Filenin ‘lejyoner’ gururları

Filenin Sultanları'nın iki oyuncusundan Ebrar Karakurt Rusya'da final serisine damga vuruyor. Saliha Şahin ise Polonya'da şampiyonluk sevinci yaşadı ve sezonu iki kupayla tamamladı. Oyuncu Beşiktaş'la anlaşarak Türkiye'ye döndü.

Spor 20 Nisan 2024
Ebrar Karakurt ve Saliha Şahin kariyerlerini yurt dışında sürdürüyor.

Polonya Ligi’nde 2023-24 sezonunun şampiyonu milli voleybolcu Saliha Şahin’in forma giydiği Chemik Police oldu. Ligin final serisininin üçüncü maçında Chemik Police ile Rzeszow karşılaştı. İlk seti 25-20 kaybeden Saliha Şahin’in takımı dana sonra 25-18, 25-16 ve 25-23’lük setlerle maçı 3-1 kazandı. Final serisinde Rzeszow karşısındaki üç maçta da galip gelen Chemik Police, Polonya Ligi’nde 2023-24 sezonunu şampiyonlukla noktaladı.

Saliha Şahin, Rzeszow karşısındaki şampiyonluk maçına ikinci setin ilerleyen dakikalarında dahil oldu. 13 sayı ve 3 blokla oynayan smaçör, bir hata yaptı ve iki kez bloklandı. Saliha Şahin bu sezon Chemik Police ile Polonya Ligi şampiyonluğunun yanı sıra Polonya Süper Kupası’nı da kazandı. Şahin, Polonya’da sezonu iki kupa ile noktaladı.

Saliha Şahin Beşiktaş’ta

Saliha Şahin, bir sezonluk aranın ardından Sultanlar Ligi’ne döndü. Gelecek sezon Sultanlar Ligi’nde iddialı olabilecek bir kadro kurmaya çalışan Beşiktaş, milli smaçörle anlaştıklarını açıkladı. Saliha milli takımın 30 kişilik geniş Milletler Ligi kadrosunda da kendine yer buldu.

Rusya'da Ebrar Karakurt fırtınası ve hakarete yanıt: Ağlayacaksan oynamayalım Goncagül!Rusya’da Ebrar Karakurt fırtınası ve hakarete yanıt: Ağlayacaksan oynamayalım Goncagül!

Rusya’da Ebrar Karakurt fırtınası sürüyor

Yurt dışında forme giyen Filenin Sultanları’nın diğer ismi Ebrar Karakurt Rusya’ya damga vurdu. Lokomotiv Kaliningrad’ın final serisinin kinci maçında Dinamo Ak Bars’ı 3-1 yendiği maçta milli voleybolcu 28 sayıyla oynadı ve maçın en değerli oyuncusu seçildi.

1-1 eşitlik bulunan seride Dinamo Ak Bars’ın başında bulunan Fenerbahçe’nin eski başantrenörü Zoran Terzic, Ebrar Karakurt’tan övgüyle bahsetti. Terzic, “İlk maçta 50’nin üzerinde bir yüzdeyle 34 sayı aldı. Karar setinde 13-14 sayı aldı. Bu onun oyunuydu. O iyi bir çapraz. Böyle bir çaprazımız yok ve Lokomotiv için bu büyük bir avantaj. Ebrar üst düzey bir oyuncu. İyi bir blok kurgumuz olmadığını söylemeyeceğim. Blok ligde en iyi olduğumuz alan ama Karakurt da güçlü bir oyuncu” dedi. Karakurt bu sezonki 737 sayısı ile Rusya Ligi’nde hem normal sezon da hem de play-offlardaki en skorer oyuncu. Karakurt bu sezon 48 sayı daha alırsa Rusya Ligi’nde en çok sayı kaydeden Natalya Mammadova’nın 784 sayılık rekorunu kıracak.

Ebrar Karakurt: Rusya Bir Türkiye değil ama güzelEbrar Karakurt: Rusya Bir Türkiye değil ama güzel

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.