Galatasaray’da Emin Bayram krizi: Taraftar transfere taş koydu

Galatasaray'dan yetişip geçen sezonu Westerlo'da geçiren Emin Bayram'ın bonservisinin Belçika ekibine 2.5 milyon euro'ya verileceğine dair haberler çıkınca sosyal medyada ortalık karıştı. İbrahim Hatipoğlu açıklama yapıp durumu yalanladı.

Spor 2 Temmuz 2024
Emin Bayram'ın trasnfer olacağı iddiası Galatasaray camiasında ortalığı karıştırdı.

Galatasaray’da sezon öncesi transfer çalışmaları sürerken Erden Timur’un yerine görevleri devralan yönetim kurulu muhasip üyesi İbrahim Hatipoğlu ilk büyük kriziyle karşı karşıya geldi.

Galatasaray yönetimine ve İbrahim Hatipoğlu’na yakınlığıyla bilinen Haluk Yürekli YouTube’da yaptığı yayında Emin Bayram’ın 2.5 milyon euro ve sonraki satıştan %50 pay karşılığı Westerlo’ya satıldığını söyledi. Haberin duyulmasının ardından sosyal medyada Galatasaray taraftarlarının tepkisi çığ gibi büyüdü.

Galatasaraylı kimliğiyle bilinen spor yorumcusu Uğur Karakullukçu kendi YouTube kanalında yaptığı programda bu iddiaları şu sözlerle eleştirdi:

“Emin Bayram transferinde ya aptallık var ya da ihanet var. 2,5 milyon euroya Emin Bayram’ı satmak aptallık ya da peşkeş çekmektir. Emin Bayram için ‘gitmek istiyormuş’ diyorlar, bazen futbolcular ayrılmak ister, ama futbolculara ‘hayır’ demeyi bilmelisiniz! Emin Bayram Galatasaray’ın menfaatlerinden büyük mü? Emin Bayram mı karar veriyor ya! O zaman bonservis diye bir şey olmasın.”

Bülent Timurlenk de konu hakkında söz aldı ve “Emin Bayram’ı 2.5 milyona satan futbol aklı geçmişte Ozan Kabak’a da 8 milyon çıkış maddesi yazmıştı. Mesele Emin’in 10 milyondan fazla edip etmeyeceği değil, üç stoperi olan Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde alt yapı kontenjanına yazacağı adamı kaybetmesi ve yerine bu rakamlara yerli stoper bulamayacak olmasıdır. Westerlo’da 11 çıkan adamı yetiştiği Galatasaray’da dört stoperden biri olmaya ikna edemiyorsanız bırakın bu işleri” dedi.

Hatipoğlu’ndan sabah yalanlama geldi

Gece saatlerinde yaşanan bu kaosun ardından Haluk Yürekli’nin haberi verirken doğrudan kaynak gösterdiği İbrahim Hatipoğlu’ndan açıklama geldi. Emin için kendilerine teklif geldiğini aktaran Hatipoğlu “Emin Bayram’ın transferiyle ilgili bir anlaşma söz konusu değil. Gelen bir teklif var. Bununla ilgili görüşmeler devam ediyor. Kamuoyunda telaffuz edilen rakamlar doğru değil. Şu an herhangi bir rakam veya şart üzerinde anlaşma yok. Emin ve Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda değerlendirme yapacağız. Emin, altyapımızdan yetişen ve bizim için değerli bir oyuncu. Şu an için imzalanan bir anlaşma bulunmuyor” dedi.

Hatipoğlu’nun açıklamalarının ardından konuşan Haluk Yürekli haberinin arkasında durarak “İbrahim Hatipoğlu ‘Emin için yazılan rakamlar doğru değil’ demiş, tepkiyi dindirmeye çalışıyorlar, ben bunu da anlayabilirim. Şu Galatasaray’ın işine yarayacak durum oldu; haberi yapmasaydık, bugün KAP açıklansaydı iş bitmişti. Şimdi belki de onay verilmeyecek” şeklinde konuştu.

Galatasaray muhabiri Ali Naci Küçük ise “İmza aşamasına gelen bir ayrılık Galatasaray taraftarının tepkisi, isyanı nedeniyle askıya alındı. Galatasaray taraftarının sosyal medyadaki tepkisi Emin Bayram’ın ayrılığını, Westerlo’ya transferini engelledi” dedi.

Galatasaray Zaniolo'nun doğum gününü kutladı, karşı cevap gelmediGalatasaray Zaniolo’nun doğum gününü kutladı, karşı cevap gelmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.