Galatasaray, Bayern Münih önünde bir ilk peşinde

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde konuk edeceği Bayern Münih'i devirerek bunu başaran ilk Türk takımı olmak istiyor. Karşılaşmada Mauro Icardi'nin oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor.

Spor 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bayern Münih, Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla oynadığı hiçbir maçta mağlup olmadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun 3. haftasında yarın Almanya temsilcisi Bayern Münih’i konuk edecek Galatasaray, Bavyera ekibini mağlup eden ilk Türk takımı olmak için mücadele edecek. Rams Park’ta yapılacak maç, saat 19.45 başlayacak. Karşılaşmayı İtalyan hakem Davide Massa yönetecek. Massa’nın yardımcılıklarını Filippo Meli ve Stefano Alassio üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Daniele Chiffi olacak. Müsabaka, Exxen kanalından canlı yayınlanacak.

Liderle ikinci karşı karşıya

Bayern Münih ise ilk maçta sahasında Manchester United’ı 4-3, ikinci maçında da deplasmanda Kopenhag’ı 2-1 mağlup etti. Alman ekibi, grupta 6 puanla zirvede yer alıyor. Kopenhag ile İstanbul’da 2-2 berabere kalan Galatasaray, deplasmanda Manchester United’i 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılı takım, grupta 4 puanla ikinci sırada bulunuyor. Cim Bom maçı kazanırsa grupta liderliği de ele geçirecek.

Icardi tarihe geçti ardından sakatlandıIcardi tarihe geçti ardından sakatlandı

Icardi belirsiz, Ziyech kadroda

Galatasaray’da Bayern Münih maçı öncesinde Beşiktaş derbisinde sağ ayak bileği dış tendon grubu ile destek dokusunda hasar ve kanama bulunan yıldız futbolcu Mauro Icardi’nin sakatlığı bulunuyor. Icardi oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Arjantinli, takımla birlikte son antrenmanda yer almadı, salonda sağlık ekibi ile birlikte özel çalışma gerçekleştirdi. Sakatlığı geçen Hakim Ziyech, Bayern Münih maçının kadrosunda yer alacak.

Okan Buruk: Icardi için kararımızı vereceğiz

Buruk rakibin grupta uzun süredir kaybetmemesinin kendileri için motive edici olduğunu söyledi. Deneyimli çalıştırıcı Türkiye’nin galibiyete inanmasının güzel olduğunu vurguladı. Buruk basın toplantısında “Birazdan idmana çıkacağız ve Mauro Icardi için son kararımızı vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Icardi’nin durumu maç saatine yakın belli olacak.

Takımı geçen seneki oyuncuların sırtladığına yönelik gelen yoruma Buruk “Size katılmıyorum. Gelen oyuncular da destek veriyor. Zaha’nın Manchester ve Ankaragücü maçında yaptıkları. Tete’nin yaptıkları. Kaan’ın yaptıkları. Sadece Ndombele üzerinden gitmeyin. Onu da oynattık ayrıca. Bize %50 ile geldi. Yenilerin takıma katkısı var.” diyerek yanıt verdi. Buruk Abdülkerim’in rolü için “Abdülkerim Bardakçı sol bek oynamaktan mutlu değil ama oynadığında da çok iyi işler yaptı. Asıl yeri stoper, orada kendini daha mutlu hissediyor. Bizim için alternatif.” diye konuştu.

“Nelsson mutsuz”

Okan Buruk, Victor Nelsson’un mutsuz olduğunu belirttiği açıklamalarında “Victor Nelsson ile dün konuştuk. Oynamadığı için mutsuz. Onun bölgesinde oynayan ve formda oyuncu var. Zamanı geldiğinde oynayacak. Bu takımda herkes oynayacak. Bizim en önemli isimlerimizden biri Victor. Oynamadığı için üzüntü yaşıyor ama çalışmasına devam ediyor. Birçok oyuncu kötü olduğu için oynamıyor gibi bir durum yok. Yerlerine oynayanlar iyi performans veriyor ve kazanıyoruz. Empati yaptığımda, oynamamak üzücü.” diye konuştu.

Buruk “Maçı oynamadan 1 puanı kabul eder misiniz?” sorusunaysa “Kura çekildiğinde favori Bayern Münih’ti. Alınacak her puan onlardan ekstra. Manchester United için de böyle. Ancak her puan bizim için ikincilik yolunda önemli olacak. Maçın içinde ne olacağı belli değil. Çıkıp, oynayıp, yüreğimizle ve taraftarın desteğiyle en iyisini yapacağız. Futbolda neler olacağı belli olmaz.” diye yanıt verdi.

