Frankfurt gol düellosunu kazanıyor, Leipzig’e finalde rakip oluyor

Almanya Kupası yarı finalinde Stuttgart, sahasında Eintracht Frankfurt’la karşılaştı. Büyük heyecana sahne olan gol düellosundan galip çıkan konuk ekip oldu.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Eintracht Frankfurt, deplasmandan final vizesi çıkarmayı başardı.

RB Leipzig, Salı akşamı oynanan ilk yarı final mücadelesinde Freiburg’u deplasmanda 5-1 gibi sansasyonel bir skorla eledi ve rakibini beklemeye başladı. Leipzig’in rakibini belli edecek mücadeleye ev sahibi Stuttgart daha iyi başladı. Tiago Tomas maçın 19. dakikasında takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Leipzig gol yağdırdı, final vizesini aldıLeipzig gol yağdırdı, final vizesini aldı

Frankfurt, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. 51’de gözde stoper Evan N’Dicka skora dengeyi getirdi. 55’te Japon yetenek Daichi Kamada skoru takımı lehine 2-1’e getirdi. 77’de penaltı kazanan Frankfurt, Avrupa’nın önde gelen takımlarının yakından takip ettiği Randal Kolo Muani’yle farkı 2’ye çıkardı. Stuttgart maçı bırakmadı ve 83’te Enzo Millot ile fark yeniden bire indi. 85’te Stuttgart forması giyen Borna Sosa kırmızı kart gördü ve Eintracht Frankfurt bu dakikadan sonra sonuca giderek maçı 3-2 kazandı. Frankfurt, Leipzig’in finaldeki rakibi oldu.

Almanya Kupası’nda final mücadelesi 3 Haziran tarihinde oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.