Fred’den millilere ve Jose Mourinho’ya övgü

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fred Euro 2024'e çeyrek finalde veda eden millilere övgü yağdırdı. Yeni Teknik direktör Jose Mourinho'nun her zaman galip gelmek isteyen bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Spor 7 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçeli Fred basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Fred Santos sarı-lacivertli takımın Avusturya’nın Graz kentine bağlı Bad Waltersdorf kasabasında kamp yaptığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 31 yaşındaki oyuncu Türk Milli Takımı’nın Euro 2024’te çok başarılı bir işe imza attığını belirtti. Fred’in açıklamaları özetle şöyle…

Milli oyuncuları tebrik ediyorum: Avrupa Şampiyonası zor. Büyük tutku gösterdiler. Bu anlamda her oyuncuyu tebrik ediyorum. Tabii öncelikle takım arkadaşlarımı tebrik etmem gerekiyor. Dün maçı izleyemedik, hazırlık maçımız vardı. Elbette Türkiye’nin kazanmasını isterdik ama bu gerçekleşmedi. Umarım güçlü şekilde devam ederler.

Fenerbahçe’de her şey yolunda gidiyor: Fenerbahçe ile burada olmaktan memnunum. Şu ana kadar her şeyin iyi gittiğini söyleyebilirim. Burada olmaktan mutluyum. Sezon öncesi çalışmalarımız gayet iyi ilerliyor. Her şey yolunda gidiyor. Sezon öncesi idmanlar daima zorludur. Sezon içinde bu çalışmaların karşılığını almak istiyoruz.

Jose Mourinho herkesten iyi çalışma ister: Teknik direktör Jose Mourinho herkes tarafından iyi şekilde tanınıyor. Kendisi harika bir teknik adam, şaka yapmayı sever ama iş zamanı geldiğinde herkesten iyi çalışma ister. Herkes bu noktada istekli. Bunu idmanlarda ve maçlarda göstermeye çalışıyoruz. Bu, takım açısından çok önemli bir unsur. Sezon içinde bu istekli halimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Kendisi her zaman galip gelmek isteyen biridir. Takım içinde de böyle çok oyuncu var.

Mourinho’nun Türkiye gelmesi önemli: Mouriho’nun geldiğini öğrendiğimizde takım olarak mutluluk duyduk. nun buraya gelmesi çok önemli. Mourinho dünyanın en büyük teknik adamlarından biri. Geldiğinde etkisi çok oldu. Prensiplere sahip biri. Hem genç hem tecrübeli oyuncular ondan birçok şey öğrenecektir. Kariyerinde çok fazla kupa kazandı. Çok iyi bir insan ve teknik adam. Bize daha iyiyi sürekli gösteriyor. Futbolu nasıl düşünmemiz noktasında bizlere yardımcı oluyor.

Gençler çok mutlu: Mourinho genç oyunculara çok değer veriyor, onları takip ediyor. Daha fazla oyuncu takıma katılabilir. Gençlerin sezon öncesi kampında iyi işler yaptıklarını söyleyebilirim. Gençler de antrenman yapmaktan, maçlarda oynamaktan mutlu. Tecrübeli oyuncuların genç oyunculara yardım etmesi gerekiyor. Öz güven inşa ederlerse onlar açısından verimli olacaktır.

Gerçek Fred olarak buradayım: (Soyunma odasında isminin ‘Firet’ şeklinde yazılmasının sorulması üzerine) Takıma yeni bir oyuncu katıldı. Şaka bir yana soyunma odasında böyle bir durum yaşandı. Gerçek Fred olarak buradayım.

Benim için en önemlisi şampiyonluklar kazanmak: Geçen sezon sakatlığım nedeniyle 15 maç kaçırdım. Kariyerimde ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Takımıma çok gol ve asist katkısı yapamadım bu eksikten dolayı. Ben de her zamanki gibi şampiyonluk yolunda katkı sağlamak istiyorum. Elbette gol atmak asist yapmak önemli ama benim için en önemlisi kupalar ve şampiyonluklar kazanmak.

Saha içinde kaptan olsam da olmasam da uyarı yapmayı seviyorum: (Admira Wacker maçında kaptanlık bandını takmasına ilişkin soru üzerine) Kaptanlık bandını takmak güzel bir his çünkü ben de tecrübeli oyunculardan biriyim ama kaptan değilim. İlk kaptanımız Dzeko, sonra da Tadic ve Mert Hakan. Bu isimler kaptan. Dünkü maçta Dzeko çıkınca gençler içinde tecrübeli oyuncu olarak ben sorumluluk aldım. Saha içinde kaptan olsam da olmasam da uyarı yapmayı seviyorum. İhtiyaç olduğunda buradayım elbette.

Erdoğan 'top'a girdi: TFF'ye 'Yabancıyı azalt' Fenerbahçe'ye 'Ferdi'yi sat'Erdoğan ‘top’a girdi: TFF’ye ‘Yabancıyı azalt’ Fenerbahçe’ye ‘Ferdi’yi sat’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.