Finalin adı Fenerbahçe-Eczacıbaşı, hayal kırıklığı VakıfBank

Sultanlar Ligi'nde Fenerbahçe THY'yi 3-1; Eczacıbaşı da VakıfBank'1 3-0 mağlup ederek seriyi kazandı ve finale yükseldi. Guidetti yönetimindeki VakıfBank yıllar sonra bir sezonu kupasız kapattı.

Spor 5 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sultanlar Ligi'nde şampiyonu Fenerbahçe ve Eczacıbaşı arasında oynanacak final etabı belirleyecek.

Sultanlar Ligi’nde play-off yarı final eşleşmeleri aynı gün oynanan iki maçla sona erdi. Normal sezonun lideri Fenerbahçe, Türk Hava Yolları’na karşı oynadığı maçtan 3-1 galip ayrılarak seride durumu 2-0’a getirdi ve finale yükseldi. Diğer eşleşmede ise VakıfBank ve Eczacıbaşı karşı karşıya geldi. Evindeki maçı 3-1 kazanan turuncu-beyazlılar VakıfBank deplasmanından da 3-0’la galip ayrılıp finalde son şampiyon Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Son şampiyon tekrar finalde

THY’yi 3-1’le geçen Fenerbahçe finale yükseldi.

3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Türk Hava Yolları’yla karşılaşan Fenerbahçe, çekişmeli geçen ilk seti 25-23 kazanarak 1-0 öne geçti. İkinci sette etkili olan Türk Hava Yolları, bu seti 25-17’yle hanesine yazdırarak maça eşitlik getirdi. Karşılaşmanın üçüncü seti tıpkı ilk sette olduğu gibi büyük bir çekişmeye sahne oldu. Kritik anlarda daha az yapan taraf olmayı başaran Fenerbahçe, 25-23’lük skorla üstün çıkarak maçta 2-1 öne geçti. Bu dakikanın ardından Türk Hava Yolları’nda kırılma yaşandı. Dördüncü seti 25-14’lük skorla rahat kazanan taraf Fenerbahçe oldu. Maçı 3-1, seriyi de 2-0 kazanan sarı-lacivertliler finale yükseldi.

Eczacıbaşı, VakıfBank’ı kupasız bıraktı

VakıfBank’ı eleyen Eczacıbaşı, Fenerbahçe’nin finaldeki rakibi oldu.

Yarı finalin bir diğer eşleşmesinde iki ezeli rakip karşılaştı. Eczacıbaşı’nın 1-0 önde geldiği VakıfBank deplasmanındaki hedefi bu maçı da kazanıp final biletini kapmak, VakıfBank’ın isteği ise zafere uzanıp işi son maça taşımaktı. Maça iyi başlayan VakıfBank, ilk sette durumu 22-18’e getirip seti kazanma noktasına geldi. Bu dakikada sahneye çıkan Eczacıbaşı’nın milli smaçörü Hande Baladın üst üste sayılarla takımının geri dönüşüne öncülük etti ve 7-1’lik seri yakalayan turuncu-beyazlılar seti 25-23 kazanarak maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sette arkasına aldığı moralle iyi bir oyun çıkaran Eczacıbaşı, 25-20’lik skorla seti hanesine yazdırıp mücadelede durumu 2-0’a getirdi. VakıfBank başantrenörü Giovanni Guidetti’nin saha kenarında çok sinirli bir çizdiği gözlemlendi. İtalyan çalıştırıcı sinirini bir noktada elindeki taktik tahtasından çıkardı.

Guidetti taktik tahtasını kırdı.

Dengeli geçen üçüncü sette VakıfBank skoru 16-13’e getirip avantaj elde etti ancak Elif Şahin’in servis turunda 6-0’lık seri yakalayan Eczacıbaşı, bir anda 19-16 öne geçerek maçı ve seriyi kazanma noktasına geldi. Kalan sürede aradaki farkı koruyan Ferhat Akbaş’ın öğrencileri seti 25-22, maçı da 3-0 kazanarak finale yükselen taraf oldu.

Bu sezon Dünya Kulüpler Şampiyonası ve Kupa Voley’de Eczacıbaşı’na yenilerek elenen VakıfBank, Sultanlar Ligi’nde de rakibine diş geçiremedi. Böylelikle sarı-siyahlılar yıllar sonra bir sezonu kupasız kapatmış oldu.

Finalde ‘üç’ olan şampiyonluğa ulaşacak

Sultanlar Ligi’nde 2023-24 sezonunun şampiyonunu Fenerbahçe ile Eczacıbaşı arasında oynanacak seri belirleyecek. Final serisinin ilk maçı, 9 Nisan Salı günü saat 19.00’da Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde oynanacak. Serinin ikinci ve üçüncü maçına ligi lider bitirdiği için Fenerbahçe ev sahipliği yapacak. Üç galibiyet alan takımın şampiyon olacağı final serisinde ilk üç karşılaşmada şampiyon belli olmazsa dördüncü mücadele Eczacıbaşı’nın sahasında, eşitlik bozulmazsa beşinci müsabaka Fenerbahçe’nin evinde oynanacak.

Yarı finalin kaybeden tarafları VakıfBank ve Türk Hava Yolları da üçüncülük için karşılaşacak. Kazananın bir sonraki sezonun Şampiyonlar Ligi biletini alacağı serideki ilk karşılaşma 9 Nisan Salı günü saat 13.00’te Türk Hava Yolları’nın ev sahipliğinde oynanacak. iki galibiyete ulaşan takımın üçüncü olacağı seride ikinci ve üçüncü maçlar ise ligi daha üst sırada tamamlayan VakıfBank’ın sahasında yapılacak.

İşte sporda perşembe gününün gündemiİşte sporda perşembe gününün gündemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.