Filenin Efeleri üçüncü haftaya da mağlubiyetle başladı

Tarihinde ilk kez VNL'de mücadele eden Filenin Efeleri üçüncü haftanın açılış maçında karşılaştığı Bulgaristan'a 3-1 mağlup oldu.

Spor 18 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Filenin Efeleri Bulgaristan'a 3-1 yenildi.

Filenin Efeleri VNL üçüncü hafta açılışını Bulgaristan karşısında yaptı. Maçtan önce yalnızca bir galibiyeti bulunan milliler genel klasmanda 15’inci, iki galibiyeti olan Bulgaristan ise hemen bir basamak yukarıda 14’üncüydü.

Karşılaşmaya Filenin Efeleri iyi başladı. Set ortasında 15-10’luk skorla Türkiye üstünlüğü varken başarılı oyuncu Murat Yenipazar bloktan inerken bileğini burktu ve sağlık ekibinin desteğiyle kenara gelmek zorunda kaldı.

Devamında milliler set sonuna 24-22’lik skorla girmeyi başardı ancak bu dakikadan sonra üst üste set sayısı şanslarında yararlanamayan ay-yıldızlılara karşı Bulgarlar 5-1’lik seri yakaladı ve ilk seti büyük bir geri dönüşle 27-25 kazandı.

İlk setin sonunda yaşanan moral bozukluğunu ataman milliler oyun etkinliğini kaybetti ve Bulgaristan ikinci seti 25-20 kazanarak maçta durumu 2-0’a getirdi.

Maçta kalabilmek için üçüncü sete çıkan Filenin Efeleri bu şartlar altında çok iyi bir performans gösterdi. Rakibine hiç şans tanımayan Filenin Efeleri sadece 18 dakika süren seti 25-12 kazanarak maçtaki durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sete iki takım da etkili başladı, setin ortasında milliler 16-15 öne geçince Bulgarlar mola aldı. Molanın ardından toparlanan Bulgaristan setin kalanını daha iyi oynayan taraf oldu. Seti 25-22 hanesine yazdıran Bulgarlar maçı da 3-1’le kazandı. Milliler kalan üç maçında Arjantin, Sırbistan ve İtalya’yla karşılaşacak.

Burnu kırılan Mbappe için şok iddiaBurnu kırılan Mbappe için şok iddia

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.