Galatasaray Ljubljana’yı elerse adresi belli: Molde-Klaksvik

Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu kuraları çekildi. 3. ön eleme turunda Sloven Olimpija Ljubljana ile karşılaşacak Galatasaray, rakibini elemesi halinde play-off turunda Molde-Klaksvik eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Molde-Klasvik eşleşmesi galibi Galatasaray'ın play-off rakibi olacak.

Türk futbolunu Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmesi muhtemel tek takım var. O takım Galatasaray. Sarı-kırmızılılar bu yolda. 2. ön eleme turunu Zalgiris’i zor da olsa eleyerek geçti. İstanbul ekibi 3. ön eleme turunda Sloven ekip Olimpija Ljubljana ile eşleşti. Temsilcimiz bu eşleşmedeki ilk maçına bu akşam Slovenya deplasmanında çıkacak. Karşılaşma saat 22.00’de başlayacak. Rövanş mücadelesi ise önümüzdeki salı günü saat 21.00’de Rams Park’ta sahne alacak.

Galatasaray bu eşleşmeden galip çıkması halinde play-off aşamasına yükselecek. Play-off, Şampiyonlar Ligi gruplarından önceki son viraj. Sarı-kırmızılıların söz konusu virajı dönmesi için elemesi gereken rakip belli oldu. Ljublajana eşleşmesini geride bırakması halinde temsilcimiz, Molde-Klaksvik eşleşmesi galibiyle karşılaşacak. Maçlar 22-23 Ağustos ve 29-30 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Dursun Özbek Kahramanmaraş’ı ziyaret ettiDursun Özbek Kahramanmaraş’ı ziyaret etti

Norveç ekibi Molde ikinci turda HJK Helsinki ekibini 1-0 yenildiği maçın rövanşında 2-0 yenerek 3. tura geçti. Maçlarını 11 bin 800 kapasiteli Aker Stadion’da oynayan takımın Transfermarkt verilerine göre kadro değeri 25.5 milyon Euro. Molde kadrosunda eski Galatasaraylı futbolculardan Martin Linnes de bulunuyor. Takım bu sezon kendi liginde 17 maçı geride bıraktı ve bu maçlarda 32 puan toplayarak an itibarıyal 4. sırada yer aldı. Molde’nin bu sezon en golcü futbolcusu 7 golle Ola Brynhildsen.

Klaksvik ise Faroe Adaları’nın peri masalı yazan ekibi. Yalnızca 5 bin nüfusu olan bir yerleşkeyi temsil eden Klasvik birinci turda Macaristan’ın önemli ekiplerinden Ferençvaroş’u 0-0 ve 0-3’lük skorlarla eledi. İkinci turda Hacken ile karşılaşan ekip 0-0 ve 3-3’lük maçların ardından penaltılarla 4-3 kazandı ve adını 3. tura yazdırdı. Klasvik maçlarını 2 bin kapasiteli Vio Djupumyrar Stadı’nda oynuyor. Transfermarkt verilerine göre takımın güncel değeri 2.77 milyon Euro. Takım bu sezon kendi liginde oynadığı 16 maçın tamamını kazandı ve 48 puanla en yakın rakibinin 10 puan önünde. En golcü oyuncu 14 golle Pall Kletskard.

Galatasaray 25 maçı cebe koydu! 1 milyar TLGalatasaray 25 maçı cebe koydu! 1 milyar TL

Kötü senaryo halinde eşleşme belli

Galatasaray’ın Olimpija karşısında olası bir hüsran yaşaması halinde UEFA Avrupa Ligi yolundaki rakibi belli oldu. Sloven takıma elenilmesi halinde Avrupa Ligi’ne katılmak adına play-off aşamasında Qarabağ-Helsinki eşleşmesinin galibi Galatasaray’ın karşısına çıkacak. Şayet Galatasaray tur atlarsa bu eşleşmenin galibi, Olimpija’nın rakibi olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.