Galatasaray Yunus Akgün’e duacı: Milli araya firesiz girildi

Galatasaray Süper Lig ve Avrupa Ligi'nde Kasımpaşa ve RFS'ye aldığı beraberliklerin ardından Alanyaspor'u Yunus Akgün'ün golüyle 1-0 yendi. Sarı-kırmızılılar böylece milli araya yenilgisiz ve en yakın rakibinin dört puan önünde lider girdi.

Spor 6 Ekim 2024
Galatasaray, Alanyaspor karşısında tek golle kazandı.

Süper Lig’in sekizinci haftasında lider Galatasaray Fenerbahçe maçından sonra çıktığı üç karşılaşmada da kalesini gole kapatmayı başaran Alanyaspor’u konuk etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk RFS deplasmanında berabere kalan 11’de tek değişikliğe gitti. Cezası nedeniyle Avrupa’da eldivenlerini Günay’a devreden Muslera formasını ve kaptanlık pazubandını yeniden devraldı.

Altıncı dakikada Galatasaray’ın ön alan baskısı sonuç verdi. Torreira’nın kazandığı top sonrası Yunus Akgün ceza sahasına girerken yerde kalınca Balkovec sarı kart gördü, sarı kırmızılılar da tehlikeli bir bölgeden duran top şansı yakaladı. Sara’nın vuruşunda top barajı geçemedi. 15’inci dakikada Mertens ceza sahası dışından sert bir şutla kaleyi yoklasa da kaleci Ertuğrul köşeye uzandı. Seken topa Jakobs şutunu çekti, bu kez de savunma yatarak müdahale etti. Devamında köşe vuruşunu paslaşarak kullanan Galatasaray’da Sara’nın arka direğe kestiği topa Barış gelişine vursa da Ertuğrul kapattığı köşede hata yapmadı. 24’üncü dakikada Galatasaray’ın uzun süreli pas yapıp sabırla kurguladığı hücumun sonunda Yunus Akgün plaseyle rakip kaleyi yoklasa da Ertuğrul’un başarılı performansı sürdü. 28’inci dakikada baskının dozunu iyiden iyiye artıran sarı-kırmızılılarda Gabriel Sara savunma arkasına attığı şahane pasla Yunus’u kaçırdı. Ertuğrul’la karşı karşıya kalan son dönemin golcü oyuncusu Yunus da şık bir aşırtma vuruşla rakip fileleri sarsarak takımını öne geçirdi.

35’te Alanyaspor sağ taraftan üst üste taç atışlarıyla Galatasaray kalesine yaklaştı. Lezama’nın sağdan ceza sahasına girip içeriye çevirdiği topta Kaan’ın bozduğu Yusuf’un dokunuşu etkili olmayınca top çerçeveyi tutmadı. Devamında Icardi’nin servisiyle ceza sahasında çalımını atıp sol ayağıyla sert bir şut çıkaran Barış Alper’in vuruşunda top auta gitti. Devrenin kalanında başka net pozisyon yaşanmadı. Galatasaray, soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya iki teknik adam da oyuncu değişikliği yapmadan başladı. 48’inci dakikada Kaan Ayhan devrenin ilk tehlikesinin başrolü olsa da uzaklardan çekilen şutu kaleci Ertuğrul parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 57’de maçtaki ilk değişiklik gerçekleşti. Ufak bir sakatlık geçiren Efecan Karaca’nın yerine Nicolas Janvier maça dahil oldu. Hemen ardından Galatasaray Sara’yla gole yaklaşsa da Brezilyalının ceza sahası sol çaprazdan çektiği sert şutta Ertuğrul soluna uzanıp golü önledi. 63’te Fatih Tekke yine değişikliğe gitti Serdar Dursun ve Lopes oyuna girerken Lezama ve Yusuf Özdemir kenara geldi. Devamında Alanyaspor tehlikeli geldi. Oyuna sonradan giren Janvier’in şutu savunmadan dönerken Lopes ise topu auta gönderdi. Ardından Okan Buruk’un ilk hamlesi Mertens-Sallai değişikliğiyle gerçekleşti.

69’uncu dakikada oyuna sonradan giren Lopes etkili olmayı sürdürdü, ceza alanına girerken yerde kalınca hakem faul için düdüğünü çaldı ve Kaan Ayhan sarı kart gördü. Alanyaspor, sağ çaprazda kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden duran top şansı yakaladı. Balkovec’in şutu barajdan sekip kornere gitti. 74’te Abdülkerim hücuma katılıp Yunus’tan aldığı pas sonrası sıfıra inip yerden sert çevirse de kale sahasındaki Sallai’den önce Ertuğrul topa yatarak hakim oldu. 80’inci dakikada Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Sara’nın kullandığı kornerde Abdülkerim kafayı vursa da Ertuğrul’un başarılı performansı sürdü. Devamında iki değişiklik birden gerçekleşti. Etkisiz bir maç geçiren Icardi ve karşılaşmadaki tek golün sahibi Yunus kenara gelirken yerlerine Batshauyi ve Kerem Demirbay dahil oldu.

