Max Verstappen İspanya’da da durdurulamadı

Formula 1’de sezonun 7. yarışı İspanya’da koşuldu. Barcelona’daki yarışı kazanan Hollandalı şampiyona lideri Max Verstappen, en yakın rakibi Sergio Perez’le arasındaki farkı iyice açtı.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Formula 1'de uçan Hollandalı durdurulamıyor.

Dünyanın en hızlı otomobillerinin mücadelesine sahne olan Formula 1’de Red Bull ayrı uçmaya devam ediyor. Barcelona’da koşulan sezonun yedinci yarışında Hollandalı Max Verstappen, pole pozisyonunda başladığı yarışta yerini kaybetmedi ve zafere uzandı. Max, poleden başladığı yarışta liderliği hiç kaybetmedi, en hızlı tura imza attı ve yarışı kazanarak Formula 1’de grand slam yapmış oldu.

Günün kazananları ise yaptıkları iyi başlangıçla sıra kazanmaya başlayan ve yarış boyunca bu istikrarı sürdüren Mercedes pilotları oldu. Mücadeleye 5. başlayan Lewis Hamilton yarışı ikinci sırada tamamladı ve podyuma çıktı. 12. sırada start alan ve podyum çıkması gereken tam 9 sıra bulunan George Russell ise olağanüstü başlangıcını iyi takım stratejisiyle birleştirip Barcelona’da podyumu tamamlayan isim oldu.

Monaco’da zafer Verstappen’inMonaco’da zafer Verstappen’in

Günün kaybedeni ise Ferrari’ydi. Carlos Sainz 2. başladığı yarışı 5. bitirirken, Charles Leclerc 19. başladığı yarışta 11. olabildi. Red Bull’dan Sergio Perez ise 11. başladığı mücadeleyi 5. tamamladı. Aston Martin’lerden Lance Stroll 6, Fernando Alonso 7. oldu.

Bu sonuçlarla beraber Max Verstappen puanını 170’e yükseltti. En yakın rakibi Sergio Perez 117 puanda kaldı. Fernando Alonso 99 puana geldi. İkinci olan 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton 87 puana erişti. Markalar klasmanında Red Bull, 287 puana geldi. Mercedes 152 puana çıkarak 134 puanlı Aston Martin’i geride bıraktı ve ikinciliğe yerleşti.

Uçan Hollandalı Verstappen gerilerden zirveye konduUçan Hollandalı Verstappen gerilerden zirveye kondu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.