Galatasaray kendi rekorunu yakalamak için Pendikspor karşısında

Galatasaray ve Pendikspor bu akşam saat 19.00'da Süper Lig 33. hafta maçında karşı karşıya gelecekler. Sarı-kırmızılı takım kazanması halinde üst üste 14. galibiyetini alacak ve geçen sezon kırdığı Süper Lig rekorunu yakalayacak.

Spor 21 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Galatasaray ve Pendikspor Rams Park'ta karşı karşıya.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı iyice kızıştı. Son viraja girerken Galatasaray 87 puanla bir adım önde. Fenerbahçe 85 puanla takipte. Bu iki takımdan Galatasaray, 33. hafta maçında sahasında Pendikspor’u konuk edecek. Direnç Tonusluoğlu’nun yöneteceği mücadele saat 19.00’da başlayacak ve Rams Park Stadyumu’nda oynanacak.

Pendikspor ise 7 galibiyet, 9 beraberlik ve 16 yenilgi sonucunda 30 puan topladı. Kırmızı-beyazlı ekip, 33. hafta öncesi ligde 19. sırada bulunuyor. Konuk ekip ligde kalma mücadelesinde umutlarını sürdürmek için sahaya çıkacak. Galatasaray, geçen sezon Süper Lig’in 12 ve 25. haftalarında üst üste 14 maç kazanarak, Beşiktaş’a ait olan rekoru kırmıştı. Sarı-kırmızılı camia bunu tekrarlamak için Pendikspor’u yenmek istiyor. Cimbom 12. haftadaki Hatayspor maçından bu yana ligde yenilgi yüzü görmedi.

Galatasaray’da kart sınırında oyuncu bolluğu

RAMS Park’ta oynadığı 16 Süper Lig karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, ligde sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım konumunda bulunuyor. Galatasaray Süper Lig’de sahasında çıktığı son 33 maçta mağlup olmadı. Sarı-kırmızılı futbolcular Sergio Oliveira, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu, yarın sarı kart görmeleri durumunda 34. haftadaki Yukatel Adana Demirspor maçında forma giyemeyecek. Galatasaray Pendikspor maçına tam kadro çıkacak.

Pendikspor sürpriz peşinde

Mauro Icardi Süper Lig’de çıktığı son 4 maçta 5 gol atan Icardi, takımının aldığı galibiyetlerde önemli rol oynadı. Icardi, Pendikspor karşısında da Galatasaray’ın en büyük gol umudu. Sarı-kırmızılılar, tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele eden Pendikspor ile sezonun ilk yarısında oynadığı maçı 2-0 kazanmıştı. Pendikspor, Süper Lig’deki son 8 maçında sadece 1 kez kazanabildi. Geçen hafta konuk ettiği RAMS Başakşehir’e 3-2 yenilen kırmızı-beyazlılar, ligdeki son 8 maçından 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı. Öte yandan Pendikspor, Süper Lig’deki son deplasman galibiyetini, 11. haftada İstanbulspor’u 4-2 yenerek almıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.