Galatasaray Devler Ligi için ‘Genç Çocuklar’ karşısında

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off maçında Young Boys'a konuk oluyor. Sarı kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk ile Kaan Ayhan cezası, Davinson Sanchez ise sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Spor 21 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Galatasaray ve Young Boys Şampiyonlar Ligi'ne girmek için iki maç yapacak.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında yarın İsviçre’nin Young Boys takımına konuk olacak. Bern kentindeki Wankdorf Stadı’nda yapılacak maç 22.00’de başlayacak.Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Daniel Siebert yönetecek.Siebert’in yardımcılıklarını Jan Seidel ve Rafael Foltyn üstlenecek. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Daniel Schlager olacak. Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında ise Christian Dingert ile yardımcısı Benjamin Cortus görev yapacak. Karşılaşma, TRT 1 ve Tabii platformundan yayımlanacak.

İki takım arasındaki rövanş müsabakası 27 Ağustos Salı günü İstanbul’da yapılacak. İki maç sonunca turu geçen takım adını 36 takımlı yeni formatıyla oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne yazdıracak. Süper Lig’de geçen sezon 102 puan toplayarak rekor kıran sarı-kırmızılı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne play-off turundan başladı. İsviçre Süper Ligi’nde geçen sezon şampiyonluk sevinci yaşayan Young Boys da Devler Ligi’ne bu turda dahil oldu.

Okan Buruk 'dalya' dedi, karnesi göz doldurduOkan Buruk ‘dalya’ dedi, karnesi göz doldurdu

Sarı-kırmızılı ekip, Young Boys maçı öncesinde üç resmi maça çıktı. Sezonu Süper Kupa’daki 5-0’lık Beşiktaş yenilgisiyle açan Galatasaray, Süper Lig’de de sırasıyla Hatayspor ve Konyaspor’u 2-1 mağlup etti. Son dört yılın İsviçre şampiyonu Young Boys ise bu sezon lige iyi başlayamadı. Sarı-siyahlı takım, İsviçre Süper Lig’nde henüz galibiyet alamadı. İsviçreli 55 yaşındaki teknik direktör Patrick Rahmen’in çalıştırdığı Young Boys, beşinci haftası geride kalan ligde iki beraberlik, üç yenilgi yaşadı. Attığı altı gole karşılık kalesinde 13 gol gören Bern temsilcisi, 12 takımlı ligde 11. sırada yer aldı. Young Boys, bu sezonki tek galibiyetini İsviçre Kupası’nda amatör lig takımı Printse-Nendaz’ı 10-0 yenerel elde etti.

Okan Buruk ve Kaan Ayhan cezalı, Davinson Sanchez sakat

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys müsabakalarında yedek kulübesindeki yerini alamayacak. Sarı-kırmızılı takımın geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nden elendiği Sparta Prag maçının ardından yaşananlardan dolayı UEFA Disiplin Kurulu, Okan Buruk’a iki maç ceza vermişti. Galatasaray’ın milli futbolcusu Kaan Ayhan cezası, Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez ise sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek. Üst solunum enfeksiyonu nedeniyle Konyaspor maçında oynayamayan sol bek Derrick Köhn’ün durumu ise maç saatinde belli olacak. Rahatsızlığı nedeniyle takımla birlikte İsviçre’ye gitmeyen Barış Alper Yılmaz da gece saatlerinde Galatasaray kampına katıldı. Futbolcu, teknik heyetin görev vermesi durumunda Young Boys’a karşı oynayacak.

Sarı-kırmızılı kulübün Young Boys maçları için UEFA’ya bildirdiği kadroda şu futbolcular bulunuyor: Fernando Muslera, Günay Güvenç, Ahmet Şen, Davinson Sanchez, Leo Dubois, Derrick Köhn, Kaan Ayhan, Elias Jelert, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Metehan Baltacı, Kerem Demirbay, Gabriel Sara, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Lucas Torreira, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, Wilfried Zaha, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi, Michy Batshuayi.

Okan Buruk cezası nedeniyle Galatasaray’ın başında olamayacak.

