Futbolda sezonu Fenerbahçe açıyor.. Rakip Lugano

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi elemesinde Lugano deplasmanıyla 2024-25 sezonunun ilk resmi maçına çıkacak. Sarı lacivertlilerin Avrupa kadrosunda Cengiz Ünder yer almadı. Yeni transfer Allan Saint-Maximin ise sakatlığı nedeniyle İsviçre'ye götürülmedi.

Spor 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, İstanbul'da yaptığı antrenmanın ardından İsviçre'ye gitti.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Thun Arena’da TSİ 21.30’da başlayacak karşılaşmada Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Tiago Martins düdük çalacak. Martins’in yardımcılıklarını Bruno Jesus ve Hugo Andre Pires Ribeiro üstlenecek. Karşılaşma, D-Smart ve D-Smart Go’dan canlı olarak izleyicilerle buluşacak.

Fenerbahçe’nin Lugano ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma, ev sahibi ekibin maçlarını oynadığı Cornaredo Stadı UEFA standartlarını karşılamadığı için Thun kentinde oynanacak. Yaklaşık 11 bin kişilik Thun Arena’nın zemini ise suni çim olarak dikkat çekiyor. Fenerbahçeli taraftarlar, Lugano maçı için geçen seneden gelen deplasman yasağı cezası nedeniyle takımlarını tribünden destekleyemeyecek. Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu’nda Union Saint-Gilloise ile deplasmanda oynanan karşılaşmada sarı-lacivertli taraftarların deplasman tribününde çıkardığı olaylar nedeniyle UEFA, Fenerbahçe’ye 3 deplasman maçında seyirci yasağı getirmişti. Daha sonra cezanın 2 maça indirilmesinin ardından sarı-lacivertli kulüp, cezanın ilk maçını geçtiğimiz sezon oynanan Olympiacos maçında çekmişti. Sarı-lacivertli ekip, Lugano’yu elemesi halinde 3. Ön Eleme Turu’ndaki deplasman maçında seyircisine kavuşacak.

Fenerbahçe'ye Devler Ligi'nde Lugano'yu elemesi halinde zorlu rakipFenerbahçe’ye Devler Ligi’nde Lugano’yu elemesi halinde zorlu rakip

 

Jose Mourinho’nun ilk resmi maçı

Fenerbahçe’de İsmail Kartal ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Jose Mourinho, sarı-lacivertli kulüp ile ilk resmi maçına Lugano karşısında çıkacak. 24 Haziran’da sezonu Topuk Yaylası Tesisleri’nde açan sarı-lacivertli ekip, hazırlık döneminde oynadığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe; Petrolul Ploieşti, Strasbourg ve Hull City’i mağlup ederken Admira Wacker ile berabere kaldı. Sarı-lacivertliler tek mağlubiyetini ise Hajduk Split karşısında aldı. Fenerbahçe’nin rakibi Lugano, sezonun ilk maçına hafta sonu ligde Grasshoppers karşısında çıktı. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Lugano, 61’inci dakikada Kacper Przybylko ve 90+2’nci dakikada Uran Bislimi’nin golleriyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak sezonu galibiyetle açtı.

Mourinho ve Djiku soruları yanıtladı.

Jose Mourinho: Yaptığımız her idmandan mutlu oldum

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lugano maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında “Kadro yapılanmamızdan çok memnunum. Fenerbahçe’ye gelme kararımdan dolayı mutluyum. Şu ana kadar yaklaşık 30 idman ve 5 hazırlık maçı yaptık. Yaptığımız her idmandan çok mutlu oldum. Herkes gelişmek için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bana adapte olabilmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Tabii ki durumumuz çok kolay değil çünkü oyuncularımız yavaş yavaş bize katıldı. İlk günden beri çalıştığımız oyuncularla çok keyif aldık, Djiku da onlardan biri. Biz hazırlık maçları için değil, bu maçlar için hazırlanıyoruz” dedi. Maçın oynanacağı sahanın suni çim olmasını da değerlendiren Mourinho şunları söyledi: “Sadece İstanbul’daki maçı düşünmüyorum, İsviçre’deki maç da benim için çok önemli. Buraya kazanmak için geldik. Sentetik çimde oynanmasını ev sahibi ekip tercih etti. Bence her zaman futbol güzel ve yeşil zeminlerde oynamalı, sentetik çimlerde değil. Ancak buna adapte olmak zorundayız. Sezon öncesi yaptığımız maçlarda çok kuru zeminlerde oynadık. Ben takımımın yaptığı çalışmalardan ve elimdeki oyunculardan mutluyum. Adapte olacağız. Lugano şehri benim için çok anlamlı çünkü Inter’de çalıştığım yıllarda çocuklarım Lugano’da okuyorlardı. Ben de zaman zaman onları okuldan almaya geliyordum. Burası benim için anlamlı bir yer. Harika bir dönem geçiriyorlar. Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynuyorlar, dolayısıyla harika bir iş başardılar diyebilirim.”

