Fransa ‘Devam’ Belçika ‘Tamam’ dedi

Euro 2024'ün iki favorisinden Fransa, Belçika'yı son dakikalarda Jan Vertonghen'in kendi kalesine attığı gılle 1-0 geçti ve çeyrek finale yükseldi.

Spor 1 Temmuz 2024
Fransa ve Belçika maçının büyük bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

Kadrolara bakıldığında Euro 2024’ün iki ciddi favorisi Fransa ile Belçika grup maçlarında oynadıkları futbolla kimseyi tatmin edemedi. Şampiyonaya Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubu’nda mücadele ederek başlayan Fransa, bir galibiyet ve iki beraberlikle 5 puan toplayarak Avusturya’nın ardından 2. sırada son 16 turuna yükseldi. Romanya, Slovakya ve Ukrayna ile E Grubu’nda yer alan Belçika ise tüm takımların dört puan topladığı grupta 2. sırada yer alarak bir üst tura çıktı.

İki takımın Merkur Spiel-Arena’daki maçında saat mücadeleyi İsveç Futbol Federasyonu’ndan Glenn Nyberg yönetti. Futbolseverlerin umudu grupta kötü bir performans gösteren iki ülkenin bu karşılaşmada herkesi şaşırtmasıydı. Hem Fransa hem Belçika maça temkinli başladı. Rakibini kontrol eden iki takım pozisyon üretmekte zorlandı. İlk isabetli şut 10’da Antoine Griezmann’dan geldi. Belçika kalecisi Koen Casteels, yavaş gelen topu konrol etmekte zorlanmadı. 18’de Fransa’nın kullandığı kornerde Marcus Thuram’ın kafa vuruşu az farkla dışarı gitti.

34’teMarcus Thuram, Jules Kounde’nin sağ kanattan yaptığı ortaya iyi bir kafa vuruşu yaptı. Top Belçika direğini sıyırarak auta gitti.

Kylian Mbappe’nin pasında savunmadan seken topu önünde bulan Aurelien Tchouameni sert vurdu. Top, üstten dışarı gitti. İlk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarı ilk 45 dakikaya göre biraz daha hareketliydi.

54’te Kylian Mbappe, Timothy Castagne ve Kevin De Bruyne’den sol çaprazdan topa vurdu. Şut, az farkla üstten auta gitti.


Rakip kaleye çok az gelen Belçika 61’de gole yaklaştı. Kevin De Bruyne’nin savunmanın arkasına gönderdiği ara pasında Yannick Carrasco yerden vurdu. Fransız savunmaçı Theo Hernandez kayarak topu bloklamayı başardı. Kırmızı şeytanlar 71’de bir kez daha tehlikeli geldi. Orel Mangala’nın pasında Romelu Lukaku’nun dar açıdan yaptığı sert vurdu. Kaleci Mike Maignan topu çeldi. Defans topu uzaklaştırdı. 83’te Kevin De Bruyne yerden sert vurdu, Mike Maignan topu sağ köşeden çıkardı.

Maçın uzatmaya gideceği düşünülürken 85’te Fransa golü buldu. N’Golo Kante’nin tek pasında ceza sahasında topla buluşan Randal Kolo-Muani’nin şutunda Jan Vertonghen’e çarpan top yön değiştirdi ve ağlarla buluştu. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve Fransa, Belçiya’yı 1-0 yenerek çeyrek finale kaldı.

Fenerbahçe Çağlar Söyüncü'nün bonservisini aldıFenerbahçe Çağlar Söyüncü’nün bonservisini aldı

Galatasaray Batshuayi’yi açıkladı: Transfer tarihe geçtiGalatasaray Batshuayi’yi açıkladı: Transfer tarihe geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.