Okan Buruk: Ne kadar iyi bir takım olduklarını biliyoruz

Galatasaray, Young Boys maçının hazırlıklarını Wankdorf Stadı’nda yaptığı antrenmanla tamamlandı. Antrenman öncesi basın mensuplarının karşısında çıkan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda yarın deplasmanda İsviçre temsilcisi Young Boys ile yapacakları maçı çok önemsediklerini söyledi. Buruk şöyle konuştu: “Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettik. Bu sezon da bunu başarmak istiyoruz. Bunun ne kadar önemli ve değerli olduğunu biliyoruz. Karşımızda son dört sezonun İsviçre şampiyonu var. Bu görüşle maça hazırlanıyoruz. Ne kadar iyi bir takım olduklarını biliyoruz. Lige kötü başlasalar da kadro kalitesi ve fiziksel olarak iyi bir takıma karşı oynayacağız. İlk maçı deplasmanda oynayacağız. Sahanın sentetik olması kim gelirse gelsin Young Boys için bir avantaj. Çok gol yiyor ama çok da gol atıyorlar. Her an pozisyona girebilecek ve pozisyon verebilecek bir takım. Kalitemizi ortaya koymamız gerekiyor. Aynı motivasyon, istek, konsantrasyonu rakibimiz kadar göstermemiz gerekiyor. Ancak bunu yaparsak başarılı oluruz.”

VAR kayıtları yayınlandıktan sonra Galatasaray'da isyan var!VAR kayıtları yayınlandıktan sonra Galatasaray’da isyan var!

Maçta cezası nedeniyle saha kenarında olamayacak Okan Buruk, “Hem ekibim hem de oyuncularım çok tecrübeli. Çok önemli, lider oyunculara sahibiz. Saha içinde başlayan ve dışarıda olan oyuncular ile teknik ekibimiz yarın üzerine düşeni yapacak. Bir oyun gücümüz ve planımız her zaman var. Bu oyunu uygulamak istiyoruz. Oyuncuların hepsi bir teknik adam olacak. Saha kenarındaki ekibimle birlikte aynı duygularda olmaya çalışacağız. Maça yüzde 100 hazırız” dedi. Galatasaray’ın yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor’un da Avrupa’da play-off aşamasında İsviçre takımlarıyla karşılaşacağının hatırlatılması üzerine Buruk şunları söyledi: “İsviçre Milli Takımı iyi bir Avrupa Şampiyonası geçirdi. Çok şanssız bir şekilde de elendiler. Teknik direktör Murat Yakın da yakından tanıdığımız, değerli bir insan ve teknik adam. Türkiye’nin de Hollanda maçı farklı bitebilirdi. İki ülkenin de iyi işler yaptığı bir Avrupa Şampiyonası gördük. Lugano’yu Fenerbahçe’ye karşı izledik. Çok iyi bir oyun ortaya koydular. Özellikle topa sahip olmada çok iyi bir takım. Şimdi Beşiktaş ile oynayacaklar. Biz Young Boys ile Trabzonspor da St. Gallen ile karşılaşacak. İki ülkenin üçer takımı karşılaşacak. Türkiye’deki bütçelere ve oyuncu kalitesine baktığımızda arada çok büyük farklar var. Ancak kurulmuş düzen, oyun yapısı ve yaşla aradaki farkı kapatıyorlar. İyi takımlara karşı oynayacağız. Buraya gelirken her yerde sahaları gördük. Bizden üstün oldukları şey spor alanlarının çok olması. Bütün gün her yaştan insanın futbol oynayabileceği alan var. Avrupa ile aramızdaki en büyük fark bu. Bizde neden futbolcu yetişmediğini sorguluyoruz ama çocuklarımızın oynayabileceği alanlar yok. Biz şanslıydık, sokakta oynuyorduk ama şu anda öyle değil. Bizim yatırım yapmamız gereken yer olduğunu düşünüyorum.”

