Galatasaray’da kavganın perde arkası…Erden Timur’un kuyusu böyle kazılmış

Galatasaray'dan kırgın şekilde ayrılan Sportif A.Ş. eski başkanvekili Erden Timur 'Dışarıdan değil, içeriden gelenleri kaldıramıyorum' diyerek Galatasaray iç siyasetini işaret etmişti. Timur'u küstüren ekibin kim olduğuna dair iddialar ortaya atıldı

Spor 30 Haziran 2024
Erden Timur'un 'içeriden' diyerek işaret ettiği isimleri Milliyet gazetesi yazdı.

Süper Lig’de son iki sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’ın en çok öne çıkan yöneticisi kuşkusuz Erden Timur’du. Transferden sponsorluğa, Florya arazisinin işletilmesinden yeni projeler üretilmesine birbirinden farklı konularda sorumluluk alan Timur Galatasaray’ın şampiyon olmasının ardından yeniden seçilen Dursun Özbek yönetiminde ya da sürdürdüğü Sportif A.Ş. başkanvekilliği görevinde kalmamayı tercih etmişti. Düzenlediği basın toplantısında gözleri dolan Timur kendisine yaşatılanları artık kaldıramadığını ve içeriden gelenlere karşı Galatasaray’da kalarak mücadele edemeyeceğini bildirerek görevlerinden istifa etmişti.

Milliyet gazetesinde Tayfun Bayındır’ın kaleme aldığı yazıda Timur’u Galatasaray’a küstüren isimlerin kim olduğuna dair önemli iddialar ortaya atıldı. Haberde Timur’un başkanlık şansını artırınca bir ekibin “O kadar da değil, bu kulübü yedirmeyiz” diyerek arkadan konuşmaya başladığı ve Alper Narman liderliğinde Galatasaray Lisesi’nin 125. ile 128. dönemi arasındakilerden oluşan bir grubun en önemli dayanağının genel sekreter Eray Yazgan olduğu yazıldı.

Haberi kaleme alan Tayfun Bayındır EURO 2024 nedeniyle bulunduğu Almanya’da görüştüğü Galatasaray camiasından önemli bir isimden aldığı bilgileri isim vermeden aktardı.

“Galatasaray’da sezon bitiminde en fazla konuşulan konu, Erden Timur’un istifa etmesiydi. Genç yönetici ayrılık sebebi olarak ‘Kapalı kapılar ardında arkamdan tezvirat yapanlar var’ ve ‘Tutunacak dalım kalmadı’ sözleriyle adres gösterdi ama kimse üstünde durmadı. İhale sadece başkan Dursun Özbek’in üstüne kaldı.
Aslında orada ‘tutunacak dal’ olarak tasvir edilen kişi gerçekten Dursun Özbek… Özbek Erden Timur’ın illallah etmesine sebep dedikoduları bilinçli olarak durdurmadı, hatta seçim dönemi yaklaştıkça körüklemiş bile olabilir.
Ama kongre üyelerini odalara çağırarak Erden Timur’u bitirme kulisi yapan bir ekip yönetiyor şu an Galatasaray Kulübü’nü… Bunlar farenin kulağı üfleyerek yemesi gibi, hiç fark ettirmeden, ‘Siz bu Erden’i hiç bilmiyorsunuz” propagandasına başladı bir yıl önce. Sebepleri ise Erden Timur’un kulüp içindeki bir bilet organizasyonuna engel olmasıydı. Bakın burası çok önemli, orayı ayrıca açacağım” diyen kimliği gizli Galatasaraylı kişi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Futboldaki başarısı, bir takım olanaksızlıklara rağmen “Kol kırılır yen içinde” demesi ve sponsorluk-forma gelirlerini arttırması Erden Timur’un başkanlık şansını arttırınca belli bir ekip “O kadar da değil, bu kulübü yedirmeyiz” diyerek arkadan konuşmaya başladı.
Aynı dönemde Timur, hem Ali Koç’un ağır eleştirilerine maruz kaldı, hem de kulübü yöneten tayfanın… Hatta zaman zaman aynı şeyleri söyledi iki cephe de. Bunların Ali Koç’la işbirliği yapma ihtimali yapmama ihtimalinden daha yüksek… O kadar söyleyeyim. Buraya kadar olanları üç aşağı beş yukarı bütün Galatasaray camiası biliyor ama konuşmuyor. Şimdi bunların kimliklerine geldi sıra..

Alper Narman ve Eray Yazgan…

Tayfun Bayındır’ın konuştuğu kişi Timur’u küstüren isimleri şu sözlerle anlattı:

“Bu ekibin lideri geçmişte taraftar işlerinden sorumlu olan Alper Narman isimli bir eski yönetici. Onun kulüp içindeki en büyük dayanağı şu an genel sekreterlik görevini sürdüren Eray Yazgan. Kulüp delegelerinin hangisine sorsanız size Yazgan’ın kendilerini nasıl odasına davet ettiğini ve Timur aleyhinde ne konuşmalar yaptığını anlatır.
Narman ve Yazgan’ın futbolda da uzantıları var. Narman Galatasaray Lisesi 125. dönem, Yazgan ise 126… Bu ikiliyi takip edin, daha ne bilgilere tutunacaksınız, diliniz tutulur.
Bu arada yeni dönemde dikkat çekici bir unsur da teamüllere aykırı biçimde aynı dönemden iki kişinin yönetime girmesi; Can Natan ve Ozan Yurtsever (128). Size 125 ile 128. dönem arasına sıkışmış isimlerden söz ediyorum, not alın..
Anlayacağınız, Erden Timur’un istifasına yol açan kampanya ile ilgili iddialar uzun bir süre bitmeyeceğe benziyor. Erden Bey’e tavsiyem bu konularla ilgili doyurucu açıklamalar yapıp kastettiği kişileri açıklaması. Camiadaki bazı büyükler de olaylardan son derece rahatsız. Hatta Divan Kurulu’nda kürsüye çıkmayı planlıyorlar.”

Tayfun Bayındır ‘Önemli bir Galatasaraylı’ olarak tanımladığı ve kimliğini gizli tuttuğu kişinin Hamburg’da kendisine bunları anlattığını, ilerleyen günlerde konu hakkında daha detaylı bir haber yapacağını da belirtti. Timur’un ismi son olarak Galatasaray ve Puma arasında yapılan sponsorluk anlaşmasında geçmiş. PUMA yetkilisi Taner Seyis Erden Timur’un anlaşma sürecinde hatta forma tasarımlarının seçimi aşamasında etkin rol aldığını belirtmişti.

Erden Timur görevi bıraktı: 'Tutunacak dal aradım, bir tane bulamadım'Erden Timur görevi bıraktı: ‘Tutunacak dal aradım, bir tane bulamadım’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.