Filenin Sultanları tam yol ileri

Filenin Sultanları Paris Olimpiyat Oyunları C Grubu ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 yenerek puanını 5'e çıkarıp çeyrek finali garantiledi. Zehra Güneş'in geri döndüğü maçta Melissa Vargas 31 sayıyla Hollanda maçındaki gibi yıldızlaştı.

Spor 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları Dominik'i dört sette geçti.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Paris Olimpiyat Oyunları C Grubu ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaştı. İlk maçını Hollanda karşısında 2-0’dan geri gelerek 3-2 kazanan milliler İtalya’ya 3-1 yenilen Dominik’e karşı daha rahat, üç puanı alabileceği bir galibiyet hedefliyordu. En önemli gelişme bir süredir sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Zehra Güneş’in kadroda yer almasıydı. Zehra’nın kadroya girmesiyle Beyza Arıcı 12 kişilik ekibin dışında kaldı.

Milliler karşılaşmaya basit hatalarla başladı ve Dominik 10-6 ile avantaj yakaladı. 14-9 sonrası Zehra Güneş 62 gün süren sakatlık dönüşü ilk sayısını bularak takıma moral oldu. Ancak Dominik farkı korudu. Rakibinin bloklarını geçmekte zorlanan Sultanlar son bölüme 20-14 önde girdi. Milliler 23-16’dan sonra seri yakaladı. Vargas’ın üst üste sayıları durumu 23-20’ye getirirken Dominik mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşü İlkin Aydın’ın hücumu Dominik blokuna takıldı ve seri sona erdi. Vargas’ın sayısı ümitleri taze tutsa da Grila geri dönüşe izin vermedi, Dominik 25-21’le maçta durumu 1-0’a getirdi. Hollanda karşılaşmasının ilk setinde 10 hata yapan Sultanlar Dominik maçına da sekiz hata yaparak başladı. İlk sette Vargas’ın beş sayısına Gaila Gonzalez beş ve Jineiry Martinez dört sayıyla yanıt verdi.

Milliler ikinci sete daha iyi başladı skor bir anda 4-1’e geldi. Özellikle kaptan Eda Erdem ve Vargas’ın etkili oyunuyla fark Türkiye lehine açıldı.

Dominik 7-3’ten sonra gelen molayla toparladı ve farkı bire kadar düşürdü. Milliler Vargas’ın sayıları ve Ebrar’ın ace’iyle toparlandı ve farkı yeniden artırdı. Durum 14-8’e kadar gelince Dominik sette ikinci molasını da kullandı. Mola dönüşünde karşılıklı sayılar sürdü, ikinci sete damgasını vuran isim şüphesiz Melissa Vargas’tı. Vargas’ın sayıları millilerin farkı korumasını sağladı.

Türkiye ikinci seti rakibin hatası sonrası 25-18 noktaladı ve setlerde durumu 1-1’e getirdi. Vargas 15 sayıya ulaştı, ikinci sette ürettiği 10 sayıyla damgasını vurdu. Eda Erdem toplam dokuz sayıya gelirken Gaila Gonzalez ilk sette ürettiği beş sayının üstüne ikinci sette sayı üretemedi.

Milliler üçüncü sete Zehra ve İlkin’le etkili başladı. Bu ikiliye günün yıldızı Vargas da eşlik edince durum kırmızı-beyazlılar lehine 9-5’e geldi. Hande Baladın’ın hem hücumdaki hem de manşetteki etkili oyunu farkın açılmasını sağladı. Türkiye rakibine karşı setin ortasını 14-7 üstün geçti.

Dominik’in daha sonra yakaladığı 4-1’lik seri farkın dörde inmesine neden oldu ve Daniele Santarelli setteki ilk molasını kullandı. Türkiye moladan Eda ve Vargas’ın sayılarıyla döndü. Bu sayıların ardından molayı Dominik aldı. Bu mola setin kaderine etki etmezken milli takım 25-22 ile sete nokta koyup durumu 2-1 yapmayı başardı. Vargas 12 sayı da bu sette üreterek henüz üç set sonunda 27 sayıya ulaştı. Dominik’te Brayelin Martinez etkili olmaya çalıştı ve 12 sayıya ulaştı, ancak yeterli olmadı. Henüz ilk sette sekiz hata yapan Türkiye ikinci ve üçüncü setin toplamında 10 hata yaptı ve bu sayede 2-1 öne geçmeyi başardı.

Milliler dördüncü sete İlkin ve Vargas’la çok iyi başladı, skor bir anda 5-1’e geldi. Vargas’ın istikrarlı oyunu sürdü ve bloklarda da etkili olunca milliler 11-4’lük fark yakaladı. Milliler bu farkı setin geri kalanında da korudu. Hande’nin servis serisiyle fark iyiden iyiye açıldı. Karşılaşma Zehra’nın blok sayısıyla bitti. Milliler 25-15’le durumu 3-1’e getirdi ve olimpiyatlardaki ikinci maçından da galibiyet ayrıldı. Türkiye böylelikle çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. Türkiye grubun son maçında liderlik için 4 Ağustos Pazar saat 10.00’da İtalya ile kozlarını paylaşacak.

Karşılaşmanın yıldızı Melissa Vargas maçın ardından “Çok iyi hissediyorum, ama şu an biraz yorgunum. İkinci maçımızı da kazandığımız için çok mutluyum. Umarım kazanmaya devam ederiz” derken Gizem Örge “Çok mutluyuz, önceliğimiz çeyrek finali garantilemekti. Galiba ilk setleri biraz uyanmak için kullanıyoruz, umarım İtalya maçında buna ihtiyacımız olmaz. Hedefimiz en iyi şekilde gruptan ayrılmak. Çeyrek finalde de güçlü bir şekilde madalya için kendimizi ilk 4’e atmak istiyoruz. Olimpiyat köyü gerçekten rüya gibi. Derya bana ‘Gizem abla seni ilk defa bu kadar neşeli görüyorum’ diyor. Köyün enerjisi bana iyi geldi açıkçası. Bazı alışmamız gereken zorluklar var tabii. Böyle bir platformda ülke için savaşmak harika, madalya ile hayallerime kavuşacağım inşallah” dedi.

İtalya da turladı

Grubun diğer maçında İtalya, Hollanda’yı 3-0 yendi. Ekaterina Antropova 33 sayı üreterek maçın yıldızı olurken İtalya’da kalan oyuncuların 31 sayı üretmesi üç sette galibiyet için yeterli oldu. İtalya bu sonuçla puanını altı yaptı ve grup liderliğini sürdürerek çeyrek finale çıkmayı garantiledi. Grubun son maçları en iyi üçüncüler sıralaması ve Sultanların yerini belli etmek açısından büyük önem taşıyacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.