Westorlo’dan Galatasaray ve Trabzonspor’dan transfer

Belçika takımı Westorlo, Galatasaray'dan Emin Bayram'ı kiralık, Trabzonspor'dan Doğucan Hospolat'ı bonservisiyle kadrosuna kattı.

Spor 7 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Emin Bayram ve Doğucan Haspolat bundan sonra Belçika'da top koşturacak.

Belçika ekibi Westerlo, Galatasaray’dan 20 yaşındaki savunma oyuncusu Emin Bayram’ı kiralık, Trabzonspor’dan 23 yaşındaki Doğucan Haspolat’ı 4 yıllığına renklerine bağladı.

Galatasaray’dan yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcumuz Emin Bayram’ın 2023-2024 sezonu için geçici transferi konusunda KVC Westerlo kulübü ile anlaşmaya varılmıştır” denildi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi elemesinde Olimpija Ljubljana maçına ilk 11’de başlayan Emin Bayram geçen sezon 11 karşılaşmada Galatasaray forması terletmişti. 1.92 boyundaki stoperin Sarı-Kırmızılı takımla 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

İddia: Galatasaray ve Erzurumspor Taylan transferinde usulsüzlük yaptıİddia: Galatasaray ve Erzurumspor Taylan transferinde usulsüzlük yaptı

Trabzonspor, Doğucan Haspolat’ı bonservisiyle verdi

Trabzonspor da Doğucan Haspolat’ın Westerlo’ya transfer olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcumuz Doğucan Haspolat’ın, Westerlo Kulübü’ne kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır” denildi. sordo mavililer bu transferden 600 bin euro bonservis + 500 bin euro bonus kazanacak. Ayrıca oyuncunun sonraki satışının karından yüzde 20 pay alacak.

Ersen Martin'in dramı! Aile çaresizErsen Martin’in dramı! Aile çaresiz

Hollanda’nın Rotterdam kentinde doğan Doğucan Haspolat, milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandı. Hollanda U17 ve U18 takımlarında oynayan Doğucan, Türkiye U21 takımıyla Ay-Yıldızlı formayı giydi. Excelsior ile profesyonel olan önlibero, 2020’de Kasımpaşa’ya transfer oldu. Trabzonspor, Temmuz 2022’de 1.2 milyon euro bonservis bedeli karşılığında oyuncuyu kadrosuna kattı. Doğucan Haspolat, 2022/23 sezonunda 26 maça çıktı. 1 gol atarken 1 asist yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.