Fransa Bisiklet Turu’nda uçan bir Hollandalı

Fransa Bisiklet Turu'nun altıncı etabını, Jayco-AlUla takımının Hollandalı sporcusu Dylan Groenewegen ilk sırada tamamladı. Genel klasmanda ise Sloven sporcu Tadej Pogacar'ın liderliği sürüyor.

Spor 4 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Dylan Groenewegen, Macon ile Dijon arasındaki 163.5 kilometrelik etabı en önde bitirdi.

Bu yıl 111’incisi düzenlenen yol bisikletinin en prestijli yarışı Fransa Bisiklet Turu’na Macon ile Dijon kentleri arasındaki 163.5 kilometrelik altıncı etapla devam edildi. Jayco-AlUla takımının sporcusu Dylan Groenewegen, 3 saat 31 dakika 55 saniyelik derecesiyle etabı ilk sırada tamamladı. Hollandalı sürücü, Tour de France’ta etap birinciliğini elde etti. Alpecin-Deceuninck ekibinden Belçikalı sürücü Jasper Philipsen ikinci, Intermarche-Wanty takımının Eritreli sporcusu Biniam Girmay ise üçüncü oldu.

Genel klasmanda ise Sloven sporcu Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), 26 saat 47 dakika 19 saniyelik süresiyle zirvede yer alarak sarı mayoyu korudu. Organizasyon, Nuits-Saint-Georges ile Gevrey-Chambertin yerel idareleri arasındaki 25.3 kilometrelik yedinci etapla sürecek. Fransa Bisiklet Turu, 21 etap sonunda 21 Temmuz’da Fransa’nın Nice kentinde sona erecek.

 

Tour de France Fransa topraklarına girdi, kazananı Pogocar olduTour de France Fransa topraklarına girdi, kazananı Pogocar oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.