Formula 1’de yer fark etmiyor, Verstappen kazanmaya devam ediyor

Formula 1’de heyecan Belçika GP’siyle sürdü. Şampiyona lideri Max Verstappen, 6. sırada başladığı yarışı birinci tamamladı ve rakipleriyle farkı iyice açtı.

Spor 31 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Max'tan bir zafer daha.

Motor sporları dünyasının en gözde organizasyonu Formula 1’de heyecan Belçika’daki yarışlarla sürdü. Cumartesi günkü sprint yarışını kazanan Max Verstappen, Cuma günü pole pozisyonunu almasına karşın 5. vites kutusu değişikliğine giderek 5 sıra grid cezası almıştı. Dolayısıyla esas yarışa Ferrari’den Charles Leclerc en ön sıradan, Sergio Perez arkasından başlarken Max 6. sırada start aldı.

Formula Akademi'nin amacı 2030'a kadar Formula 1'e kadın pilot kazandırmakFormula Akademi’nin amacı 2030’a kadar Formula 1’e kadın pilot kazandırmak

Leclerc başlangıçta avantajını koruyamadı ve Red Bull’dan rakibi Perez’e liderliği kaptırdı. Max Verstappen yarışın başlamasının ardından yavaş yavaş yükselmeye başladı. İlk tur için Carlos Sainz’ı ve Oscar Piastri’yi geride bırakan Hollandalı 4. sıraya çıktı. İlerleyen süreçte Lewis Hamilton ve Leclerc’i de geçen Verstappen takım arkadaşı Perez’i takip etmeye başladı. Yarışın orta kısmından itibaren yarış başladı. Ferrari, 25. turda İspanyon Sainz’ı yarıştan çekti. Mercedes’ten Lewis Hamilton son turda en hızlı turu atıp ekstra 1 puanı kazanmış olsa da yarış zaferi Max Verstappen’in oldu. Max’ı takım arkadaşı Sergio Perez takip ederken Ferrari’den Leclerc podyumu tamamladı.

Verstappen şampiyona liderliğini 314 puanla sürdürdü. Perez onu 189 puanla takip etti. Markalar klasmanında Red Bull 503 puanla zirvede yer alırken Mercedes 247 puanla ikinci sırada yer aldı.

Macaristan’da Verstappen kazandı; Red Bull rekor, Norris kupa kırdıMacaristan’da Verstappen kazandı; Red Bull rekor, Norris kupa kırdı

Max’ın kupası yine kırıldı

Geçtiğimiz hafta seremoni sırasında şampanyasını patlatırken Verstappen’in kupasını kıran Lando Norris gündem olmuştu. Bu hafta da Max’ın kupasını Red Bull takımı yarış galibiyetini kutlarken kırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.