Ekonomiyle uçtular ‘first class’ oynadılar: Filenin Sultanları Teksas’ta Almanya’yı mağlup etti

Voleybol Milletler Ligi'nin (VNL) ABD ayağında açılışı Almanya karşısında yapan Filenin Sultanları rakibini 3-1 mağlup etti ve turnuvanın ikinci ayağına galibiyetle başladı. Milliler yarın sabaha karşı Sırbistan'a karşı sahaya çıkacak.

Spor 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
A Milli Kadın Voleybol Takımı Almanya'yı mağlup etti.

Filenin Sultanları’nın VNL macerası ikinci hafta maçları için ABD’ye taşındı. Amerika’nın Teksas eyaletinde düzenlenen organizasyonda ilk kez parkeye çıkan milliler Almanya’yla karşılaştı.

Hafif sakatlığı olan Hande Baladın karşılaşmada riske edilmedi. Hande’nin sakatlığının boyun ve sırt tutulması olduğu söylendi. Oyuncunun yaşadığı problem İstanbul’dan Teksas’a kadar süren 13 saatlik ekonomi sınıfındaki yolculuğunda çekilen fotoğrafını yeniden akıllara getirdi.

Hande THY uçağında bu şartlarda seyahat etmişti.

Maça iyi başlayan taraf Almanlar oldu. İlk seti 25-20 kazanan Almanya maçta 1-0 öne geçti. Devamında toparlanan milliler ikinci seti aynı skorla hanesine yazdırarak durumu eşitledi.

Üçüncü sette milliler adeta esti gürledi. Melissa Vargas’ın etkili oyunuyla öne çıktığı seti 25-9 kazanan Filenin Sultanları maçta 2-1 öne geçti. Dördüncü set büyük çekişmeye sahne oldu. Son bölümde daha az hata yapan taraf olmayı başaran Türkiye seti 26-24, maçı da 1-0 geriden gelerek 3-1 kazanmayı başardı.

Bu galibiyetle Filenin Sultanları dünya sıralamasındaki zirve koltuğunu korumayı da başardı. Antalya’da oynanan 4 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyet alan millilerin puanı 380.9’a düşmüş ve Brezilya’ya geçilme ihtimali ortaya çıkmıştı.

Milliler Teksas’ta oynayacağı bir sonraki maçta 31 Mayıs sabahı saat 03:30’da Sırbistan’la.

Voleybol federasyonu THY'ye alttan almadı: Upgrade için başvurmuştukVoleybol federasyonu THY’ye alttan almadı: Upgrade için başvurmuştuk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.