Galatasaray’ın şampiyonluk galasına damga vuran dört olay

Galatasaray'ın şampiyonluk kupalarını kaldırdığı törende TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbolcular Victor Nelsson, Mauro Icardi, Kerem Aktürkoğlu ve Hakim Ziyech geceye damga vuran isimler oldu.

Spor 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın kupayı kaldırdığı gecenin ardından Mehmet Büyükekşi, Nelsson ve Icardi gündem oldu.

Okan Buruk yönetiminde 2022-23’ten sonra 2023-24 sezonunda da mutlu sona ulaşan Galatasaray, Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonluğunu görkemli bir şekilde kutladı. Rams Park’taki kutlamaya damga vuran olaylar ise şöyle…

Futbolcular seçtikleri şarkılar eşliğinde çıkarken Victor Nelsson herhangi bir müziği tercih etmedi ve tribünlerin ‘Nelsson’ tezahüratlarına eşlik etti. Nelsson, gece yarısı yaptığı paylaşımla sosyal medyanın gündemine oturdu. Instagram hesabından şampiyonluk kutlamalarıyla ilgili paylaşımlar yapan futbolcu, “Kutlamalarda aileme saldıran ve hakaret eden Galatasaray taraftarları, size yazıklar olsun!” dedi. Sosyal medyada bazı Galatasaray hesapları oyuncunun hacklandiğini ve mesajın onun tarafından atımadığını iddia etti.


Sarı-kırmızılı takımın şampiyonluğunda filelere gönderdiği 25 topla büyük katkısı olan Mauro Icardi, gol krallığı yarışında FenerbahDzeko’yu geride bırakarak zirvede aldı. Arjantinli futbolcu, Dzeko’nun transferini açıklanırken kullanılan “Beni sev” şarkısıyla adım attı.Siyah, Galatasaray logosu işlemeli pelerin giyen, ellerinde meşale olan Icardi, sonra kendisiyle özdeşleşen ‘Aşkın olayım’ ile sevinmeye devam etti.

Türkiye Kupası seromonisinde Beşiktaş, Fenerbahçe -İstanbulspor karşılaşmasında sarı lacivertlilerin büyük tepki gösterdiği Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Rams Park’ta da beklemediği bir tepki aldı. TFF Başkanvekili Yusuf Günay ile birlikte Galatasaray’a kupayı vermesi için sahneye çağrılan Büyükekşi taraftarlarca yuhalandı. Yüzü bir anda asılan Mehmet Büyükekşi ıslıklar eşliğinde podyumda yürüdü.


Hakim Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu, İsrail saldırıları altında büyük bir insanlık dramının yaşandığı Filistin’e destek verdi. Futbolcular podyuma çağrıldığı sırada Faslı yıldız Ziyech, Filistin bayrağı taşıdı. Sık sık sosyal medya hesabından Filistin’in sesini duyuran Kerem Aktürkoğlu ise bileğine Filistin kefiyesi sardı.

Galatasaray'ın Gomis'den sonraki ilk gol kralı: Mauro IcardiGalatasaray’ın Gomis’den sonraki ilk gol kralı: Mauro Icardi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.