Japonya’da sakuralar arasından Verstappen yükseldi

Formula 1'de sezonun dördüncü yarışı Suzuka GP'sinde Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen damalı bayrağı birinci sırada geçti. Verstappen'in takım arkadaşı Sergio Perez ikinci, Ferrari'den Carlos Sainz üçüncü oldu.

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Japonya'da kazanan Verstappen.

Japonya’da baharın gelişini müjdeleyen sakuralar açtı. Sakura eşliğinde spor dünyasının en büyük organizasyonlarından Formula 1 de tarihi pistlerden Suzuka’da sahne aldı. Günümüz pistlerinin çoğunun aksine geçiş için daha fazla imkan veren pistte sezonun dördüncü yarışının heyecanı yaşandı.

Geçen hafta Avustralya’da aracındaki teknik sorun nedeniyle yarış dışı kalan Hollandalı Max Verstappen yarışa en ön sıradan başladı. Henüz ilk turda Daniel Ricciardo ve Alex Albon kaza yapıp bariyerlere girdiler. Yarış durarak başladı ve Verstappen liderliğini korudu. Yarış boyunca üstünlüğü elden bırakmadı Verstappen ve yarışı kazandı. Japonya’da üst üste üçüncü kez kazanan Verstappen tarihte bunu başaran ikinci pilot oldu. Daha önce bu başarıya 2000-2002 yılları arasında Japonya’dan zaferle dönen Michael Schumacher ulaşmıştı.

Formula 1'in sesi Serhan Acar: Bir anda telefonuma arama yağmaya başladı!Formula 1’in sesi Serhan Acar: Bir anda telefonuma arama yağmaya başladı!

Hollandalı pilotu Meksikalı takım arkadaşı Sergio Perez takip etti. Podyumu tamamlayan isim Ferrari’nin pilotu Carlos Sainz oldu. Sainz, Leclerc ile takım arkadaşlığı ettiği süreçteki yarış galibiyeti ve podyum sayılarını eşitledi: üç galibiyet, 19 podyum.

Dördüncü sıra bir diğer Ferrari pilotu Charles Leclerc’e giderken Leclerc izleyici oylaması sonucu günün pilotu seçildi. Beşinci sıra Lando Norris’in olurken Aston Martin pilotu Fernando Alonso altıncı oldu. Yedinci sıra Mercedes’ten George Russell’a gitti. Oscar Piastri sekizinci, Lewis Hamilton dokuzuncu, kendi evinde yarışan Yuki Tsunoda onuncu oldu.

Bu sonuçların ardından en hızlı turla yarışı noktalayan Verstappen 26 puan kazandı ve sürücüler klasmanı liderliğini toplamda 77 puanla sürdürdü. Onu 64 puanlı Sergio Perez takip ederken Ferrari’den Charles Leclerc 59 puanla üçüncü, Sainz 55 puanla dördüncü sırada. Markalar klasmanında Red Bull’un 141, Ferrari’nin 120, McLaren’in 69 puanı var.

Red Bull'da soruşturma sonuçlandı: Christian Horner'la yola devam!Red Bull’da soruşturma sonuçlandı: Christian Horner’la yola devam!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.