Fenerbahçe’nin defans oyuncusu Alexander Djiku ise “Fenerbahçe büyük bir takım. Büyük takımlarda da büyük oyuncular olur, bu da rekabeti sağlar. Sadece defans oyuncularımız değil bütün oyuncularımız ellerinden geleni yapıyor. Lugano iyi bir takım ve geçen sezonu ikinci sırada bitirdiler. Amacımız bütün maçlarımızı kazanmak. İster içeride oynayalım, ister dışarıda oynayalım kazanmak istiyoruz” dedi.

Teknik direktörMattia Coci-Torti ve Mattia Bottani iddialı konuştu.

Mattia Croci-Torti: Hayalimiz Fenerbahçe’yi elemek

Lugano Teknik Direktörü Mattia Croci-Torti, basın toplantısında “Fenerbahçe geçen sezon 99 puan aldı. Çok büyük bir takım. Kaliteli bir oyunculara ve hocaya sahip. Biz tabii ki çok dikkatli oynayacağız ama çok motiveyiz. Eminim ki çok iyi bir maç çıkaracağız” diye konuştu. Jose Mourinho ile karşılaşacağı için çok mutlu olduğunu söyleyen Croci-Torti konuşmasına şöyle devam etti: “Mourinho, Şampiyonlar Ligi’nde çok başarılı bir hoca. Porto ve Inter’le Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Böyle bir hocayla karşılaştığım için çok mutluyum. Maça hazırız. Maçta birkaç değişiklik olabilir. Yorgunluk belirtileri olabilir. Değişikliğe gidebiliriz. Maçtan avantajlı bir skor alarak İstanbul’a gitmek istiyoruz. Fenerbahçe’ye baskı yapmak istiyoruz. Türkiye’deki seyircilerin çok ateşli olduğunu ve stadın dolu olacağını biliyoruz. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Onların kaybedecek çok şeyi var. Bizim hayalimiz Fenerbahçe’yi elemek.”

Motive ve heyecanlı olduklarını belirten Lugano’nun takım kaptanı Mattia Bottani ise “Biz bu maça çok iyi hazırlandık. Geçen sezon iyi işler çıkardık. Öyle oynarsak Fenerbahçe’ye karşı da şansımız olur. Mücadeleye hazırız. Biz bir 90 dakika oynadık. Fenerbahçe’den fiziksel olarak daha hazır olabiliriz. Ligde de sentetik sahada oynuyoruz. Fenerbahçe’nin sentetik çimde oynamaması onlar için zor olabilir” dedi.

Geçen sezon yabancı sınırına takılan Ryan Kent, Mourinho tarafından maç kadrosuna alındı.

Cengiz Ünder yok, Ryan Kent var

Fenerbahçe’nin Devler Ligi elemesi içih UEFA’ya gönderdiği kadroda spürziler Yer aldı. Teknik direktör Jose Mourinho, listeye Cengiz Ünder, Samet Akaydın, Levent Mercan, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir’i dahil edilmedi. Portekizli çalıştırıcı, kanat oyuncusu Ryan Kent’i ise Lugano maçlarında değerlendirecek.

Allan Saint-Maximin İsviçre’ye götürülmedi

Fenerbahçe’nin İsviçre kamp kadrosu açıklandı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, UEFA listesinde bulunan yeni transfer Allan Saint-Maximin ile kaleci İrfan Can Eğribayat kadroda yer almadı. Teknik direktör Jose Mourinho, kamp kadrosuna kaleci Doğukan Demir ile genç oyuncular Yiğit Efe Demir ile Yusuf Akçiçek’i aldı. Sarı-lacivertlilerin kamp kadrosunda şu futbolcular bulunuyor: Dominik Livakovic, Ertuğrul Çetin, Doğukan Demir, Bright Osayi-Samuel, Mert Müldür, Yiğit Efe Demir, Çağlar Söyüncü, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Yusuf Akçiçek, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Rade Krunic, Bartuğ Elmaz, Fred Rodrigues, Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski, İsmail Yüksek, Dusan Tadic, İrfan Can Kahveci, Edin Dzeko, Cenk Tosun, Ryan Kent, Oğuz Aydın.

Fenerbahçe, Avrupa’da 271. kez sahne alacak

Fenerbahçe, Lugano karşılaşmasıyla Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 271. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler Avrupa’da oynadığı 270 müsabakada 107 galibiyet alırken, 55 kez berabere kaldı. Kanarya 108 maçtan boynu bükük ayrıldı. Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 366 kez havalandırırken, kalesinde ise 384 gol gördü. Fenerbahçe, Avrupa futbolunun 1 numaralı organizasyonunda 35. maçını oynayacak. Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde daha önce yaptığı 34 müsabakada 12 galibiyet elde ederken, 11’er beraberlik ve yenilgi yaşadı. Kanarya, söz konusu müsabakalarda 48 gol atarken, kalesinde 39 gole engel olamadı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş enflasyonu solladı! Kombinelere dev zamFenerbahçe ve Beşiktaş enflasyonu solladı! Kombinelere dev zam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.