Galatasaray’ın 100’ü Torreira’dan yana gülüyor

Galatasaray’ın Gaziantep FK’yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada Lucas Torreira göz doldurdu. Mücadeleci oyunuyla dikkat çeken Uruguaylı maçı 100 isabetli pasla tamamladı.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Lucas Torreira gösterdiği performansla göz doldurdu ve galibiyette önemli rol oynadı.

Galatasaray taraftarının sevgilisi Lucas Torreira etkili performanslar sergilemeye devam ediyor. Gaziantep FK karşısında oynanan maçta Torreira’nın performansı oyuncuyu galibiyetin gizli kahramanı konumuna çıkardı. Maça orta sahada Kerem Demirbay’la partner olarak başlayan Torreira takımının yenik duruma düşmesi sonrası ikinci yarıda merkezdeki rolü tek başına devraldı. Üstlendiği yükte sorumluluk almaktan çekinmeyen ‘atom karınca’ 124 kez topla buluştuğu mücadeleyi 100 isabetli pasla tamamladı. Gaziantep’in takım halinde toplam 104 başarılı pas yapabildiği maçta Torreira’nın 100’e ulaşması oyuncu için ‘tek başına takım’ benzetmesi yapılmasını sağladı.

Marcao’dan sonra bir ilk

Galatasaray’da 100 isabetli pas barajı son olarak Brezilyalı Marcao tarafından aşılmıştı. 2022 yazında 13 milyon Euro karşılığında Sevilla’nın yolunu tutan solak stoper 9 Ocak 2021’de takımının Gençlerbirliği karşısında 6-0’la rahat kazandığı karşılaşmayı 101 isabetli pasla tamamlamıştı.

Galatasaray'ın inadı, savunmanın direğiGalatasaray’ın inadı, savunmanın direği

Oyunun iki yönünde de kusursuza yakın

Maçtaki 100 başarılı pasa yüzde 94 isabet oranıyla ulaşan Torreira karşılaşmanın ilk yarısını 34’te 34 pas isabetiyle hatasız kapattı. Savunma görevlerini de yerine getiren savaşçı orta saha takımının ön alanda yaptığı şok presi yöneten oyuncu olarak tam 10 kez sahipsiz top kazandı, iki kez de rakiplerinden top çaldı. Girdiği 10 ikili mücadelenin beşinden galip ayrılan Uruguaylı iki kez de şut pası verip hücuma katkı yaptı. İlk yarıda ceza sahası içinde sol ayağıyla yaptığı vuruşta gole de yaklaşan 27 yaşındaki futbolcu 124 kez topla buluşup Galatasaray’ın oynadığı oyunun merkezindeki isim olduğunu kanıtladı.

Torreira, Gaziantep FK zaferinin kahramanlarından oldu.

Özel hayatıyla da gündemden düşmüyor

Lucas Torreira yaşadığı gelgitli aşk hikayesiyle de magazin gündeminde yer edindi. Sinema oyuncusu Devrim Özkan’la birlikteliğini kısa süre önce noktalayan Uruguaylı futbolcunun bundan etkilenip etkilenmeyeceği merak ediliyordu. Torreira sahaya yansıttığı başarılı futbolla ayrılığın izlerini çabuk sildiğini gösterdi ve ne kadar iyi bir profesyonel olduğunu taraftarlarına kanıtladı.

Torreira ve Devrim Özkan’ın ilişkisi yakın zamanda son buldu.

Sahada hırçın, saha dışında duygusal

Savaşçı ve sert futboluyla öne çıkan Torreira sosyal hayatındaki duygusal kimliğiyle de dikkat çekiyor. 2021 yılında Covid-19’a yakalanan annesinin hayata gözlerini yummasıyla büyük bunalıma giren Uruguaylı kariyerinde beyaz bir sayfa açmak için Galatasaray’a gelmişti. Üç yıl önce annesinin ölümü üzerine “Henüz annemin yokluğuna alışamadım. Böyle bir durumda hayatınızı normal şekilde devam ettirmek zor. Zamanla bu acıyla yaşamayı öğreneceğim. Yaşadığımız yer olan Fray Bentos’ta corona virüsüne yakalananların sayısı artmıştı. Annem de yakalandı. 11 gün hayatta kalma savaşı verdi. Ne yazık ki başaramadı” demişti.

