Formula 1’de adres değişti kazanan değişmedi: Hamilton’ın evinde Verstappen güldü

Formula 1 Büyük Britanya GP’sinde kazanan şampiyona lideri Max Verstappen oldu. Verstappen üst üste 6. yarış zaferini elde ederken McLaren’den Lando Norris ikinci, Mercedes’ten Lewis Hamilton üçüncü oldu.

Spor 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Formula 1'de rota Belçika.

Formula Dünya Şampiyonası’nda sezonun 11. yarışı Britanya’da koşuldu. Tarihi Silverstone Pisti’nin ev sahipliği yarışa en ön sırada başlayan Max Verstappen, startta yerini ev sahibi İngiliz pilot Lando Norris’e kaptırdı. Norris 5. tura kadar liderliğini korudu ancak Max Verstappen ve Red Bull’a yenik düşerek tekrar 2. sıraya düştü.

Bu andan itibaren yarış liderliğini hiç kaptırmayan Max Verstappen rakipleriyle arasındaki farkı açarak yoluna devam etti. 2. sıradaki Lando Norris, 3. sıradaki Lewis Hamilton’la büyük bir çekişme yaşadı. Ancak genç McLaren pilotu 7 kez dünya şampiyonu büyük tecrübeye karşı yerini korumayı başardı. Yarışı Hollandalı Max Verstappen kazanırken ikinci sıra Lando Norris 3. sıra ise Lewis Hamilton’ın oldu.

Formula 1’de 2024 sezonu takvimi açıklandıFormula 1’de 2024 sezonu takvimi açıklandı

Bir başka McLaren pilotu Oscar Piastri 4. olurken 5. sırayı alan Mercedes’ten George Russell oldu. Yine hayal kırıklığı yaratan bir cumartesi yaşayan ve 16. sırada yarışa başlayan Red Bull pilotu Sergio Perez 6. sırada yer aldı. Aston Martin’in dev tecrübesi 7. olurken Williams’tan Alex Albon 8. oldu. Yarışın hayal kırıklığı yaşayan takımı şaşırtmadı. Charles Leclerc ve Carlos Sainz, 4 ve 5. sırada başladıkları yarışı 9. ve 10. sırada tamamlayabildiler.

Bu yarış sonrası Max Verstappen, sürücüler klasmanındaki puanını 255’e çıkardı. Sergio Perez 156 puanla ikinci sırada yer aldı. Max, şayet sezonun kalan yarışlarının tamamını ikinci bitirse bile şampiyonluğa uzanacak. Sürücüler klasmanında üçüncü sıradaki isim 137 puanla Fernando Alonso. Markalar klasmanında ise Red Bull puanını 411’e yükselterek liderliğini pekiştirdi. Mercedes 203 puanla ikinciliğini korudu.

18 yaşındaki sürücü kaza sonucu yaşamını yitirdi18 yaşındaki sürücü kaza sonucu yaşamını yitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.