Garry Rodrigues: Bir kişinin egosu uğruna oynatılmadım

Ankargücü'nün Yeşil Burun Adalı tecrübeli kanat oyuncusu Garry Rodrigues, Trabzonspor maçı için kadroda olmadığını öğrenince isyan etti. Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Rodrigues, bir kişinin egosu uğruna oynatılmadığını belirtti.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Garry Rodrigues'den isyan dolu paylaşım.

Ankaragücü bugün Süper Lig’de ölüm kalım maçına çıkacak. Başkent ekibi Trabonspor’u Trabzon’da saat 19.00’da başlayacak maçta yenmesi halinde kümede kalmayı garantileyecek. Ankara ekibine duruma göre beraberlik dahi yetmeyebilir.

İşte bu kritik karşılaşma öncesi Garry Rodrigues krizi patlak verdi. Yeşil Burun Adalı deneyimli kanat oyuncusu kadroya alınmadığını öğrendi. Bu sezon 19 maçta forma giyen, özellikle Afrika Uluslar Kupası’ndan döndükten sonra ligde şans bulmakta zorlanan Garry Rodrigues, bu kritik maç öncesi alınan kararı görünce durumu sosyal medyadan paylaştı ve karara isyan etti.

Rodrigues, “Her hafta sıkı bir şekilde çalışıyor olmama rağmen yine ısrarla oynatılmadım, bir kişinin egosu uğruna. Son ana kadar varımla yoğumla emek vermeme rağmen yine emeğimin karşılığını alamadım. Bugüne kadar sustum, artık susmayacağım. Ligde kalma mücadelesi verdiğimiz bu son derece kritik maçta, sakat olan oyuncuların bile olduğu kadrodan çıkarılmam benim için bardağı taşıran son damla oldu. Oyuncu listesini gördüğümüzde takım arkadaşlarım bile oldukça şaşırdı. Ben bu maç için kanımın son damlasına kadar mücadele etmeye hazırken; takımıma destek olmam gereken bu önemli günde, maçı evden izlemek zorunda kalmak çok ağırıma gidiyor. Mevcut durum veya şu an bulunduğum kulüp ile bir alakası olmayan, geçmişten gelen bu anlamsız tavır beni oldukça yıpratıyor.” dedi.

 

Bu noktada akıllara teknik direktör Emre Belözoğlu ve Rodrigues’in aynı sezon Fenerbahçe’de forma giydikleri 2019-20 sezonu geldi. Rodrigues paylaşımında sözlerine “Sebepsiz yere, profesyonelliğe aykırı hiçbir davranışım olmamasına rağmen defalarca bu haksızlığı yaşadım. Uzun zamandır benimle şahsi bir derdi olan, elindeki gücü zorbalık için kullanan biriyle bugüne kadar beraber çalıştım, defalarca onunla iletişim kurmayı denedim ama hiçbir şey fayda etmedi. Kinine anlam veremiyorum. Ben ailemle beraber bu şehirde oldukça mutlu olmama rağmen karşımda beni bitirmeye çalışan bir insanla mücadele etmek beni fazlasıyla üzüyor. Kulübüme, takımıma, taraftarıma uzak kalmak; bir insanın egosu yüzünden buna zorlanmak çok zor. Bu takım bu ligde kalmalı, sonuna kadar takım arkadaşlarımı destekliyorum. Yanınızda olamadığım için çok üzgünüm. Yaşadıklarımı sizlerle paylaştım, bu saatten sonra takdir sizlerin…” diyerek nokta koydu.

İşte Garry Rodrigues’in açıklamasının tamamı.

Rodrigues bu sezon toplam 22 maçta 3 gol 5 asist yaptı. Oyuncu Afrika Uluslar Kupası’ndan döndükten sonra 10 lig maçında toplam 110 dakika süre aldı. Oyuncu 10 Ekim 2023 tarihindeki Antalyaspor maçına kadar ilk 11’de düzenli olarak şans bulmuş ancak milli ara dönüşünden sonra 3 Ekim tarihinde göreve gelen teknik direktör Emre Belözoğlu tarafından 11’de fazla değerlendirilmemişti.

Ankaragücü bugünkü maça 40 puanla çıkıyor. Berabere kalmaları halinde, Konya’nın Galatasaray’dan puan alması ve Hatayspor’un Rizespor’u sahasında yenmesi Ankaragücü’nün düşmesi anlamına geliyor. Başkent ekibi şayet yenilir, Hatay da evinde kazanırsa Ankaragücü yine TFF 1. Lig’e düşüyor.

Galatasaray seçiminde Dursun Özbek fark attıGalatasaray seçiminde Dursun Özbek fark attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.