Yaşamaya başladığı İstanbul’da hem taraftarın sevgilisi olan, hem de aşkı tadan Torreira her şeye rağmen Güney Amerika’ya olan özlemini dile getirmekten geri durmuyor.

‘En büyük hayallerimden biri Boca Juniors’ta oynamak’

Güney Amerikalı futbolcuların ev özlemi futbol dünyasının bilinen gerçeklerinden. Uruguaylı Torreira da “Uzun yıllardır Avrupa’dayım. Evimi, aileme yakın olmayı özlüyorum. Her şeyin doğru zamanda gerçekleşeceğine inanıyorum, Güney Amerika’ya dönüşüm de yaklaşıyor. Geçen yıl Güney Amerika takımlarıyla görüşsem de Galatasaray’da olma zamanıydı. Şu an bulunduğum kulübe, Galatasaray’a ve oradaki tüm insanlara minnettarım ve kulüple 2026 yılına dek sözleşmem var” sözleriyle aynı özlemi dile getirmişti. Oyuncunun bu açıklamaları sonrası Galatasaray’ın takım elbiselileri hemen adım attı.

Efsaneydi başkan oldu: Juan Roman RiquelmeEfsaneydi başkan oldu: Juan Roman Riquelme

Erden Timur devreye girdi, sözleşme uzatılıyor

Oynadığı futbolla hem teknik direktöründen hem de taraftarından sürekli övgüler alan Torreira için Galatasaray yönetimi adım attı. 2026’da bitecek sözleşmesi 2028’e kadar uzatılan oyuncunun maaşına da zam yapılacak. Yıllık 3.5 milyon Euro garanti ücrete imza atan Torreira’nın kazancının maç başı ve bonus primleriyle 4 milyon Euro civarına yükselmesi bekleniyor. Konu hakkında konuşan Uruguaylı “Galatasaray ile 2026’ya kadar sözleşmem var. Babam ve ben sözleşme yenileme teklifini değerlendiriyoruz. Şu anki durumdan memnunum. Galatasaray’da olmaktan mutluyum ve kendimi ayrıcalıklı hissediyorum” dedi.

Mutluluğu sözlerine yansıdı

Gaziantep galibiyeti sonrası yayıncı kuruluşa “Çok mutluyuz. Aynı zamanda yorgunuz. Böyle devam etmemiz lazım. Önümüzde hâlâ uzun bir yol var” diyen Torreira “Yüzde yüzümü verdiğim zaman mutluyum. Takım için oynamayı seviyorum. Sırtımda soyadımı ve üstünde armamı taşıyorum. İkisine de büyük saygım var. Bunun sonucunda takım için elimden geleni vermem gerekiyor. Teknik ekibim, takım arkadaşlarım ve taraftarımız hep yanımda. Ligde yüzde yüzümüzü vererek bu sonuçları alıyoruz” diye sözlerini tamamladı.

Galatasaray direkleri de geçti, Antep savunmasını Barış Alper deldiGalatasaray direkleri de geçti, Antep savunmasını Barış Alper deldi

Kerem Aktürkoğlu’na destek çıktı

Gaziantep FK karşısında takımı 1-0 gerideyken oyundan alınan Kerem Aktürkoğlu tribünlerde bir kesim tarafından ıslıklanmıştı. Galatasaray’ın son iki maçında Trabzonspor ve İstanbulspor ağlarını ikişer kez havalandırıp kazanılan altı puanda aslan payının sahibi olan arkadaşına Lucas Torreira’dan destek geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden Kerem’le olan fotoğrafını paylaşan Uruguaylı alta şu notu düştü; “Deneyen ve asla pes etmeyenler her zaman benim takımımda oynar, seni seviyorum kardeşim.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.