Galatasaray Şampiyonlar Ligi yoluna çıktı!

Galatasaray Şampiyonlar Ligi elemelerinde ilk maçını Livtvanya'da Zalgiris ile yapacak. Kadroya sakatlığı bulunan Lucas Torreira ile yeni transfer Bakambu dahil edilmedi. Sarı kırmızıların rakibini elerse üçüncü turdaki Ludogorets-Olimpia Ljubljana eşleşmesi galibiyle oynayacak.

Spor 25 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Litvanya'ya giderek maç saatini beklemeye başladı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için yolculuğuna 2. eleme turunda Zalgiris ile yapacağı maçla başlayacak. Litvanya’daki karşılaşma Cim Bom’un Avrupa kupalarında 303. maçı olacak. Hull City ile yapılan hazırlık maçında sakatlanan Lucas Torreira ve yeni transfer Cedric Bakambu Litvanya’ya götürülmedi. Halil Dervişoğlu ise kadroda bulunuyor.

Mecburi bir göç hikayesi, son durağı İstanbul olan yolculuğa dönüştü: ZahaMecburi bir göç hikayesi, son durağı İstanbul olan yolculuğa dönüştü: Zaha

Sarı-kırmızılıların Zalgiris maçının 24 kişilik kamp kadrosunda şu futbolcular bulunuyor: Fernando Muslera, Leo Dubois, Angelino, Fredrik Midtsjö, Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens, Yunus Akgün, Nicolo Zaniolo, Halil Dervişoğlu, Berkan Kutlu, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Sergio Oliveira, Yusuf Demir, Batuhan Şen, Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç, Olimpiu Morutan, Efe Akman, Kazımcan Karataş, Sacha Boey, Berk Balaban.

Sentetik saha endişe ediyor

Galatasaray 2. Başkanı, Metin Öztürk, Vilnius’a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak istediklerini söyledi. Öztürk “Rakibimizin ligi çok erken başladı. ‘Rakip zayıf, Galatasaray güçlü’ diye görmemek lazım. Futbol sahada oynanıyor. Rakibimizin stadı küçük, 5 bin kişilik ama çok ateşli bir taraftarı var. Bizi en çok endişelendiren, sentetik saha olması. Futbolcularımız sentetik sahada oynamaya alışık değil. Bu performansa etki edebilir. En büyük endişemiz ise Allah korusun bir sakatlık. İnşallah sakatlık olmadan, arzu ettiğimiz, taraftarımızı mutlu eden bir sonuçla döneriz” dedi.

Fenerbahçe iki ay kovaladı, Galatasaray kaptı: Zaha transferinde tarihi çalımFenerbahçe iki ay kovaladı, Galatasaray kaptı: Zaha transferinde tarihi çalım

“Icardi ile el sıkıştık”

Galatasaray 2 başkanı , Arjantinli yıldız Mauro Icardi ile el sıkıştıklarını belirterek şöyle konuştu: “Gerek Sayın Erden Timur, gerekse Okan Buruk Hoca’mız ihtiyaçlara göre en iyisini yapıyor. Icardi konusu çok farklı. El sıkışılmış, bitmiş bir konu. Ancak eşinin sağlık durumu daha önemli. Bence artık bu tarafa yönelmemek lazım. İnsan sağlığının üstünde bir şey yok. Taraftarın arzusunu anlıyorum. Galatasaray da her zaman, her şeyi yapacak güçtedir. Gerekeni yapacaktır.”

Zalgiris Teknik Direktörü Cheburin, Galatasaray’ı internetten araştırdığını söyledi.

Vladimir Cheburin Galatasaray’ı bilmiyormuş

Zalgiris Teknik Direktörü Vladimir Cheburin ve futbolculardan Saulius Mikoliunas basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Güçlü bir rakibe karşı oynayacaklarını belirten Cheburin, “İlk maç çok enteresan olacak. Her iki takım da kendi planlarını hazırlıyor. Nasıl olacağını sahada göreceğiz” diye konuştu. Galatasaray ile ilgili önceden bir bilgisi olmadığını söyleyen Cheburin şunları söyledi: “Önceden bilgim yoktu. İnternetten baktım, Galatasaray çok büyük bir takım. Her yerde çok bilgi var. Biz bu maç için hazırlanıyoruz. Biz kendi işimizi yapıyoruz. Galatasaray’da çok büyük, çok görkemli, çok profesyonel, çok güçlü oyuncular var ama sahada takım oynuyor.”
Saulius Mikoliunas ise “Bu maça hazırız. Çekişmeli bir mücadele olacak. Sahadan iyi bir skorla ayrılmak istiyoruz” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü, Litvanya Ligi’nin devam etmesinin Zalgiris için avantaj olduğunu söyledi.

Okan Buruk: Avantaj yakalamak istiyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Zalgiris maçında iyi bir sonuç alarak, İstanbul’daki maç öncesinde avantaj yakalamak istediklerini söyledi. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmenin heyecanı içinde olduklarını belirten Okan Buruk şöyle konuştu: “Evindeki maçlarda önemli başarılara sahip bir rakip var. Saygı duyuyoruz. İyi bir takıma karşı oynayacağımızı biliyoruz. Deplasmandayız ve ikinci maç öncesinde avantaj elde etmek bizim için önemli. Elimizden geleni yapacağız. Oyuncularıma ve takımıma güveniyorum. Litvanya Ligi’nin devam etmesi Zalgiris için avantaj. Biz sezonun ilk resmi maçına çıkıyoruz. Sentetik sahada olduğu için, hafta içinde akademimizin sahasında oynadık. Milli takımda daha önce Kerem gibi bu tarz zeminde oynamış oyuncularımız var. Onlar bize sahayı anlattı.”