“Hedef gruptan çıkmak”

Buruk son olarak hedeflerinden bahsetti ve “Üzerimizde her hafta baskı var. Her maçı kazanmak durumundayız. Bu baskı bizi dinamik tutuyor. Kafa olarak maçlara hazır olmamızı sağlıyor. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmak. Galatasaray’ın ve Türk futbolunun hak ettiği yer burası. Tüm takımlarımız inşallah başarılı olur. Tekrar insanların akıllarına Galatasaray’ın oyununu, başarısını sokabilmek için uğraşıyoruz. Dünyaya bunu göstermek istiyoruz.” sözlerini söyledi.

Galatasaray’ın bileği 23 maçtır bükülmüyor

Galatasaray, son 23 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 6 lig mücadelesini (Biri Hatayspor’a karşı 3-0 hükmen) kazandı. Cimbom bu sezon da Süper Lig’de 9, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 2 olmak üzere çıktığı 17 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

Bayern Münih Türk takımlarına karşı hiç kaybetmedi

Galatasaray, Almanya’nın köklü takımlarından Bayern Münih ile tarihinde 2. kez eşleşti. Bavyera ekibi ile daha önce 1972-1973 sezonunda UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası’nda karşılaşan Galatasaray, 2 maçta birer beraberlik ve yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 6-0 mağlup olarak tarihinin en farklı yenilgilerinden birini yaşadı. Galatasaray ile Bayern Münih, yarınki karşılaşmayla 51 yıl sonra bir Avrupa kupası maçında karşı karşıya gelecek. Tarihinde 2 kez Galatasaray ile karşılaşan Almanya temsilcisi, 4 kez de Beşiktaş ile mücadele etti. Söz konusu 6 mücadelede sadece 1 kez berabere kalan Bayern Münih, 5 mücadeleyi de kazandı. Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda 19 gol atan Bayern Münih, kalesinde sadece 2 gol gördü.

Bayern Münih İstanbul'a moralli geliyorBayern Münih İstanbul’a moralli geliyor

Bayern Münih son 6 sezonda gruplarda yenilmedi

​​​​​​​Bayern Münih, son 6 sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mağlup olmadı. Bu sezon grupta oynadığı 2 maçtan da galibiyetle ayrılan Alman ekibi, 2022-2023, 2021-2022 ve 2019-2020’de bu aşamada yaptığı tüm maçlarını kazandı. Bayern Münih, gruplarda 2020-2021’de 5 galibiyet ve 1 beraberlik, 2018-2019’da da 4 galibiyet ve 2 beraberlik yaşadı. Alman temsilcisi, Şampiyonlar Ligi gruplarında en son 2017-2018 sezonunda Paris Saint-Germain’e yenildi.

Alman ekibinde 4 eksik

Bayern Münih’te 4 futbolcu sakatlıkları nedeniyle Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Alman ekibinde tedavileri devam eden Dayot Upamecano, Serge Gnabry, Raphael Guerreiro ve Leon Goretzka, maçın kadrosunda yer alamayacak. Sakatlığı yeni geçen tecrübeli kaleci Manuel Neuer’in durumu ise belirsiz.

Tuchel:

Bayern Münih teknik direktörü Thomas Tuchel ilk değerlendirmesinde “Milli aradan sonra gelen oyuncular çok fazla süre bulamadı antrenman yapmak için. Çok fazla antrenman yapma şansımız olmadı. Elbette kendilerini iyi hissediyorlar ve bugün Almanya’da yaptığımız son antrenmanda da iyi bir performans gösterdiler.” dedi. Galatasaray’ın zorlu bir rakip olduğunu belirten Tuchel Mauro Icardi hakkında “Son aldığım bilgilere göre sakat olduğuyla ilgiliydi. Yarın eğer oynarsa, tehlikeli bir oyuncu. Fark yaratabilecek, skoru değiştirebilecek bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın böyle bir oyuncuya sahip olması çok önem arz ediyor. Bizim için tabii ki tehlikeli. Umarım ciddi bir sorunu yoktur. Ama bana gelen bilgiler oynamayacağı yönündeydi.” diye konuştu. Tuchel ayrıca Galatasaray’la alakalı gelen soruya “Normalde kendi takımımla ilgili yorum yapmam daha doğru olur ama rakiple ilgili bir yorum yapmam gerekirse, derin bir futbol anlayışına sahipler. Türk futbolu iyi bir gelişme içerisinde. Galatasaray çok köklü. Çok ateşli taraftar gruplarına sahip bir takım. En iyi mücadelemizi vermek zorundayız. Çünkü Galatasaray’a karşı oynamak kolay olmayacaktır.” diyerek yanıt verdi.

Thomas Tuchel’den Galatasaray maçı öncesi değerlendirmeler.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.