalaç, Melissa Vargas, Meliha Diken, Eda Erdem, Bojana Drca, Ana Cristina ilk altısıyla başlarken Ferhat Akbaş’ın tercihi Yaprak Erkek, Dana Rettke, Tijana Boskovic, Alexa Gray, Sinead Jack-Kisal, Elif Şahin altılısından yana oldu.

Karşılaşmanın ilk seti çekişmeli bir oyuna sahne oldu. İlk sette Aslı Kalaç ve Melissa Vargas ile etkili olan sarı-lacivertliler üstün bir oyun ortaya koydu.

Eczacıbaşı’nda Tijana Boskovic’in 10 sayısına rağmen Fenerbahçe birinci seti 25-23 önde bitirdi ve 1-0 öne geçti.

İkinci sette Eczacıbaşı oyun üstünlüğünü set boyu korumayı başardı. Tijana Boskovic’in liderliğinde seti 25-22 kazanan turuncu-beyazlılar karşılaşmada durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü set dengeli bir oyunla başladı. Bu sette Vasileva ve Vargas’ın oyuna ağırlığını koymasıyla üstünlüğü eline alan Fenerbahçe üçüncü seti 25-17 önde bitirdi ve skoru 2-1 yaptı.

Dördüncü sete de Fenerbahçe iyi başladı. Sarı-lacivertliler setin başında skoru 7-3 getirirken Eczacıbaşı mola aldı. Hande Baladın’ın oyuna ağırlığını koymasıyla 8-3’lük seri yakalayan turuncu-beyazlılar skoru 11-11’de eşitledi ve bu kez de Fenerbahçe molaya gitti. Mola dönüşü Vargas ile oyunda üstünlüğünü yeniden ele alan sarı-lacivertliler seti 25-18, maçı da 3-1 kazanarak Şampiyonlar Kupası’nın sahibi oldu.

Fenerbahçe böylece bu kupadaki beşinci zaferini elde etti. Daha önce 2009, 2010, 2015 ve 2022’de şampiyonluğu elde eden sarı-lacivertliler iki yıllık aranın ardından yeniden kupaya uzandı. Fenerbahçe bu organizasyondaki zafer sayısını beş yaparak zirveye de ortak oldu. 2009’dan bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 14’üncüsü düzenlenen organizasyonda Eczacıbaşı, VakıfBank ve Fenerbahçe’nin beşer şampiyonlukları bulunuyor.

Melissa Vargas MVP seçildi

Bugün doğum gününü kutlayan Melissa Vargas kendi hediyesini kendisi aldı. Maçı 29 sayıyla tamamlayan yıldız pasör çaprazı en değerli oyuncu seçildi. Vargas’a ödülünü TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Kupanın Fenerbahçe’ye teslimi esnasında kaptan Eda Erdem büyük bir jestte bulundu. Kupayı genç oyuncu Liza Safranova’ya teslim eden Eda’nın ardından Şampiyonlar Kupası 18 yaşındaki genç smaçörün ellerinde yükseldi.

Maç sonu mikrofonlara konuşan Eda, “Daha iki yıllık kontratım var. Kendimi iyi hissettiğim sürece takımıma yardımcı olmak istiyorum. Hep aynı şeyleri söylüyoruz çünkü siz soruyorsunuz. O yüzden tekrar söyleyeceğim ben voleybol oynamayı çok seviyorum, vücudum ne zaman bırakman gerekiyor derse de o zaman bırakacağım” dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.