Galatasaray voleybolda savunmada!

Galatasaray Voleybol Takımı ile Hammer Jack arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Yönetim kurulu üyesi Mehmet Cibara, şirket takımları ile kulüp takımları arasındaki bütçe farkına vurgu yaptı ve "Bir pasör çaprazı bizim bütçemizin iki katı" dedi.

Spor 27 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Cibara, bütçe farkına dikkat çekerek oyuncu yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı’nın forma sırt sponsoru Hammer Jack oldu. İmza töreninde Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara, Filenin Sultanları’nın başarısının uzun süreli çalışmanın ardından geldiğine dikkat çekti.

Filenin Sultanları Türkiye'de: Sanırım kendimi ölümsüzleştirdimFilenin Sultanları Türkiye’de: Sanırım kendimi ölümsüzleştirdim

Fenerbahçe’nin 4 milli takımda voleybolcusunun olmasına vurgu yapan Cibara şöyle konuştu: “Galatasaray’dan bir tane oyuncu var, diğer kulüplerden daha fazla diye bakmamak lazım. Bir kulüp çıkıp benden üç veya dört oyuncu varsa geriye bakmak lazım. Neslihan Demir, Esra yetişmiş; şu andaki kulüpleri değil. Bu çocukları bulan yetiştiren kulüpler esasında. Aslı Kalaç 2012 veya 2013’te aldık. Bizde profesyonel oldu, biz de yetişti. Galatasaray’dan yetişen diğer kulüplerde oynayan 42 oyuncu var. Şu anda takım şampiyon oldu Milli Takım’da bizden 2-3 oyuncu var demek yanlış. Biz hiçbir zaman oraya gelmeyiz. Biz yetiştiriciliğimizi ön plana aldık. 7 alt yapı takımımız var. Tüm Türkiye’ye yayılmış 22 voleybol okulumuzda iki binin üzerinde çocuğumuz var. 12 yaşından 17 yaşına kadar yetişiyor. Daha sonra 18 yaşında profesyonel oluyor. 22 yaşına kadar takımda kalıyor. 24-25 yaşından sonra iyi paralarla diğer kulüplere gidiyorlar.”

Galatasaray'a potada takviye geldiGalatasaray’a potada takviye geldi

‘Bütçeler arasında ciddi dengesizlik var’

Hiçbir şekilde 6-7 yabancılı oyuncu alıp milyonlarca dolar verip kadrolar kurmayacaklarını belirten Galatasaray yöneticisi, “Milli Takım’ın geniş kadrosundaki iki oyuncumuz var. Ayçin en iyi orta oyuncularından biri olacak. Bizim stratejimiz yetiştirici olmak. Oyuncu yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi. Mehmet Cibara, voleybol takımları bütçeleri arasında ciddi dengesizlik olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Süreklilik açısından baktığınızda Galatasaray erkek ve Kadın Voleybol Takımları 2012’den bu yana bir sene hariç Avrupa’da oynadılar. Voleybolda bütçelerde ciddi uçurum var. Bankalar en büyük rakibimiz. Ana sponsorumuz THY en büyük rakiplerimizden biri. Bütçeler arasında ciddi farklar var. Bu yüzden de partnerlerimizle olan işbirliklerimiz bizim için çok önemli. Bizim tüm takımın maliyeti 850 bin euro civarında. Diğer takımlarda bir tek pasör çaprazının maliyeti bizim maliyetimizin iki katı. Bunun için sponsorlarımıza büyük önem veriyoruz. Ama biz yetiştiricilik yapmaya devam edeceğiz.”

Levent Yaz istifa gerekçesini açıkladı, gözler Erden Timur’a çevrildiLevent Yaz istifa gerekçesini açıkladı, gözler Erden Timur’a çevrildi

Levent Yaz’ın Erden Timur istifasına yanıt

Yönetim Kurulu üyelerinden Levent Yaz’ın istifa etmesi ve Erden Timur’u işaret ettiği yorumuna ise Cibara yanıtın 14’ünde yapılacak Genel Kurul’da verileceğini söyledi. Cibana, “Bugünün konusu değil. Olayı kişisilleştirmemek lazım. Genel Kurul’da ki 14’ünde, başkanımız bu konuyla ilgili geniş açıklama yapacak. O zaman bilgilenirsiniz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.