Formula 1’de beklenen son! Markalar şampiyonu bu yıl da RedBull

Red Bull, Japonya Grand Prix’sinde Max Verstappen’in galibiyetiyle beraber 2023 F1 markalar şampiyonluğunu garantiledi. Max, bu sezonki 13. galibiyetine uzandı ve bir haftalık aranın ardından podyumun tepesine çıktı. 

Spor 25 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Red Bull'dan üst üste 2 toplamda 6. şampiyonluk.

Formula 1’de sezonu domine eden Red Bull, Max Verstappen’in galibiyetiyle 6. defa markalar şampiyonu oldu. Japonya’daki yarışa pole pozisyonundan başlayan Hollandalı Max Verstappen, bitiş çizgisini ilk sırada geçerek bu sezonki 13. yarış galibiyetini elde etti.

Poduyuma Max Verstappen’in ardından McLaren’in piloları Lando Norris ve Oscar Piastri çıktı. Bu sonuçla, Norris üst üste 2. defa, çaylak Piastri ilk defa podyumda yer aldı.

Formula 1 sıkıcı olmaya mı başladı?Formula 1 sıkıcı olmaya mı başladı?

Mercedes’in bu yarışta podyum dışında kalmasının ardından Red Bull, üst üste ikinci kez şampiyonluğunu ilan etti. Sezon bitimine 6 yarış kala şampiyon olan Red Bull, bu alandaki bir başka rekoru da kırdı ve şampiyonluğa en erken uzanan takım oldu.

Bu sezon Formula 1’de Red Bull sürücüsü Max Verstappen’in 13, takım arkadaşı Sergio Perez’in 2, Ferrari pilotu Carlos Sainz’ın ise 1 yarış galibiyeti bulunuyor.

Şampiyonanın 18. ayağı Katar Grand Prix’si 8 Ekim’de düzenlenecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.