Gasol’den ilginç Jackson anısı: Tek aptal ben miyim diye kontrol ettim

İspanyol basketbolu ve Los Angeles Lakers'ın efsanevi isimlerinden Pau Gasol, Lakers'taki ilk idmanlarından birinde Phil Jackson'ın bir anda meditasyon seansına başlamasıyla hissettiklerini anlattı.

Spor 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Gasol'den meditasyon anısı.

İspanyol basketbolunun ikonik ismi Pau Gasol, Los Angeles Lakers döneminde efsane koç Phil Jackson’la yaşadığı komik bir anıyı paylaştı. Gasol ülkesinde yayınlanan bir talk show programına katıldı. Katıldığı programda konuklardan istenen şeylerden biri “Gizli kamerayla çekildiğinizi hissettiğiniz bir anıyı anlatın” kısmıydı.

Anadolu Efes Elijah Bryant’la iki sene dahaAnadolu Efes Elijah Bryant’la iki sene daha

Gasol, bu bölümde Jackson’ın yönetiminde katıldığı ilk meditasyon seansını anlattı: “Takımdaki ilk günlerimden biriydi ve antrenman yapıyorduk, meditasyon seansı yaptık. O güne kadar hiç meditasyon yapmamıştım. O an video seansındaydık ve o bir anda dönüp ışıkları kapattı, meditasyon seansına liderlik etmeye başladı. Ben de gözlerimi kapadım ve bunu yapan tek aptalın ben olduğumu düşünüp gözlerimi açıp çevreme bakmam gerekti. Tek başıma aptal durumuna düşmek istemiyordum ve gözlerimi birkaç kez açıp çevremi kontrol ettim.”

NBA’de koçluk kariyeri boyunca 11 kez şampiyon olan Phil Jackson, enteresan idman teknikleriyle biliniyordu. Koç, Michael Jordan’lı efsanevi Chicago Bulls kadrosunda da, Kobe Bryant’lı Lakers kadrosunda da takıma meditasyon yaptırma yoluna gidiyordu. Geçmişte Jordan, Bryant, Shaquille O’Neal gibi isimler de bu meditasyonların ne kadar enteresan görüntülere sahne olduğuna dair anılar anlatmışlardı.

Letonyalı dev Porzingis Boston’daLetonyalı dev Porzingis Boston’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.