Galatasaray’ı kabustan ‘Harry Potter’ uyandırdı

Galatasaray, ligin dibindeki İstanbulspor önünde zor anlar yaşadı. 2-0 yenik duruma düşecekken VAR devreye girdi, penaltı kazanıldı. 'Harry Potter' lakaplı Kerem Aktürkoğlu'nun iki ve Icardi'nin golleriyle maç 3-1 bitti.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray, İstanbulspor'u sahasında 3-1'lik skorla geçti.

Süper Lig’i 22. haftasında Galatasaray, İstanbulspor’u ağırladı. Fenerbahçe’nin Başakşehir’i 1-0 mağlup ettiği haftada sarı-kırmızılıların hata payı yoktu. Amaç İstanbulspor’u mağlup ederek zirve yarışında puanları yeniden eşitlemekti. İstanbulspor ise Osman Zeki Korkmaz yönetiminde üst üste ikinci galibiyetini almak istiyordu. Sarı-siyahlılar son üç lig maçında kaybetmeden Rams Park deplasmanına çıktı.

Sacha Boey’in ayağındaki ağrılar nedeniyle kadrodan çıkarıldığı Galatasaray’da Wilfried Zaha yine en uçta başladı. Ancak maç konuk ekibin istediği tempoda oynandı. Rakibini kendi yarı alanında karşılayan İstanbul, kısa paslarla atak başlattı. Galatasaray’ın önde baskısını çoğu zaman kırmayı başaran ekip kendi yarı alanında fazla pozisyon vermedi. Alessane Ndao’nun şutu 27. dakikada direkten döndü. Pozisyonun devamında İstanbulspor taç kazandı. Sol kanattan gelen ortaya Sambissa kafayı vurdu ve takımını 28. dakikada 1-0 öne geçirdi.

Abdülkerim'den Galatasaray'a kötü haberAbdülkerim’den Galatasaray’a kötü haber

Karşılaşmanın 34. dakikasında enteresan anlar yaşandı. Galatasaray’ın korneri İstanbulspor’un kontratağına dönüştü. Emir Ali kontrayı golle sonuçlandırdı. Ancak VAR’a gidildi. Kornerden gelen topta İstanbulsporlu savunmacı Ali’nin elle müdahalesi teşhis edildi. Hal böyle olunca konuk ekibin attığı gol iptal edildi, Galatasaray penaltı kazandı. Kerem Aktürkoğlu kazanılan penaltıyı 36. dakikada ağlara yolladı. Devre 1-1 sona erdi.

Topun Ali Yaşar’ın eline değdiği o an.

İkinci yarının başında Trabzonspor maçıyla sahalara dönen Mauro Icardi oyuna dahil oldu ve Tete kenara geldi. Galatasaray bu devrede topa çok daha fazla hakim olan ve maçı rakip yarı alana yıkan taraftı. Her ne kadar net fırsat yaratmakta zorlansa da 67. dakikada sağ taraftan gelen ortada pozisyonda önce kaleci Alp Arda’nın müdahalesi sonra Sambissa’nın dokunuşu sonrası top Icardi’nin önünde kaldı. Arjantinli topu ağlara yolladı. Ancak daha sonra yapılan kontrolde ortanın ilk geldiği anda Icardi’nin ofsaytta olduğu anlaşıldı filelere giden top gol değeri kazanmadı.

Galatasaray baskısını sürdürdü. 79. dakikada İstanbulspor ceza alanı önünden serbest vuruş kazandılar. Vuruşta topun başına geçen Kerem topu şık bir vuruşla ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. 88. dakikada İstanbulsporlu Meny, Barış Alper Yılmaz’a yaptığı sert müdahale sonrası önce sarı kart gördü daha sonra uyarıyla direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Sarı-kırmızılılar 90+1. dakikada penaltı kazandı. Mauro Icardi vuruşta hata yapmadı ve ligdeki 13. golüne imza atarak skoru 3-1 yaptı. Maç bu skorla bitti. Galatasaray puanını 57’ye yükselterek zirvede Fenerbahçe’yle puanları yeniden eşitledi. İstanbulspor 10 puanda kaldı.

Opta verilerine göre Süper Lig’de görev yaptığı son 14 iç saha maçını kazanan Okan Buruk, Galatasaray tarihinde üst üste 14 iç saha galibiyeti alan tek Türk teknik direktör konumundaki Gündüz Kılıç’ın rekorunu egale etti. Öte yandan Kerem Aktürkoğlu, Süper Lig kariyerinde ilk kez üst üste iki maçta 2+ gol attı.

Kerem yükselen formunu sürdürdü.

