Galatasaray ve Fenerbahçe harcama limitinde rakipleri katladı! Beşiktaş’a büyük şok

Süper Lig kulüplerinin harcama limitleri belli oldu. En çok limiti olan Galatasaray ve Fenerbahçe 2 milyar TL barajına yaklaşırken Trabzonspor 1 milyar 300 milyon, Beşiktaş ise 1 milyar 72 milyon harcama yapabilecek

Spor 27 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
TFF'nin açıklamasına göre en çok harcama limiti olan takım Galatasaray.

Yeni sezon öncesinde transfer dönemi resmen başladi, Türkiye Futbol Federasyonu da Süper Lig ekiplerinin harcama limitlerini açıkladı. Geçen yılın şampiyonu Galatasaray en çok harcama limitine sahip takım oldu. Sarı-kırmızılı ekip, yüzde 30 sapma payıyla birlikte Galatasaray 1 milyar 926 milyon 591 bin TL harcayabilecek. Sezonu Türkiye Kupası ile kapayan Fenerbahçe’nin harcama limiti ise yine yüzde 30 sapma payıyla 1 milyar 920 milyon 867 bin TL. Bu iki takım rakiplerine fark atmış durumda.

Bir garip transfer iddiası... Sergio Ramos yüzde 43 İnegölspor'da!Bir garip transfer iddiası… Sergio Ramos yüzde 43 İnegölspor’da!

Beşiktaş, Trabzonspor’a geçildi

Geçtiğimiz sezonu altıncı sırada tamamlayan Trabzonspor’un harcama limiti 1 milyar 290 milyon 388 bin TL olurken; Beşiktaş, 1 milyar 72 milyon 157 bin TL harcama yapabilecek. Yani Fenerbahçe ve Galatasaray, ezeli rakipleri Beşiktaş’ı neredeyse ikiye katlamış durumda. Siyah beyazlılar geçen yıl Avrupa Kupaları’na katılmadıkları için o kalemden gelir elde edemedi.

Quaresma, Beşiktaş’a dönmek istiyor: Ayrılmadım, gönderildim!Quaresma, Beşiktaş’a dönmek istiyor: Ayrılmadım, gönderildim!

Yeni ekiplere 255 milyon 436 bin TL limit

Süper Lig’in yeni ekipleri Samsunspor, Çaykur Rizespor ve Pendikspor’un harcama limitleri 255 milyon 436 bin TL olarak ilan edildi.

En düşük limit Kasımpaşa’nın

2023-2024 sezonunda en düşük limite sahip olan takım ise 152,8 milyon lirayla Kasımpaşa oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.