Galatasaray ‘Dursun Başkan’la devam’ dedi

Galatasaray'da başkan değişmedi, mevcut başkan Dursun Özbek 3 bin 343 oy toplarken ona rakip olarak çıkan Süheyl Batum 955 oyda kaldı. Özbek de, Batum da seçim sonrası 'Demokrasi' ve 'Galatasaray'da birlik beraberlik' mesajı verdi.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek rekor kırarak başkanlığa seçildi.

Süper Lig’de şampiyonluk için mücadele eden ve son haftaya üç puanla önde giren Galatasaray’da başkanlık seçiminin heyecanı yaşandı. 4 bin 400’den fazla genel kurul üyesi Galatasaray Lisesi’ne giderek 20 sandıkta oy kullandılar. 2022’de görevine başlayan ve yeniden aday olan hali hazırdaki başkan Dursun Özbek, Süheyl Batum’la yarıştı ve bir kez daha başkan seçildi. Özbek 3 bin 343 oy toplarken Süheyl Batum 955 oyda kaldı.

Saat 10.00 sularında başlayan seçim heyecanı 15.00’e kadar devam etti. Sandıklar 15.00’te kapanırken katılım oranı geçtiğimiz seçimdekine yaklaştı. Galatasaray Kulübü’nün önde gelen birçok siması seçimde oy kullanmak için lisedeki yerlerini aldılar. Her geçen saat bahçedeki kalabalık artarken heyecan da bir o kadar yükseldi. İki aday da bunun bir demokrasi şöleni olduğunu ve Galatasaray’ın kazanacağını belirttiler. Batum’un seçim sürecinde Özbek’e karşı söylemi “Galatasaray’ı dokunulabilir kılması” üzerineydi. Dursun Özbek ise son iki sezonda yakalanan sportif başarının devamını vadedip, Bankalar Birliği sözleşmesinden Florya arazisi projesinden gelen parayla çıkma konusunda vaatler sıralıyordu.

Galatasaray seçiminde Dursun Özbek fark attıGalatasaray seçiminde Dursun Özbek fark attı

Saat 16.00 itibariyle ilk sandıklardan sonuçlar gelmeye başladı. İlk dört sandık sonunda halihazırdaki başkan Dursun Özbek lehine sonuçlar geldi. 654 oy alan Özbek’e karşı Batum 199 oy alabildi. Sandıklar açıldıkça fark da beraberinde açıldı. İlk 10 sandık tamamlandığındaysa fark bin oyun üzerine çıktı. Özbek bin 595 oy alırken Batum 499 oyda kaldı. 14 sandık geride kaldığında Özbek 2 bin oyu aştı ve 2 bin 173’e ulaştı. Batum bu aşamada 672 oya geldi. Böylelikle Dursun Özbek, iki dönem üst üste Galatasaray başkanı seçildi. Tüm sandıkların açılmasıyla beraber Dursun Özbek rekor oy aldı. Özbek 3 bin 343 oy toplarken Süheyl Batum 955 oyda kaldı. Özbek, aldığı 3 bin 343 oyla Ünal Aysal’ı geçerek Galatasaray tarihinde en çok oyla seçilen başkan oldu. Ünal Aysal, 2011 yılında 2998 oy alarak başkan seçilmişti.

Kazanan Dursun Özbek “Burada kaybeden yoktur. Bir kurum kazanmıştır, o da Galatasaray’dır” diye mesaj verdi.  Sonucun netleşmesinin ardından Batum “Her zaman olduğu gibi yine son derece demokratik, şölen havasında, hiçbir başka kurumun bu kadarını başaramayacağı bir seçim yaptık ve bu seçimlerin kazananı her zamanki gibi Galatasaray oldu. Bu şölen havasında geçen seçim için divan kuruluna ve yönetime teşekkür ediyorum. İnşallah yarın 24. şampiyonluğumuzu kazanıp hep beraber kutlayacağız” dedi.

Özbek kesin sonuçların açıklanmasıyla beraber “Değerli Galasaraylılar, yarın çok önemli bir maçımız var. Asıl kutlamalarımız yarın olacak. Yarın şampiyon olacağız. İnşallah yarın 24. şampiyonluğumuz alacağız. Sizlerin desteğiyle Galatasaray hepimizin gurur duyduğu daha iyi günlere gelecek. Galatasaray’ın ihtiyacı olan birlik ve beraberliği akıldan çıkarmayalım. Galatasaray’ı gelecek yüzyıllara taşıyacak en büyük faktör budur. Onun için ne yaparsak yapalım sevgiyle yapalım. Yaşasın Galatasaray” diye konuştu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.