Galatasaray ilk kez gündüz maçında! Rakip Kasımpaşa

Lider Galatasaray, bu sezonki ilk gündüz maçını lig beşincisi Kasımpaşa'yla yapacak. Zirve yarışındaki rakibi Fenerbahçe'nin Trabzon'a konuk olacağı haftada sarı-kırmızılılar için tek hedef üç puan.

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kasımpaşa, gündüz maçında Galatasaray'ı konuk edecek.

Galatasaray, Süper Lig’in 30’uncu haftasında Kasımpaşa deplasmanında sahne alacak. Saat 16:00’da başlayacak karşılaşma Recep Tayyip Erdoğan stadında oynanacak ve mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan bu sezon sarı-kırmızılıların maçında üçüncü kez düdük çalacak. Önceki iki karşılaşmada ligin henüz ikinci haftası Galatasaray evinde Trabzonspor’u 2-0 mağlup etmiş, diğer maçta ise yine RAMS Park’ta Kayserispor’a karşı 2-1 galip gelen taraf Cim-bom olmuştu.

Galatasaray ligin şimdiye kadar oynanan 29 maçından 25 galibiyet ve 3 beraberlik çıkardı, bir kez ise sahadan eli boş ayrıldı. Mücadeleye en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin iki puan önünde çıkan sarı-kırmızılılar, rakibinin Trabzon deplasmanına çıkacağı maç öncesi Kasımpaşa karşısında mutlak üç puanı hedefliyor.

Kasımpaşa ise Süper Lig’de 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 43 puan toplayarak 5’inci sırada yer aldı. İki takım arasında RAMS Park’ta oynanan son müsabakadan Galatasaray, 2-1 galip ayrılmıştı.

Dört oyuncu sınırda

Lider Galatasaray’da dört oyuncu, sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Kadro dışı kaldıktan sonra affedilen Sergio Oliveira’nın yanı sıra Kaan Ayhan, Hakim Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu, sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak olan Hatayspor karşılaşmasında kadroda yer alamayacak. Galatasaray, bu sezonki tek yenilgisini ligin ilk yarısında oynanan maçta Hatayspor’a karşı almıştı.

Cim-bom 10’da 10’la geliyor

Galatasaray, Süper Lig’de çıktığı son 10 maçın tamamından galip ayrıldı. Süper Lig’de erteleme maçı olan Sivasspor deplasmanından 1-1’lik beraberlikle dönen sarı-kırmızılılar, o maçtan sonra oynadığı 10 karşılaşmadan 30 puan çıkarmayı başardı. Bununla birlikte Galatasaray, 12’nci haftada Hatayspor’a yenildikten sonra çıktığı 17 lig maçında da yenilgi yüzü görmedi.

Ligin en iyi savunma takımına karşı golcü Kasımpaşa!

Cim-bom, Süper Lig’in bu sezon en iyi savunma takımı olarak öne çıkıyor. Ligde çıktığı 29 maçta yalnızda 17 gol yiyen Galatasaray, 15 maçta da kalesini gole kapatarak bu alanlarda zirvede bulunuyor. Kasımpaşa ise 29 maçta attığı 50 golle şampiyonluk yarışı veren Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından ligin en çok gol atan takımı olarak dikkat çekiyor.

Eşleşmede 40’ıncı perde

Kasımpaşa’nın Galatasaray’ı ağırlayacağı maç iki takım arasındaki 40’ıncı mücadeleye ev sahipliği yapacak. İki İstanbul temsilcisi arasında şimdiye kadar oynanan 39 Süper Lig maçının 25’ini Galatasaray kazandı. Yedi maç berabere sonuçlanırken yedi kez de sahadan üç puanla ayrılan taraf Kasımpaşa oldu. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 77 kez fileleri sarsarken, mavi beyazlıların cevabı 39 golle oldu.

Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Galatasaray’a karşı oynadığı maçlarda yedi kez hüznü yaşadı. Bunun yanı sıra mavi-beyazlılar evinde oynadığı maçlarda rakibini üç kez mağlup ederken üç defa da berabere kaldı.

Morutan'da Emre Belözoğlu'nu boşa düşüren gelişme: Rumen oyuncu 11'de!Morutan’da Emre Belözoğlu’nu boşa düşüren gelişme: Rumen oyuncu 11’de!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.