Galatasaray’da Gomis krizi çıktı; Muslera ve Zaniolo da Gomis’e destek verdi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk 3-3 biten Karagümrük maçından sonra Bafetimbi Gomis'in bu sezon forma giymek istemediğini söyledi. Başkan Dursun Özbek, "Bu kabul edilemez" dedi. Gomis, Okun Buruk'a sosyal medyadan yanıt verdi. Kaptan Muslera ve Zaniolo, Gomis'in paylaşımını beğendi.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Okan Buruk, Gomis'in sezonun geri kalanında forma filmek istemediğini söyledi.

Galatasaray’da Karagümrük maçından sonra Bafetimbi Gomis krizi patladı. Mauro Icardi’nin tam sağlığına kavuşamaması, Barış Alper Yılmaz’ın sarı kart cezası olması nedeniyle sarı kırmızılarda forvette sıkıntı yaşanıyordu. Takımda Bafetimbi Gomis’in ilk 11’de oynaması bekleniyordu. Ancak futbolcu kadroda yoktu.

Karagümrük maçı öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik direktörü Okan Buruk, Bafetimbi Gomis’in son iki günde bel ağrıları nedeniyle antrenmanlara çıkamadığını söyledi. Buruk’un bu sözlerden sonra dile getirdikleri krizin ilk işaretini verdi: “Bu anlamda elimizdeki en iyi oyuncuları maça başlayan 11, devam edecek 11… Bunun altını özellikle çiziyorum. Başlayan önemli, devam edenler de bizim için çok önemli. İstekli bir 11 kişiyle sahadayız.”

Galatasaray'a bayram sürprizi! Gümrük'te takıldılarGalatasaray’a bayram sürprizi! Gümrük’te takıldılar

Okun Buruk: Gomis sezonun geri kalanında forma giymek istemiyor

3-3 biten Karagümrük karşılaşmasından sonra Okan Buruk, kamuoyuna Bafetimbi Gomis’i şikâyet etti. Buruk şunları söyledi: “Bafetimbi Gomis, Alanyaspor maçında Barış Alper’i oyuna aldığımız için, sezonun geri kalanında forma giymek istemedi. Perşembe günü bana bundan sonra oynamak istemediğini söyledi. Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Bu süreçten sonra gerekli kararları yönetimimiz verecek.”

Özbek: Bu davranışı kabul etmiyorum

Galatasaray Başkanı dursun Özbek de Gomis’in davranışının kabul edilemez olduğunu söyledi: Özbek, “Bafetimbi Gomis’i Türkiye’ye ben getirdim. Galatasaray’ın bir profesyoneli, Galatasaray’a hizmet etmek durumundadır. Kendisiyle konuştum. Sahadaki patron Okan Hoca. O nasıl takdir ederse, herkes saygı duyacak. Zaten bizim takım öyle bir takım. Herkes, Okan Hoca’ya saygı gösteriyor. Bafe niye böyle yaptı, doğru pek hoş değildi. Yönetim kurulunda bunu konuşacağız” dedi.

Nef Stadı'nda 'İtalyan işi'...Nef Stadı’nda ‘İtalyan işi’…

Gomis sosyal medyadan yanıt verdi: Soyunma odası konuşmaları…

Bu sezon Galatasaray formasıyla 26 resmi maçta 10 gol atıp, 3 de asist yapan 37 yaşındaki Gomis sosyal medya hesabından Okan Buruk’a yanıt verdi. Gomis şunları söyledi: “Maçtan sonra kendi adıma birçok iddia duydum, oldukça şaşırdım. Bu akşamki sonuçtan sorumlu olamam çünkü sahada değildim. Takımın kazandığı ve bensiz çok iyi gittiği bir çok maçta olduğu gibi… Sırt ağrılarım var. Gerçek bu. Geri kalan kısım ise soyunma odası konuşmaları; onları da seslendirmenin yeri burası ya da medya değil. Çünkü Galatasaray’a ve takım arkadaşlarıma çok büyük saygım var. Takımın odaklanması gereken bir şampiyonluk ve kalan maçlar var. Konu ben ya da başka bir birey olamaz.”

Galatasaray kaptanı Muslera, Gomis’in Okan Buruk’a yanıtı beğendi.

Muslera ve Zaniolo, Gomis’in paylaşımını beğendi

Galatasaray kaptanı Fernando Muslera ve kış transfer döneminde 15 milyon euro bonservisle transfer edilen Nicolo Zaniolo, Gomis’in paylaşımını beğendi. Twitter’da beğeniler küçük bir kalp simgesiyle ifade eediliyor ve mesajın takdir edildiğini göstermek için kullanılıyor.

Galatasaray’ın şampiyon olduğu 2017-18 sezonunda gol kralı olan Bafetimbi Gomis dönemin teknik direktörü Fatih Terim’le ücreti yüzünden tartışma yaşamıştı. Sarı kırmızılar Gomis’i bir sezon sonra Suudi Arabistan’ın Al-Hilal takımına satmıştı.

Büyükekşi 'Tekrar adayım' dedi, Lale Orta'ya sahip çıktı, Jesus'a yanıt verdiBüyükekşi ‘Tekrar adayım’ dedi, Lale Orta’ya sahip çıktı, Jesus’a yanıt verdi

Abdürrahim Albayrak ‘Bıçak kemiğe dayandı’ deyip Gomis açıklaması yapmıştı

Dursun Özbek ikinci kere başkan olduktan sonra Bafetimbi Gomis’i tekrar Galatasaray’a getirdi. Sarı kırmızılarda yöneticilik yapan Abdürahim Albayrak, bu transferi sert bir şekilde eleştirmiş ve şunları söylemişti: “Galatasaray Kulübü’nü Gomis yönetemez. Şampiyon olduk. Gomis’i hocamızın raporu olmadan göndermemiz mümkün değil. Denizlispor maçında penaltıyı nasıl laubali bir şekilde kullandığını izlerseniz, görürsünüz. Korner kullanırken su içmeye gidiyor. Bunlar yetmiyor sonra yönetim kurulu odasına geliyor. Bana ‘Ben Galatasaray’ı şampiyon yaptım. En çok parayı ben alacağım. Feghouli alamaz’ diyor. Feghouli 3 milyon 850 bin Euro alıyor, ben 4 milyon istiyorum’ diyor. Bu kulüp Adnan Polat döneminde Türk parasını yere attığı zaman Kosecki’yi kapının önüne koydu. Gomis’e 750 bin euro fark verseydik 40 futbolcu ertesi gün kapıda olurdu. Derlerdi ki ‘Bizim hiçbir şeyimiz yok.’ Bunu Galatasaray Kulübü kabul edebilir mi! Bunu yıllardır söylemek istemiyordum ama artık bıçak kemiğe dayandı.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.