Galibiyet yetmedi, Ergin Ataman transferi işaret etti

Panathinaikos koçu Ergin Ataman ligde oynanan Maroussi karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu. 82-71 kazanılan maçta gösterilen performanstan memnun olmayan Ataman, oyuncularını eleştirirken transfer açıklaması yaptı.

Spor 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ergin Ataman'dan sert açıklamalar geldi.

Panathinaikos, Ergin Ataman yönetiminde sezona iyi bir başlangıç yapamadı. Olympiacos’a hem Süper Kupa hem de EuroLeague ilk haftasında mağlup olan Yoncalar, Yunan Ligi’nde Maroussi’yi mağlup etti. Ancak bu galibiyet koç Ergin Ataman’ı memnun etmedi. Son çeyrekte rakibinin 26-13 üstünlük kurmasına engel olamayan Pana maçı 82-71 kazansa da Ataman maç sonunda oyuncularını eleştirdi.

Ataman maç sonunda “Maçı son çeyreğin bitimine en az 5-6 dakika kala kapatmış olmamız lazımdı, bugün dominant bir galibiyet almamız gerekiyordu. Takımın konsantrasyon seviyesinden ve bazı oyuncuların bireysel performanslarından memnun değilim, çok tehlikeli bir mantaliteyle oynadık.” dedi. Koç ayrıca oyuncularını eleştirdi ve “Acilen bazı önemli kararlar almamız lazım, bunu soyunma odasında oyuncularla da konuştuk. İsim vermek istemiyorum ama bazı oyuncuların bireysel performanslarından hiç memnun değilim, zaten maçı izleyenler kimlerden bahsettiğimi rahatlıkla anlayabilirler. Eminim herkes görmüştür. Mental açıdan çok daha güçlü ve agresif olmamız lazım. EuroLeague’de Olympiakos’a kaybettik. Derbiyi daha kötü oynadığımız için değil, yaptığımız saçma sapan hatalardan dolayı kaybettik. En azından benim görüşüm bu yönde.” sözlerini söyledi.

Yunanistan'da Ergin Ataman'ı hasta ettiler: Hezimet!Yunanistan’da Ergin Ataman’ı hasta ettiler: Hezimet!

Transfer döneminin hareketli ekiplerinden olan Panathinaikos, 10 transfer yapmıştı. Bu transferler arasında Kostas Sloukas, Juancho Hernangomez, Matthias Lessort gibi önemli isimler de vardı. Ataman, transferin devam edebileceği mesajını “İki önemli oyuncumuzdan sakatlıkları nedeniyle faydalanamıyoruz (Mitoglou, Papapetrou). Onlar varken hazırlık döneminde çok daha iyi oynadığımız malum. Önümüzdeki 1-2 maçta neler olacağını göreceğiz, gerekirse kadromuza yeni isimler ekleyeceğiz. Gerekirse bazı oyuncuları değiştireceğiz. Panathinaikos kulübü olarak büyük hedeflerimiz var ve ortada bir sorun olduğunu görürsek gerekli adımları atacağız.” sözleriyle verdi.

Savaş basketbolu da vurdu: EuroLeague'den iki maça ertelemeSavaş basketbolu da vurdu: EuroLeague’den iki maça erteleme

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.