Filenin Efeleri galibiyetle tanıştı: Siftah…

Tarihinde ilk kez Milletler Ligi'nde mücadele eden Filenin Efeleri, yedinci maçında İran'ı 3-1 yenerek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.

Spor 8 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Türkiye, çekişmeli geçen maçta İran'ı yenmeyi başardı.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi Japonya etabındaki üçüncü maçında İran ile karşılaştı. Japonya’nın Fukuoka bölgesinde yer alan Kitakyushu kentindeki General Exhibition Center’da oynanan mücadeleye iyi başlayan İran oldu. Türkiye ilk seti 25-22 kaybettikten sonra daha iyi bir oyun sergilemeye başladı. Çekişmeli geçen ikinci ve üçüncü setlerin sonunu iyi oynayan milliler iki seti de 25-23 almayı başardı. Dördüncü sette tam anlamıyla kıran kıranag geçti. Türkiye bu seti de 27-25 kazanarak ilk defa yer aldığı Milletler Ligi’ndeki yedinci maçında ilk galibiyetini aldı.

Milliler turnuvanın ilk haftasında Antalya etabında galibiyet alamamıştı. Japonya etabının ilk iki maçında Slovenya ve Polonya’ya mağlup olan Efeler, İran’ı mağlup ederek siftah yaptı. Türkiye, Milletler Ligi’nin ikinci haftasında yarın saat 09.30’da oynayacağı Almanya maçıyla Japonya etabını bitirecek. Milliler daha sonra Slovenya etabında Bulgaristan, Arjantin, Sırbistan ve İtalya ile karşılaşacak.

A Milli Takımın EURO 2024 kadrosu belli oldu: Forvet tercihi Semih'ten yanaA Milli Takımın EURO 2024 kadrosu belli oldu: Forvet tercihi Semih’ten yana

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.