Genç sultanlar Avrupa’da şampiyonluk tacını taktı

U20 Kadın Milli Voleybol Takımı, Bulgaristan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'yı 3-2 yenerek yenilgisiz şampiyon oldu. Türkiye, 2008 ve 2020'den sonra üçüncü kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Spor 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
21 sayıyla oynayan Beren Yeşilırmak takımın en skorer ismi oldu.

İrlanda ve Bulgaristan’ın ortaklaşa düzenlediği U20 Kadın Voleybol Avrupa Şampiyonası Sofya’da yapılan Türkiye -İtalya karşılaşmasıyla sona erdi. Hristo Botev Salonu’nda yapılan final maçına iyi başlayan İtalya oldu.Gök mavililer ilk seti 25-22 kazanarak öne geçti. Bu setin ardından genç Filenin Sultanları kendine geldi. 25-16 ve 25-19’luk setlerle skor 2-1 oldu. Dördüncü seti İtalya 25-17 alınca maç karar setine gitti. Milliler setin başından itibaren üstünlüğünü kabul ettirdi ve seti 15-11 maçı 3-2 kazandı.

Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı dokuz maçın hepsini kazanarak büyük bir başarıya imza atan milliler 2008 ve 2020’den sonra üçüncü kez Avrupa’nın zirvesine çıktı.

Dilay Özdemir en değerli oyuncu seçildi

Final karşılaşmasının ardından yapılan törende ilk olarak turnuvanın rüya takımı ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’den Liza Safronova ‘En İyi Smaçör’, Beren Yeşilırmak ‘En İyi Pasör Çaprazı’, Dilay Özdemir ‘En İyi Pasör’ ve ‘En Değerli Oyuncu’ ödüllerinin sahibi oldu.

Filenin Sultanları'nın gücü madalyaya yetmedi! Hüzünlü sonFilenin Sultanları’nın gücü madalyaya yetmedi! Hüzünlü son

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.