Galatasaray tek vücut! Kemerburgaz’da gövde gösterisi

Süper Lig'de şampiyonluğa koşan Galatasaray'da başkan Dursun Özbek, eski başkanlar, Fatih Terim ve futbolcular Kemerburgaz'da Metin Oktay Tesisleri'nin temel atma töreninde bir araya geldi.

Spor 20 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Alp Yalman, Faruk Süren Adnan Polat, Ünal Aysal, Burak Elmas ve Dursun Özbek beraber poz verdi.

Galatasaray Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nin temel atma töreni, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapıldı. Törene, başkan Dursun Özbek, kulübün eski başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Fatih Terim, futbolcular da katıldı.

Galatasaray gelecek sezon kombinelerini şimdiden tükettiGalatasaray gelecek sezon kombinelerini şimdiden tüketti

Dursun Özbek: Yaşasın Galatasaray

Törende konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yapılacak tesisin gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan birisi olacağını söyledi. Özbek, “Aslında bu töreni Florya tesisimizin açılış yıldönümü olan 22 Şubat’ta yapacaktık. Deprem felaketi sebebiyle bunu erteledik, bugün yapıyoruz. Gördüğünüz üzere inşaat ilerledi, tesisimizde binalar yükselmeye başlamış durumda. Cumhuriyet’imizin 100. Yılında temeli atılan bu tesis, çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en önemli miraslardan birisi olacaktır. Burası, Galatasarayımızın yeni yeteneklerinin yetiştiği, pırıl pırıl geleceği olacaktır. Bu, bizim ülkemize olan borcumuzdur” dedi. Özbek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet’imizin 100. Yılında, Cumhuriyet’in yüzü olmak en çok Galatasaray’a yakışmıştır. Biz, bu yeni tesisimiz ve diğer projelerimizle, en önemlisi de genç fikirlerimizle, Galatasarayımızı daha büyük başarılara ulaştıracağız, buna inanıyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in izinde, onun ilke ve değerlerini ilelebet taşıyıp, gelecek kuşaklara aktaracağımızı buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Bugün burada eski başkanlarımızla, teknik adamlarımızla, sporcularımızla bir aradayız. Kendileri sağ olsunlar bizi kırmadılar, törenimize katıldılar. Yaşadığımız birlik ve beraberlik ortamının Galatasarayımız için çok önemli olduğuna yürekten inanıyorum. Yaşasın Galatasaray.”

Törende Fatih Terim’e ilgi büyüktü.

Esi başkanlar Alp Yalman, Faruk Süren, Adnan Polat, Ünal Aysal, Burak Elmas da törende konuşma yaptı. Kürsiye gelenler arasında Galatasaray’ın efsane teknik direktörü Fatih Terim de yer aldı. Terim, “Formayı elinize aldığınız zaman çok hafif görüne bilir ama renkleriyle armasıyla üzerine akıtılan teriyle çok ağır ve çok büyüktür. Özellikle giydiğimiz için onun ağırlığını, onun büyüklüğünü gerek futbolculuğumuzda gerek teknik adamlığımızda çok fazla hissetmişizdir. Bu forma ben Galatasaraylıyım diyen herkesin gurur kaynağıdır. Bu forma, adanmış hayatların umududur. Umarım yeni tesisimiz, Florya’daki birlikteliği ve aile hayatını yakalar, cumhuriyete layık, 19 Mayıs’ın mana ve ehemmiyetini iyice hissetmiş, bu formayı üstünde terleten oyuncular yetiştirir. En büyük temennim budur” dedi.

15 dikişli Aslan'ın öyküsü! 4 yaşında futbola başladı, Avrupa'da gönlünde o takım var15 dikişli Aslan’ın öyküsü! 4 yaşında futbola başladı, Avrupa’da gönlünde o takım var

Zaman kapsülü Galatasaray müzesinde

Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nin açılışına kadar Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’ndaki müzede sergilenecek olan zaman kapsülünün içinde tüm başkanların imzaladığı ve tesislerinde girişinde bulunacak gelecek nesillere yazılan mektup yer alıyor. Zaman kapsülünde ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün Galatasaray için imzalamış olduğu portresi, sarı-kırmızılıların ilk futbol antrenman sahası olan Galatasaray Lisesi içinde bulunan Grand Cour’dan alınan çim parçaları, eski Ali Sami Yen Stadyumu’ndan bir parça, Florya Metin Oktay Tesisleri’nden alınan çim parçaları, Galatasaray Futbol Takımı’nın tarihte giydiği ilk forma, Cumhuriyetimizin 100. yılında futbol takımının terlettiği forması yer aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.