Firmino: Mane ve Salah iyi arkadaş olmadılar

Liverpool'un eski forveti Roberto Firmino, takım arkadaşları Sadio Mane ve Mo Salah'ın hiçbir zaman iyi birer arkadaş olmadıklarını ve iyi anlaşmadıklarını açıkladı.

Spor 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Mane ve Salah çok da iyi anlaşamıyormuş.

Liverpool, Jürgen Klopp yönetiminde Sadio Mane-Roberto Firmino-Mo Salah üçlüsüyle beraber başarıdan başarıya koştu. Bu üçlü geçtiğimiz sezon dağıldı. Sadio Mane Suudi Arabistan ekiplerinden El Nassr’ın yolunu tutarken süreleri gitgide azalan Firmino da Arabistan takımlarından El Ahli ile anlaştı. Bu iki oyuncunun ayrılığı sonrası Liverpool’da bir dönem kapandı ve Darwin Nunez, Luis Diaz, Diogo Jota gibi oyuncularla beraber Salah’ın desteklediği yeni bir hücum hattı ortaya çıktı.

Firmino eski takım arkadaşları hakkında konuştu. Şampiyonlar Ligi kazanan, kulübün 30 senelik İngiltere şampiyonluğu hasretine son veren hücum hattıyla ilgili Firmino “Bu adamları çok iyi tanıyordum, belki de herkesten daha iyi. Sahada ben de onların ortasındaydım. Bakışlarını, yüz buruşturmalarını, beden dillerini, biri diğerine kızdığında duyulan tatminsizliği ilk elden gördüm. Bunu hissedebiliyordum.” dedi.

Liverpool futbolcusu Luis Diaz'ın kaçırılan babası serbestLiverpool futbolcusu Luis Diaz’ın kaçırılan babası serbest

Firmino ayrıca ikilinin çok iyi anlaşamadığını “Onlar hiçbir zaman çok iyi arkadaş olmadılar; her biri kendi içine kapandı. İkisinin konuştuğunu görmek nadirdi ve bunun Afrika müsabakalarındaki Mısır-Senegal rekabetiyle bir ilgisi olup olmadığından emin değilim. Hiçbir zaman konuşmayı bırakmadılar, bağlarını koparmadılar, her zaman son derece profesyonelce hareket ettiler.” diyerek anlattı.

31 yaşındaki Salah 2017 yazında Roma’dan 42 milyon euro’ya transfer edilmiş aynı yaştaki Mane ise 2016 yazında Southampton’dan 32 milyon euro karşılığında kadroya katılmıştı. Mane Liverpool adına 269 maça çıkıp bu karşılaşmalarda 120 gol ve 48 asistle oynamış Salah ise halihazırda devam eden Liverpool kariyerinde 321 maçta 196 gol ve 83 asist gibi olağanüstü istatistikler yakalamıştı.

Liverpool 1 puanı son dakikada kurtardıLiverpool 1 puanı son dakikada kurtardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.