Filip Novak: Arda dünya yıldızı olacak dedim

Ülkemizde Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi takımların formasını giyen Filip Novak, Çek basınına verdiği demeçte Türkiye zamanlarıyla alakalı konuştu ve Arda Güler hakkında bilgi verdi.

Spor 17 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Filip Novak'tan Arda Güler yorumu.

Filip Novak, Ocak 2018’de 1.9 milyon euro karşılığında Midtjylland’dan Trabzonspor’a geldi ve Türk futboluna adım attı. Çek sol bek hücum katkısıyla dikkat çekti ve Trabzon’da geçirdiği 2.5 senede beğeni topladı. Daha sonra Fenerbahçe’ye transfer olan Novak burada bekleneni veremedi. Oyuncu, Eylül 2022’de El Jazira takımına transfer oldu ve Türkiye’den ayrıldı.

An itibarıyla ülkesi takımlarından Sigma Olomouc’ta forma giyen Novak, basına açıklamalarda bulundu. Novak oyun tarzı ve Türkiye yıllarıyla alakalı “Gol atmayı severdim. Bir defans olarak çok gol attım diyebilirim. Defansif görevlerim elbette vardı ama kafamda hep gol atmak da vardı. Trabzon ve Fenerbahçe’de 2 puan farkla şampiyonluk kaçırdım. En azından Danimarka’da şampiyonluğum var” dedi.

Fenerbahçe'den yeni Arda Güler operasyonu... Üç isim imzayı attıFenerbahçe’den yeni Arda Güler operasyonu… Üç isim imzayı attı

Novak Fenerbahçe’ye gitme kararı aldıktan sonra Trabzonspor taraftarının tepki gösterdiğini anlattı. Çek sol bek “Çok tuhaf ve zorlu bir dönemdi. Sosyal medyadan uzaklaşmaya çalıştım. Fenerbahçe, dünya çapında milyonlarca taraftarı olan dev bir kulüp. O büyük stadyumda üç yıl boyunca rakip olarak oynadım ve bu deneyimi de tatmak istedim. Ancak Fenerbahçe’deki baskı, hiçbir yerle kıyaslanamaz” sözlerini söyledi.

Novak, Fenerbahçe’de olduğu dönem Arda Güler’i ilk gördüğünde hissettiklerini “Arda Güler’i sadece 16 yaşında gördüğümde kendi kendime dedim ki ‘Dostum o dünya çapında bir futbolcu olacak.’ Sonra bilgi toplamaya başladılar. Barcelona ve İngiltere’den Chelsea gibi kulüpler araştırmaya geçti.” diyerek anlattı.

İddia: Real Madrid, Arda Güler'i depresyondan koruyorİddia: Real Madrid, Arda Güler’i depresyondan koruyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.