Savunmaya transfer yolda, Boey’in durumu belirsiz

Okan Buruk maç sonu değerlendirmesinde “Kafamızı karıştıran rakibin 5’li savunma ile başlaması oldu. Oyun içinde Ndao zaman zaman hemen öne, hem kanada çıktı. İlk yarı kafa karışıklığı ile geçti. 1-0’dan sonra acele kararlar verdik. İkinci yarıya başlarken değişiklikler yaptık. Mauro Icardi’nin oyuna girmesinden sonra daha fazla orta düşündük. Sacha Boey’in oynamaması bizi etkiliyor. Abdülkerim’in sakatlığı var. Sergio henüz dönmedi” dedi.

Okan Buruk transfer çalışmalarıyla ilgili “Rekorları birlikte kırıyoruz. Takıma taraftarın verdiği büyük destek var. İç sahada 14 maç kazandık. Daha çok başarılar, kupalar istiyoruz. Daha iyisini yapmamız gerekiyor. Transferin son haftasında eksiklerimizi kapatabilirsek, özellikle savunmada… Bu bizim için daha iyi olacak” dedi. Her maçı kazanmaları gerektiğini söyleyen Okan Buruk, transfer konusunda basın toplantısında yaptığı açıklamalarda “Sol bek transferi yapmak istiyoruz, Angelino ayrılacak gibi görünüyor. Sacha Boey’in ayrılmasından yana değilim. Önemli bir rakam gelirse, bunu başkan ve yönetim kurulu değerlendirir. Kararlarına saygı duyacağız. Ayrılık olursa, yerine birini isteyeceğiz. Sacha Boey’in durumu net değil. Uzun zamandır ilgilenen kulüpler var. Birçok oyuncumuza ilgi var. Son kararı yönetim verecek” diye konuştu. 

Orta saha için konuşan Buruk “Transfer dönemi, bir fırsat dönemi. Önünüze ne tür bir oyuncu gelecek bilemiyorsunuz. Mali anlamda da kulübümüze yük olmayacak şekilde bir profil çıkarsa, düşünürüz. Orta sahada önemli bir oyuncu sayımız var. Kerem Demirbay, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Lucas Torreira, Tanguy Ndombele, Sergio Oliveira… Kaan Ayhan’ı saymadan 6 oyuncu söyledim. Önceliğimiz savunma transferi. Yaratıcı bir oyuncu olursa, düşünebiliriz. Geçen sene Nicolo Zaniolo fırsatı oldu, hemen kadromuza kattık. O tür bir fırsat olursa değerlendiririz” şeklinde konuştu.

Okan Buruk maç sonu kutlamasında oğluyla beraber.

İstanbulspor teknik patronu Osman Zeki Korkmaz ise maç sonu değerlendirmesinde “Galatasaray’ı tebrik ederim, Okan Hoca’ya başarılar dilerim. Şampiyonluk yarışında iki takıma başarılar dilerim. 2-0’dan 1-1’e dönmesi oyuncularımızı yordu. İkinci yarıda kazanmamız toplarla daha iyi çıkmamız gerekiyordu. Değişiklik yaptık, o sırada frikikten bir gol yedik. Maçı kazanmak için hamleler yaptık. Ancak frikikten sonraki hücum stratejisini oturtamadık. Futbolcu arkadaşlara maçtan önce skor ne olursa olsun, oyun disiplininden kopmamalarını söyledik. Karakterli bir oyun ortaya koydular, onlara teşekkür ediyorum. Böyle bir maçta nasıl oynanması gerektiğini tecrübe ettik, neleri daha iyi yapabilirize odaklanacağız. İstanbulspor olarak sahaya karakter koyduk. Bu anlamda mücadeleci karakterimizi gösteren futbolcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Hakemlerden azar işitiyoruz’

Galatasaray’ın iki golünün sahibi Kerem Aktürkoğlu “Saha içinde kalmak istiyoruz ama sürekli hakemlerden azar işitiyoruz. Pozisyonu sormaya gidiyorum bana ‘İşine bak’ diyor. Saha içerisinde kalmaya çalışıyoruz. Biz şampiyonluğa inanıyoruz. Sonunda şampiyon olan taraf inşallah biz olacağız” dedi.

Davinson Sanchez, maç sonu değerlendirmesinde “Kazanmak önemli. Teker teker gitmemiz gerekiyor. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Sadece hocaları ne diyor? Zaman kaybetmeniz lazım mı diyor? Onların böyle oynaması bizi etkiliyor. Şampiyonluğa oynuyoruz ve akan oyun olmalı. Onların böyle oynaması bizi zorluyor” diyerek rakip oyunculara isyan etti.

Davinson’dan rakip futbolculara sitem geldi.

İstanbulspor’da golün sahibi Sambissa “Galatasaray’a karşı iyi bir oyun ortaya koyduk. İkinci golün VAR’dan dönmesi moralimizi aşağıya çekti. Sonuna kadar savaştık, ancak fantastik bir takıma karşı oynadık. Bu tarz takımlara karşı tüm gücümüzle oynayacağız. Artık önümüzdeki maçlara odaklanacağız. Pes etmeyeceğiz. Kümede kalmak için sonuna kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.