Değişikliğin üç dakika sonrasında Kerem Demirbay’ın soldan yaptığı ortaya Barış Alper uçarak kafayı vurdu fakat top yandan auta gitti. Devamında Alanyaspor hızlı hücum şansı yakalasa da Hadergjonaj’ın sağdan kestiği ortayı Davinson kafa vuruşuyla uzaklaştırmayı başardı ve tehlikeyi önledi. Hemen ardından Galatasaray önde baskı sonucu topu kazandı ve ceza sahası içerisinde Sallai yerde kaldı, ardından Sara’nın şutu yan ağlara gitti. Hakem bir süre VAR’la görüştükten sonra oyunun yeniden hareketlenmesini istedi. Dördüncü hakem oynanmayan süre olarak beş dakikayı gösterdi. Tam bu esnada Kaan Ayhan’ın derin pasıyla savunma arkasına sarkan Batshuayi içerideki Sallai’ye çevirdi ancak Ertuğrul yine yatarak topun hakimi oldu. 90+2’de Lopes sağdan çalımlarla ceza sahasına girdi ve bu esnada Jakobs yerde kaldı. Sarı-kırmızılı oyuncular faul beklentisiyle duraksarken Serdar Dursun’un boş kaleye şutunda top üstten auta gitti. Fernando Muslera yaşananlar sonrası hakeme şiddetli itirazda bulundu ve sarı kartla cezalandırıldı.

Maçta son anlar oynanırken Galatasaray’da Jelert ve Metehan oyuna dahil olurken Barış Alper ve Kaan Ayhan kenara geldi. Kalan bölümde başka pozisyon olmadı. Son dilimi oldukça heyecanlı geçen maçı Galatasaray 1-0 kazandı ve üç puanın sahibi oldu. Galatasaray böylece milli araya lider girdi.

Yunus’durur benim adım…Yunus’durur benim adım…

 

Karşılaşmanın ardından maçın hakemi Mehmet Türkmen’e yoğun itirazlarda bulunan Okan Buruk kendisine uzatılan mikrofonlara da bu konu hakkında konuştu. Jakobs’un ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyona değinen Buruk “Hakemin faul çalmadığı pozisyon en net pozisyon. Bu standartta pek çok faul verdi, ceza sahasındaki hareketi kenardan faul olarak gördük. Bunu Alanyaspor’un en net pozisyonu olarak sayabiliriz” dedi.

Lider devam ettiklerini hatırlatan Buruk “Rakiplerimizle arayı açmaya çalışıyoruz. 22 günde yedi maça çıktık. İnsanlar bizi robot gibi görüyorlar ancak oyuncuların net bir şekilde dinlenmeye ihtiyaçları var. İyi oyunculardan oluşan bir ekibiz ve kazanarak devam edeceğiz. Galatasaray şampiyonluk ve beşinci yıldız için en önde gidiyor” yorumunu yaptı.

Gabriel Sara: Yorgunum

Yunus’un attığı galibiyet golünde asisti yapan Sara karşılaşma sonrası verdiği demeçte “Çok iyi performans sergiledik. Son iki maçta yaşanan puan kayıplarının ardından yeniden kazanmak oldukça güzel. Öte yandan şimdiye kadar oldukça fazla maç oynadık. Açıkçası biraz yorgunum. Milli arada ailemle birlikte İstanbul’u gezmek istiyorum. Sonrasında kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Yunus Akgün: Sağ sol hiç fark etmez

Galatasaray’ın galibiyet golünü kaydeden Yunus Akgün karşılaşmanın ardından şöyle konuştu:

“Geride kalan iki maçta istediğimiz sonuçları alamamıştık, o nedenle bugün kazanmak önemliydi. Milli aranın ardından kaldığımız yerden devam edeceğiz. Maç oynadıkça daha iyi olacağımı söylemiştim, inşallah daha da iyi olacağım. Kariyerimde şimdiye kadar sol kanatta çok az oynamıştım. Okan Hocam bana neler istediğini anlatmıştı. Sağ sol hiç fark etmez. Elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Okan Buruk: Eleştiriler umurumda değil!Okan Buruk: Eleştiriler umurumda değil!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.