Filenin Sultanları ev sahibi önünde ‘çeyrek’ peşinde

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turunda ev sahibi Belçika ile karşılaşacak. Kaptan Eda Erdem, 'Takım olarak gücümüzün farkındayız' dedi.

Spor 27 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları Almanya'dan Belçika'ya geçerek antrenman yaptı.

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’na Almanya’da başladı ve C Grubu’nda oynadığı 5 karşılaşmayı kazanarak adını namağlup son 16 turuna yazdırdı. Türkiye, son 16 turunda A Grubu’nu dördüncü sırada tamamlayan ev sahibi Belçika ile eşleşti. İki takım çeyrek finale çıkmak için bugün saat 18.00’de Brüksel’deki Palais 12 Salonu’nda karşılaşacak ve maç TRT Spor’dan naklen verilecek.

Var mı Filenin Sultanları'na yan bakan!Var mı Filenin Sultanları’na yan bakan!

Eda Erdem Dündar: Buraya bir hedef için geldik

Filenin Sultanları’nın kaptanı Eda Erdem Dündar, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun internet sitesine yaptığı değerlendirmede .Belçika maçını kazanarak çeyrek finale kalan taraf olmak istediklerini söyledi. Voleybolcu şöyle konuştu: “Düsseldorf’ta çok güzel bir ortam vardı. Almanya’da yaşayan ve çevre illerden gelen vatandaşlarımız da bizleri yalnız bırakmadı. Oyun olarak da güzel bir oyun vardı. Her geçen gün üzerine koyarak ilerlemek istiyoruz. Takım olarak gücümüzün farkındayız. Belçika’da ilk antrenmanımızı yaptık. Takım olarak herkesin keyfi yerinde, maç saatini bekliyoruz. Rakibimiz Belçika da Almanya gibi pasör çaprazsız bir sistemle oynuyor. Almanya karşılaşmasındaki oyuna benzer bir maç bizleri bekliyor. Britt Herbots gibi çok güçlü bir oyuncuya sahipler. İlk hedefimiz onu durdurmak olacak, bunun için de iyi servis atmamız gerekiyor. Takım olarak hazırız.”

Bu bir ilk... Sosyal medya fenomeni Dilan Polat nasıl Fenerbahçe kadın voleybolunun yeni sponsoru oldu?Bu bir ilk… Sosyal medya fenomeni Dilan Polat nasıl Fenerbahçe kadın voleybolunun yeni sponsoru oldu?

Organizasyonda son 16 turu maçları ile çeyrek final karşılaşmaları, İtalya’nın Floransa kenti ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanıyor. Brüksel, 1 Eylül’deki yarı final ve 3 Eylül’deki üçüncülük ile final karşılaşmalarında da ev sahipliği yapacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.