26 yaşındaki orta saha oyuncusu Berkan Kutlu da iki takımın da liglerinde şampiyon olduğunu belirterek “Şampiyonlar Ligi play-off’undayız. Çok zor bir maç olacak. İlk defa hocamız başımızda olmayacak. Hocanın saha kenarında olması ve bize direktifler vermesi bizim için çok önemli. Ancak hocamızın ekibi de çok iyi. Bizi çok iyi hazırlayıp direktifler vereceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Patrick Rahmen, çok güçlü bir takıma karşı oynayacaklarını söyledi.

Patrick Rahmen: Kazanmak için elimizden geleni yapacağız

Young Boys’un teknik direktörü Patrick Rahmen, kolay olmayacağını ancak sahalarında kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İsviçreli 55 yaşındaki teknik direktör, Rahmen, birçok oyuncusunun sakatlığı bulunduğunun hatırlatılması üzerine “Şu anda bizimle olan oyuncuları konuşalım. Burada olan oyunculara güveniyoruz. Takımımızda kalite var. Kendimize inanıyoruz. Olanla oynamamız ve kendimize güvenmemiz lazım. Önümüzdeki iki maça hazırız. Elimizden geleni yapacağız. Güzel maçlar çıkaracağımıza inanıyoruz” dedi. Rahmen konuşmasına şöyle devam etti: “Galatasaray’ın iyi ve kuvvetli bir takım olduğunu biliyoruz. Yıldız, milli takımlarda oynayan, hücumda yaratıcı futbolcuları var. İyi hücum yapıyorlar. Videoları izledik, her şeyi analiz ettik. Kolay olmayacağını biliyoruz. Ancak iki maçta elimizden geleni yapmamız ve son maçlardan iyi performans göstermemiz lazım. Kerem Demirbay’ı göreceğim için sevinçliyim. Kendisiyle Hamburg’da tanışmıştık.”

Kaleci David von Ballmoos da kurada en zor rakibi çektiklerini belirterek, “Kendi sahamızda oynamak bizim için bir şans olabilir ancak Galatasaray maça favori olarak çıkacak. Bizim için çok zor olacak ama elimizden geleni yapacağız. Yarınki maç için hazırlıklıyız” diye konuştu.

Galatasaray, 18. kez İsviçre takımı karşısında

Young Boys, Avrupa kupalarında ilk kez karşılaşacak Galatasaray, İsviçre temsilcilerine karşı üstünlüğüyle dikkati çekiyor. Avrupa kupalarında İsviçre takımlarıyla 17 kez karşılaşan Galatasaray, 11 galibiyet, iki beraberlik aldı. Cim Bom dört kez de mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar söz konusu maçlarda rakip fileleri 42 kez havalandırırken kalesinde 29 gol gördü. Sarı kırmızılılar daha önce Zürih, Sion Neuchatel Xamax, St. Gallen ve Bellinzona ile eşleşmişti. Sarı kırmızılılar, iç sahada İsviçre takımlarıyla yaptığı sekiz maçta yenilgi yüzü görmedi. Deplasmandaki sekiz müsabakada dörder galibiyet ve yenilgi yaşadı. Galatasaray, İsviçre takımlarıyla Avrupa kupalarındaki ilk eşleşmesinde ilginç bir şekilde elendi. Sarı-kırmızılı ekip, 1963-1964 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 2. tur maçında Zürih ile eşleşti. Deplasmandaki ilk maçı 2-0 kaybeden Galatasaray, rövanşı sahasında 2-0 kazandı. Statü gereği tarafsız sahada üçüncü maç oynandı. Roma’daki karşılaşma 2-2 sona erince turu geçeni kura belirledi. Çekilen kura sonucunda Zürih tur atlarken, Galatasaray organizasyona veda etti.
Young Boys, Avrupa kupalarında bir kez Fenerbahçe ile eşleşti. İsviçre ekibi, 2010-2011 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Fenerbahçe’nin rakibi oldu. İsviçre’de yapılan ilk maç 2-2 beraberlikle sonuçlandı. İstanbul’daki rövanş karşılaşmasını 1-0 kazanan Young Boys, adını play-off turuna yazdırdı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.