Galatasaray’a yeni forma tedarikçisi: 5 yıl için 25 milyon euro

Galatasaray, forma tedariği konusunda gelecek sezonun başından itibaren olmak üzere Puma’yla 5 senelik sözleşme imzalandığını açıkladı. Sarı-kırmızılılar bonuslar hariç bu 5 sene için 25 milyon euro alacak.

Spor 21 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da forma sponsoru değişti.

Galatasaray, 2011-12 sezonundan bu yana forma tedariği konusunda Nike’la çalışıyordu. Son dönemde kulüp ve marka arasındaki anlaşmanın devam etmeyeceği iddiaları ortaya atıldı. Puma ve sarı-kırmızılılar arasında dirsek temasının olduğu konuşuluyordu.

Söylentiler gerçek oldu. Galatasaray cephesinden yapılan resmi açıklamaya göre Alman şirket Puma’yla 5 senelik anlaşmaya varıldı. Kulüpten yapılan açıklamada “Puma, işbu Sponsorluk ve Lisans Sözleşmesi kapsamında Şirketimize toplamda net 25.000.000 EURO tutarında bir sabit ödeme, sportif başarıya dayalı oluşturulmuş olan prim ve ödül sistemine uygun olarak prim ödemesi ve bunların dışında ayrıca Puma tarafından satışı yapılacak olan Şirketimiz Lisanslı ürünleri üzerinden hesaplanacak tutarda telif ödemesi yapacaktır.” denildi.

Nike’la yapılan anlaşma kapsamında bilhassa son yıllarda tedarik sorununun arttığı belirtiliyordu. Galatasaray’ın bu anlamda Puma’dan söz aldığı, stok sıkıntısı olmayacağı konusunda tarafların mutabakata vardığı belirtildi.

Galatasaray’dan Ali Koç tepkisi: Adaletsizliğin tarifesiGalatasaray’dan Ali Koç tepkisi: Adaletsizliğin tarifesi

Özgörkey istifa etmişti

Galatasaray’da yeni sponsorluk anlaşması geçtiğimiz ay büyük krize neden oldu. Mağazacılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özgörkey, GS Store resmi hesabından ‘forma sponsorluk anlaşmasında kendilerinin dışarıda bırakıldığını’ iddia ederek istifa ettiğini açıkladı. Özgörkey, kulübe gönderdiği dilekçede ise Dursun Özbek’in şirkete atanması nedeniyle arkadaşlarıyla birlikte görevi bıraktığını söyledi. Dursun Özbek, Özgörkey’e büyük tepki gösterdi.

Özgörkey süreçle alakalı açıklamasında “Benimsemediğimiz konular arasında en önemlilerinden biri olan forma sponsorluğu için sürdürülen görüşmelerde mağazacılık şirketimizin tamamen dışarıda bırakılmasına anlam vermekte güçlük çektiğimizi ve de bu sponsorluk alanı için dünyaca önemli bazı markalardan gelen tekliflerin de değerlendirmeye alınmadığını gözlemlediğimizi bilgilerinize sunmak isteriz. Netice olarak Galatasaray’ımızın bu anlaşmadan iş planımıza göre çok daha az gelir elde edeceği ve marka değerimizi düşüreceği görüşünde olduğumuzu dikkatinize sunarız.” dedi.

Sahada her şey iyi giderken, Galatasaray'da yönetim kriziSahada her şey iyi giderken, Galatasaray’da yönetim krizi

Dursun Özbek bu açıklamalara “Kişisel bir şey olsa anlayışla karşılayabilirim. Fakat Galatasaray Kulübü Başkanı yönetime geldi diye bu hizmetten çekilmeyi, istifa etmeyi asla affetmem. Herkes bunu böyle bilsin” diyerek yanıt verdi.

Bu olaydan bir ay önce muhasip üye Levent Yaz da şirketlerin kulüp yönetimine bütçe konusunda bilgi vermediği gerekçesiyle görevinden istifa etmişti. Yaz görevinden ayrılırken Başkanvekili Erden Timur’a tepki göstermiş, Başkan Dursun Özbek ise Timur’un arkasında durmuştu.

Diğer kulüplerdeki durum

Fenerbahçe 2021-22 sezonunun başından bu yana Puma’yla çalışıyor. Ancak sarı-lacivertlilerin gelecek sezon başı itibarıyla yeniden Adidas’a dönmesi gündemde. İki marka arasındaki anlaşma 2024-25 sezonunu sonuna kadardı.

Beşiktaş ise çok uzun zamandır Adidas’la çalışmayı sürdürüyor. Kara Kartal son olarak forma tedariği konusunda anlaşmasını Ocak 2021’de 5 sene için 100 milyon TL karşılığında uzatmıştı.

Sakarya ve Beşiktaş Seba anısına oynadı, Kartal kazandıSakarya ve Beşiktaş Seba anısına oynadı, Kartal kazandı

Bir başka büyük kulüp Trabzonspor da geçtiğimiz yaz Joma Türkiye markasıyla 3 senelik bir forma tedariği anlaşması yaptığını duyurmuş, sezon başı 15 milyon euro kazanılacağını açıklamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.