Filenin Sultanları’ndan Guidetti’nin Sırbistan’ına geçit yok!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi’ndeki ikinci maçında Sırbistan’la karşılaştı. Filenin Sultanları Giovanni Guidetti’nin çalıştırdığı rakibini 3-1’le geçti ve 2’de 2 yaptı.

Spor 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Sırbistan'ı 3-1'le geçen Filenin Sultanları 2'de 2 yaptı.

Giovanni Guidetti, 7 sene boyunca Milli Takımımızı çalıştırdı ve birçok başarıya imza attı. Kasım 2022’de kendisiyle yollar ayrıldı. Milli Takımın yeni antrenörü, Sırbistan’dan ayrılan bir başka İtalyan Daniele Santarelli oldu. Guidetti ise Sırbistan’ın başına geçti. Böylelikle çalıştırıcılar özelinde gayri resmi bir takas gerçekleşti.

Söz konusu değişimin ardından iki ülke milli takımları ilk kez Milletler Ligi’nde karşı karşıya geldiler. Antalya Spor Salonu’nda 10 bin kişi önünde oynanan mücadeleye daha iyi başlayan temsilcimiz oldu. Melissa Vargas’ın oyunda ağırlığını hissettirdiği ilk sette bir ara 18-13 öne geçtik. Ancak Sırplar geri dönmeyi başardı. 24-22’lik üstünlükle 2 kez set sayısı yakalayan ekibimiz bunlardan yararlanamadı. Sırbistan 26-24’le öne geçti.

Efeler yoluna kayıpsız devam ettiEfeler yoluna kayıpsız devam etti

İkinci sette oyuna daha fazla ağırlığını koyan bir Milli Takım vardı. Fark yine set ortasında açıldı. Bu kez geri dönüşe izin çıkmadı. 25-17 ile skor dengelendi. Üçüncü sette de skor üstünlüğü henüz setin başında eline geçiren Sultanlar 20-15’le Ebrar Karakurt’un servis turuna girdi. Bu andan itibaren Ebrar şov başladı. 3 ace ve 2 hücum sayısı alan süper yetenek seti takımımıza getirdi.

Dördüncü sette oyunun dengesini bozan isim pasör Cansu Özbay oldu. Cansu, beklenmedik anlarda yaptığı plaselerle sayılar kazandı. Momentum Sultanlar’dan yana döndü. Set ortasında açılan fark korundu ve 25-21’le maça nokta kondu. Milli Takımımız böylece Milletler Ligi’ne 2’de 2’yle başladı.

Türkiye’de Melissa Vargas, 21 sayıyla ön plana çıkarken Ebrar 14, Hande 13, Eda ve İlkin 12’şer sayı bularak çift hanelerde skor ürettiler. Sırbistan cephesinde Aleksandra Ucelac 13, Sara Lozo 12 sayıyla oynadı.

Vakıfbank’ta kan değişimiVakıfbank’ta kan değişimi

Milli Takımımız Milletler Ligi’nde bir sonraki maçını 3 Haziran saat 20.00’de İtalya’ya karşı oynayacak.

Nagoya’da heyecan sürdü

Milletler Ligi’nin ilk haftasında Nagoya’da da heyecan sürdü. Günün ilk karşılaşmasında Dominik Cumhuriyeti Bulgaristan’ı 5 sette geçti. Brezilya ise Hollanda’yı 3-0 mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.

Heyecan Antalya’da oynanan karşılaşmalarla devam ederken Tayland, Kanada’yı 3-0 yendi. Son şampiyon İtalya ise Polonya’ya 3-1’le boyun eğerek ilk yenilgisini aldı.

Fenerbahçe’de ayrılıklar resmiyet kazandı!Fenerbahçe’de ayrılıklar resmiyet kazandı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.