Fransa uzatmada güldü, Giannis’in çabası Yunanistan’a yetmedi

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda erkek basketbol birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Kanada Avustralya'yı geçerken Fransa uzatmada güldü.

Spor 31 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Strazel mucizesi Fransa'yı galibiyete götürdü.

Paris Olimpiyat Oyunları’nda erkek basketbol heyecanı A ve B Grubu’ndaki ikinci maçlarla devam etti. Günün ilk karşılaşmasında İspanya özellikle ilk devrede üçlük şov yaptı. Sergio Llull’un da büyük etkisiyle İspanyollar Yunanistan’a karşı farkı açtı. Ancak Giannis Antetokounmpo’nun önderlik ettiği Yunanistan üçüncü çeyrekte farkı azaltıp son bölümde skoru dengeye getirdi. Maçı ortaya getiren Giannis 30 saniye kala skoru eşitleyecek üçlüğü kaçırınca İspanya rahatladı. Kalan kısımda İspanyollar farkı yedi sayıya çıkardı ve Avustralya yenilgisi sonrası averaj konusunda önemli adım atarak ilk galibiyetine uzandı. Yunanlar Kanada’dan sonra İspanya’ya da kaybetti. İspanya’da Santi Aldama 19 sayı ve 12 ribauntla oynarken Sergio Llull 13 sayı üretti. Giannis’in 27 sayı ve 11 ribauntu Yunanistan’a turnuvadaki ilk galibiyetini getirmedi.

Kanada’dan ikide iki

Kuzey Amerika’dan Kanada ve Okyanusya’dan Avustralya’nın karşılaşması büyük çekişmeye sahne oldu. Çekişmeli mücadelede Kanada skor üstünlüğünü elinde tuttu. Üçüncü çeyrekte RJ Barrett’ın iyi performansıyla farkı yarattı. O farkı maç sonuna dek korumayı ve 93-83 galip gelmeyi başardılar. Böylelikle grup liderliğini perçinlediler. Barrett 24 sayı atarken Dillon Brooks ve Shai Gilgeous Alexander 16’şar sayı buldu. Avustralya’da Josh Giddey 19, Jock Landale 16 sayı atsa da yenilgiye engel olamadılar.

Fransa zorlansa da…

Japonya ve ev sahibi Fransa B Grubu’nda karşı karşıya geldi. Normal süresi 84-84 biten maçı Fransa 94-90 kazandı ve ikinci maçında ikinci galibiyetine uzandı. Victor Wembanyama 18 sayı atarken Matthew Strazel 17 sayıyla galibiyette rol oynadı. Japonya cephesinde Rui Hachimura 24 sayı atarken günün öne çıkan ismi Yuki Kawamura 29 sayı buldu ancak bu performanslar galibiyete yetmedi. Strazel’in maçın son hücumunda bulduğu 3+1’lik mucizevi oyun karşılaşmanın kaderini değiştiren an olarak kayıtlara geçti.

Günün son karşılaşmasında son dünya şampiyonu Almanya, Brezilya’yı konuk etti. İlk maçını Japonya karşısında kazanan Almanlar, iddialı rakibine ikinci mağlubiyetini 86-73’lük skorla tattırdı ve Fransa ile beraber grup liderliği için iddiasını sürdürdü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.