Filenin Sultanları ev sahibine şans tanımadı

2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 mücadelesinde ev sahibi Belçika ile karşılaşan Filenin Sultanları, maçı 25-22, 16-25, 25-15 ve 32-30'luk setlerle 3-1 aldı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Spor 28 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları çeyrek finalde.

CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda grup aşamasını 5’te 5’le lider geçen Filenin Sultanları, Belçika’yla son 16 turunda karşılaştı. Brüksel’de oynanan karşılaşmaya Melissa Vargas’ın etkili oyunuyla beraber Sultanlar iyi başladı. Belçika oyundan kopmazken üstünlüğünü kaybetmeyen Sultanlar ilk seti 25-22 önde tamamladı.

İkinci setin ortasından itibaren seyircisinin de desteğiyle üst üste sayılar bulan Belçika farkı açtı. Sultanlar geri dönüş yapamadı ve set 25-16 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonlandı. 3. sete Hande Baladın ve İlkin Aydın ikilisiyle başlayan Sultanlar fark yarattı. Setin ortasına doğru 7 sayılık fark yaratan Milliler bu farkı korudular ve 25-15 ile 3. seti hanelerine yazdırdılar. Dördüncü tam anlamıyla heyecan fırtınasıyla geçti. Sultanlar’ın çeyrek final için servis attığı bölümde Belçika pes etmedi. Sultanlar, son bölümde tecrübelerini de kullandılar ve seti 32-30 tamamlayarak çeyrek final bileti aldılar.

Melissa Vargas maç boyu ürettiği 27 sayıyla öne çıktı. Ebrar Karakurt 20 sayı kaydetti. Hande Baladın ise 3. sette dahil olduğu ve gidişatı değiştirdiği performansı süresince 14 sayı buldu. Belçika cephesinde Marlies Janssens 18 sayı üretti. Milliler çeyrek final maçında 30 Ağustos Çarşamba günü Polonya ile karşılaşacak.

Bu bir ilk... Sosyal medya fenomeni Dilan Polat nasıl Fenerbahçe kadın voleybolunun yeni sponsoru oldu?Bu bir ilk… Sosyal medya fenomeni Dilan Polat nasıl Fenerbahçe kadın voleybolunun yeni sponsoru oldu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.