Galatasaray’da kritik gün: Florya için yetki verilecek mi?

Galatasaray'da yönetimin Florya arazisini de kapsayan birçok yetki için genel kurul üyelerinden onay isteyeceği Olağanüstü Genel Kurul gerçekleşecek. Seçim sürecinde de üzerinden en çok tartışma dönen bu konuda Dursun Özbek'e yetki çıkacak mı?

Spor 5 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek, Florya arazisi için yetki isteyecek.

Galatasaray Spor Kulübü’nde yönetim, gayrimenkul projeleri ve kulüp taşınmazları konusunda yetki istemek amacıyla olağanüstü genel kurul toplantısı yapacak. 6 Temmuz günü sabah 10:00’da başlayacak toplantı için üyeler Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda toplanacak.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, genel kurul üyelerinden; Galatasaray Adası, Florya Metin Oktay Tesisleri arazisi, Mecidiyeköy binası, Kemerburgaz’da inşaatı devam eden yeni kamp tesisleri, Büyükçekmece arazisi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Kalamış Tesisleri, Burhan Felek Ergun Gürsoy Yüzme Havuzu, Maslak Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri, Beyoğlu Hasnun Galip Binası ve Küçükçekmece kürek tesislerinde faaliyetlerin yürütülmesi, ilgili hukuki işlem ve tasarrufların gerçekleştirilmesi bakımından 31 Mayıs 2026 tarihine kadar yetki verilmesini isteyecek.

Sarı-kırmızılı camiada geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen başkanlık seçiminde de Florya arazisi üzerinden en çok tartışma dönen konu olmuştu. Sezon açılışını 3 Temmuz günü Kemerburgaz’daki yeni tesislerinde yapan Galatasaray devamında çalışmalar için yeniden Florya’ya döndü. Kemerburgaz’da gerçekleştirilen sezon açılış antrenmanına basın mensubu kabul edilmezken kulüpten paylaşılan görsellerin detaylardan uzak olması dikkat çekti. İddialara göre tesis binası henüz hazır değil ve çalışmalar sürüyor.

Muhalefet hareketlendi

Galatasaray’da yapılan başkanlık seçiminde Dursun Özbek’e rakip olan Süheyl Batum ve Batum’un listesindeki Rezan Epözdemir genel kurul öncesi eleştirilerde bulundu. Bu iki ismin dışında Dursun Özbek’le iki yıl çalışan, ardından istifasını açıkladığı basın toplantısında “Ayrılmam gerek çünkü içerde durup bunlarla mücadele edemezsiniz” demişti. Timur, yönetimden dışarı çıkmasının ardından Özbek’e karşı muhalefete başladı.

Erden Timur istenilen yetkide bloke hesabın kaldırılmasını eleştirdi, “Bir emeklilik fonu gibi bir fonu olsun Galatasaray’ın 600-700 milyon doları olsun dedik. O para hiç harcanmasın, sadece getirisi yönetimlerin elinde olsun dedik” dedi ve ekledi:

“Yetki verilmeme olayı başka bir şey. Bu kadar oyla seçilmiş bir yönetime niye yetki vermeyelim? Sadece kaybetmeyelim burayı, Bankalar Birliği’nden çıkınca borçlanma yasağımız da kalkıyor. Son kurşunumuzu doğru değerlendirmemiz gerekiyor. Muhakkak bloke hesap olmalı burada. Biz Mecidiyeköy projesinde bloke hesap olmasaydı Florya arsasını alamazdık”

Rezan Epözdemir yetki talebinin tüzüğe aykırı olduğunu belirtirken Süheyl Batum ise Dursun Özbek’in yetki talebinde iki yıl önceki isteklere göre herhangi bir değişiklik olmadığını söylemesine karşın durumun böyle olmadığını belirtti ve “Bu değişiklikler sadece basit bir yanlışlık ve dikkatsizlik eseri midir?” şeklinde soru sordu.

Galatasaray'da Florya kavgası yeniden hararetlendiGalatasaray’da Florya kavgası yeniden hararetlendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.