Galatasaray, UEFA'ya ilk kadro bildirimini yaptı: 4 eksikGalatasaray, UEFA’ya ilk kadro bildirimini yaptı: 4 eksik

Buruk, takım olarak hedeflerinin yeniden Şampiyonlar Ligi’nde yer almak olduğunu vurgulayarak, “Oyuncu kalitemiz, taraftarımız, stadımız Şampiyonlar Ligi’ne hazır. Ben daha önce Başakşehir’in başında böyle bir tecrübe yaşamıştım. İnşallah Galatasaray’ın başında oyuncularımla birlikte bunu tekrar yaşarım” dedi. “Artık transfere değil, saha içine odaklanmak istiyoruz” diyen Buruk sözlerini şöyle tamamladı: “Ülke puanı için bu sene bu maçlar çok önemli. 4 takımın da performansı çok önemli. Bundan sonraki yıllarda yeniden direkt katılabilmek için elimizden geleni yapacağız. Her tur riskli ve çok ciddi şekilde oynamamız gerekiyor.”

Galatasaray’ın kaptanlarından Kerem Aktürkoğlu ise sarı-kırmızılı takımın yerinin her zaman Şampiyonlar Ligi olduğunu söyledi. Futbolcu, “Benim Galatasaray’da 4. senem ama Şampiyonlar Ligi müziğiyle sahaya çıkmadım. Erken zamanda oynadığımız ön elemeler yerine artık direkt olarak gruplara katılmak istiyoruz” diye konuştu.

Türk futbol tarihinin unutulmaz transfer çalımları!Türk futbol tarihinin unutulmaz transfer çalımları!

Galatasaray’ın Avrupa karnesi

Zalgiris takımına konuk olacak Galatasaray, Avrupa kupalarında 303. kez sahne alacak. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında çıktığı 302 müsabakanın 106’sından galibiyetle ayrıldı. 115 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Cim Bom, 81 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 401 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 448 gole engel olamadı.

Devler Ligi elemelerinde 27. randevu

Galatasaray, Avrupa’nın 1 numaralı kupası elemelerinde 26 kez mücadele etti. Sarı-kırmızılı ekip 1993-1994 sezonundan beri katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde 26 kez çıktığı eleme maçlarında 17 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. Bu karşılaşmalarda 61 gol atan Galatasaray, kalesinde 29 gol gördü. Tarihinde 7’si doğrudan olmak üzere 16 kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden Galatasaray, 9 kez ön elemeyi geçme başarısı gösterdi. 1993-1994 ve 2001-2002’de 2 ön eleme, 1994-1995, 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2000-2001, 2003-2004 ve 2006-2007’de tek ön eleme geçerek gruplara kalan sarı-kırmızılılar, 2008-2009 ve 2021-2022 sezonlarında elemelerde takıldı.

Rövanş maçının hakemi Fransız Delajod

Galatasaray’ın Zalgiris takımıyla yapacağı rövanşı maçını yönetecek hakem açıklandı. UEFA’dan yapılan açıklamaya göre karşılaşmada Fransız hakem Willy Delajod düdük çalacak, onun yardımcılıklarını Erwan Finjean ile Cyril Mugnier üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Thomas Leonard olacak.

Uğurcan Çakır: Galatasaray veya Avrupa...Uğurcan Çakır: Galatasaray veya Avrupa…

Zalgiris geçilirse rakip belli oldu

Galatasaray’ın Zalgiris’i geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi 3. turundaki rakibi de belli oldu. Sarı kırmızılılar, Ludogorets (Bulgaristan) -Olimpia Ljubljana (Slovenya) eşleşmesinin galibiyle play-off turuna kalmak için mücadele edecek. Şampiyonlar Ligi’nde diğer eşlemelerse şöyle…

Şampiyonlar yolu: Rakow (Polonya)/Karabağ (Azerbaycan) – Aris Limasol (Kıbrıs Rum Kesimi)/BATE Borisov (Belarus), Zrinjski (Bosna Hersek)/Slovan Bratislava (Slovakya) – Sheriff (Moldova)/Maccabi Haifa (İsrail), AEK (Yunanistan) – Dinamo Zagreb (Hırvatistan)/Astana (Kazakistan), Breidablik (İzlanda)/Kopenhag (Danimarka) – Sparta Prag (Çekya), Kİ Klaksvik (Faroe Adaları)/Hacken (İsveç) – Helsinki (Finlandiya)/Molde (Norveç).

Lig yolu: Braga (Portekiz) – Baçka (Sırbistan), Rangers (İskoçya) – Servette (İsviçre)/Genk (Belçika), Dnipro (Ukrayna)/Panathinaikos (Yunanistan) – Olimpik Marsilya (Fransa), PSV Eindhoven (Hollanda) – Sturm Graz (Avusturya).

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.